• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Najveći si partizanovac ako podržavaš klub!

Autor mondo.rs

Konferencija za novinare Partizana pred meč sa Skenderbegom pretvorila se u priču o bezbednosti, neželjenim incidentima, podsećanjima na meč Srbija - Albanija 2014. godine... Šala Đukića o Tošićevom promašenom penalu. Možda bez Sume.

 Đukić: Najveći si partizanovac ako podržavaš klub! Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Danima pred meč Partizana protiv albanskog Skenderbega fudbal nije u prvom planu. Trener Partizana Miroslav Đukić zato baš želi suprotno - želi da fudbal bude u prvom planu i da se pokaže da fudbal zbližava ljude, povezuje, pravi prijateljstva.

Ipak, novinari, što albanskih, što srpskih medija, potencirali su upravo pitanja bezbednosti, i podsetili na prekinutu utakmicu Srbije i Albanije (slučaj dron) 2014. godine baš na stadionu Partizana, što je Srbija skupo platila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Doduše, retko ko je spomenuo da su neredi počeli nakon provokacija i drona koji je nosio zastavu tzv. "Velike Albