• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić evrogolom sprečio senzaciju u Čačku!

Autor mondo.rs

U 15. kolu Superlige Srbije Partizan pobedio Borac golom Zorana Tošića u šestom minutu nadoknade vremena - 2:1. Iskusni fudbaler promašio penal u 88. Strelci su bili Leandre Tavamba i Mateus.

 Tošić evrogolom sprečio senzaciju u Čačku! Izvor: MN PRESS

Borac je bio odličan i nije zaslužio da izgubi. Partizan je bio loš i po prikazanom, za skoro 97 minuta igre u Čačku, nezasluženo u Beograd nosi tri boda, koja razliku na tabeli u odnosu na Crvenu zvezdu vraćaju na "minus četiri"

Borac - Partizan 1:2 (0:0)!

Šampion je pobedio golom Zorana Tošića u sedmom minutu sudijske nadoknade. Iskusni fudbaler maestralno je izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i matirao Vladimira Bajića, koga nije uspeo da savlada u 88. iz penala.

Partizan 2:1
Izvor: YouTube


Ostaje nejasno zbog čega je sudija Novica Anđelovski produžio utakmicu na stadionu "kraj Morave" za sedam minuta, iako je prethodno pokazao da će se igrati još četiri posle isteka 90.

O tome će se verovatno narednih dana mnogo pričati...

Gol Tošića podsetio je na sezonu 2007/2008, kada je Nenad Đorđević na istom stadionu, protiv istog rivala, na istoj strani postigao u poslednjem minutu gol iz "slobodnjaka", koji su mnogi kasnije proglasili ključnim u borbi za titulu.

Bilo kako bilo, Partizan je opet pobedio, ali je još jednom, ko zna koji put iskidao nerve svojih navijača. Sada je otišao najdalje. Mučili su se crno-beli protiv ekipe koja je u prethodnih 14 kola osvojila svega sedam bodova i samo dva puta pobedila i jednom igrala nerešeno.

Borac je mnogo toga pokazao protiv Partizana, pogotovo u drugom delu. Instrukcije trenera Igora Spasića bile su jasne i precizne, a kada su "zebre" dobijeno u svlačionici primenile na terenu, dobili smo vrlo opasan i konkretan Borac. Filip Knežević je pogodio prečku, odbrana Beograđana je nekoliko puta bila na mukama, ali Čačani nisu imali ni sreće, ni dovoljno koncentracije, odnosno znanja u završnicama akcija koje su "mirisale" na golove.

I Partizan je imao prilika, međutim, igra je i u Čačaku bila daleko ispod očekivanog nivoa. Miroslav Đukić definitivno će morati da nađe mehanizam kojim će pokrenuti "valjak", jer ako ovako nastavi pitanje je dana kada će Partizan izgubiti bodove.

Đukić je na početku drugog poluvremena na teren uveo Evertona i Tavambu i tako prešao na formaciju 4-4-2. Činjenica je da je ova promena donela rezultat crno-belima, ali je i Borac vrlo lako pronalazio put do kaznenog prostora protivnika.

1:0
Izvor: YouTube


Lenadre Tavamba i Zoran Tošić su duplim pasom u 60. minutu izigrali odbranu "zebri", a Kamerunac se sedmi put ove sezone u Superligi upisao u strelce.

Brže bolje posle vođstva - trener Partizana je izveo Ognjena Ožegovića i uveo Milana Radina, kako bi obezbedio prilaze golu. Ali, već u 70. bilo je 1:1. Lazar Jovanović je sjajno prošao po desnoj strani, prevario Milana Mitrovića i onda asistirao za Mateusa, koji "štiklom" pogađa mrežu.

1:1
Izvor: YouTube


Nedugo posle izjednačenja Knežević je imao priliku za potpuni preokret, međutim Marko Jovičić je bio oprezan.

Anđelovski je u 88. minutu pokazao "na kreč" u šesnaestercu Borca, ocenivši start Jovana Čađenovića nad Markom Jankovićem kao nedozvoljen.

Penal odbrana
Izvor: YouTube


Ipak, Vladimir Bajić bio je uspešniji od Zorana Tošića.

Iskusni fudbaler iskupio se devet minuta kasnije...

Partizan u pobedničkom raspoloženju dočekuje Skenderbeg u četvrtak, ali za prvu pobedu u Ligi Evrope moraće daleko bolje...

BORAC: Bajić - Obradović, Dupovac, Otašević (od 12’ Marković), Kostić - Čađenović, Zoćević - Jovanović (od 92. Marinković), Filipović, Knežević - Mateus (od 94. Romanić). 

PARTIZAN: Jovičić - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović (od 46’ Everton), Pantić - Tošić, Suma (od 46’ Tavamba), Janković - Ožegović (od 66. Radin). 


IZ MINUTA...

90+4' Kakva prilika za Tavambu! Nema vođstva crno-belih. Ofanziva, vreme je isteklo, predviđenih pet minuta...


88'Bajić brani penal Zoranu Tošiću!

Penal odbrana
Izvor: YouTube



PENAL ZA PARTIZAN!


87' Novica Anđelovski je pokazao na "kreč". Čađenović je oborio Jankovića...

Penal
Izvor: YouTube


ŠANSA!

85' Marko Janković se ubacio, a Tošić mu odigrao pas u prostor. Imao je Crnogorac priliku, no njegov udarac nije bio precizan.

79' Pantić... Dribling, pa šut sa 16-17 metara, ali pravo u Bajića.

76' Tavamba je imao dve nove idealne prilike... Prvo je očajno reagovao glavom posle centaršuta Tošića, ali je lopta stigla do Pantića, koji je šutirao, međutim dobacio je samo do Kamerunca, potpuno zaboravljenog i samog ispred Bajića. Međutim, golman Borca je bio bolji ovaj put.

72' Zamalo da Borac za dva minuta potpuno preokrene rezultat u Čačku. Filip Knežević je imao novu šansu, ali je Jovičić bio dobar.

- Đukić nema više izmena, a taman se pre gola "zatvorio". Sada je na terenu samo sa jednom klasičnim napadačem.

GOOOL!

70' Odličnu igru Borac je krunisao deset minuta pošto je primio gol. Mateus je postgao vrlo lep pogodak, pošto mu je prethodno Lazar Jovanović pripremio idealnu šansu. Jovanović se oslobodio mitrovića na desnoj strani i onda u pravo vreme odigrao za Brazilca u crveno-belom dresu.

1:1
Izvor: YouTube


Sve pohvale za igru Borca, ekipe koja je pre ove utakmice imala samo sedam bodova.

66' IZMENA! Milan Radin umesto Ožegovića.

Sve tri izmene izvršio je Mirosva Đukić već u 66. minutu. Nismo to imali prilike ranije da vidimo. Sada je izveo napadača i vratio se na taktiku 4-2-3-1, a na početku drugog dela svostrukom izmenom transforimisao je postavku u 4-4-2. Ona je dala rezultat, ali je u tom periodu u Borac imao tri odlične šanse.

GOOOL!

60' Konačno pogodak i u Čačku! Strelac je Leandre Tavamba, njegov sedmi gol u Superligi ove sezone. Vrlo lepo su Zoran Tošić i Tavamba nadmudrili odbranu "zebri". Odigrali su dupli pas, Tošić je prebacio odbranu, "spojio sa golom" Kamerunca, a ovaj rutinski prebacio Bajića i onda lagano smestio loptu u mrežu.

1:0
Izvor: YouTube


57' Borac se ne šali... Još jedna velika prilika za "zebre". Mateus i Filip Knežević se ne snalaze najbolje ispred gola Partizana. Loša završnica domaćina.

I PARTIZAN SE BUDI!

55' Everton nije iskoristio idealan pas Danila Pantića. Želeo je Brazilac iz prve da odigra u sredinu, ali je promašio loptu. Ipak, uspeo je da je prebaci na drugu stranu, odakle je Janković vrlo lepo šutirao, ali je lopta zakačila protivničkog igrača i otišla u korner.

53' Borac je opasniji i konkretniji od Partizana u drugom delu. Još jedan opasan napad imali su Čačani, zakasnio je malo Mateus.

PREČKA!

50' Kakvu priliku nije iskoristio Borac... VELIKU! Filip Knežević je tukao i pogodio prečku, Mateus odbojenu loptu nije uspeo da smesti u mrežu. Najbolja šansa na utakmici.

Prečka
Izvor: YouTube


46' IZMENA! Leandre Tavamba umesto Sume i Everton umesto Jevtovića.

- Ponovo se igra u Čačku, nadamo se da će u drugom poluvremenu biti golova...

Gotovo je prvo poluvreme...

43' Borac 3, Partizan 2 - u kornerima. Imali su Čačani dobru akciju, uspeli su da stvore i gužvu ispred Jovičića, ali je odbrana crno-belih bila dobra i nije dozvolila iznenađenje.

35' Marko Jevtović je pokušao posle kornera. Nije loše tukao glavom, u donji desni ugao, ali je Filip Knežević, igrač koji je bio na "prvoj stativi", bio koncentrisan i spreman na iznenađenja. U nastavku je pokušao iz daljine i Marko Janković.

...0:0 je u Čačku!

- Vrlo često su igrači Partizana u ofsajdu, njihov četvrti u 28. minutu.

26' Evo nove prilike. Ožegović je bez saradnje saigrača sve sam uradio, odigrao na desnu stranu, taman toliko da pobegne čuvaru, zatim šutirao po zemlji u dalji ugao, ali pored stative.

21' Još nema golova u Čačku... U 17 sati počelo je pet duela 15. kola Superlige i samo na stadionu "kraj Morave" mreže miruju. Ali, bilo je prilika i to na obe strane. 

12' IZMENA! Miloš Marković je na terenu umesto Otaševića.

12' Sada je Partizan zapretio preko Ognjena Ožegovića. Lepo je Suma odložio loptu za svog napadača,. koji nije loše pucao, međutim Vladimir Bajić je bio spreman i nije ga iznenadio Ožegović.

8' Opet preti Borac! Saša Filipović je pronašao na "drugoj stativi" Vladimira Otaševića, koji je pokušao da uhvati volej i uspeo je, ali je loše šutirao. Lopta je otišla visoko i pored gola. Povredio se Otašević, tako da će Igor Spasić već na početku morati da izvrši prinudnu izmenu.

6' I Borac  preti... Odlična šansa i za "zebre", ali je Zoran Tošić uklizavanjem spasao svoju ekipu.

1' Partizan je mogao da povede već u prvom minutu. Veliku priliku nije iskoristio Sejdubu Suma, koga je blokirao Amer Dupovac.

Nevreme
Izvor: YouTube


- Poćinje utakmica...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC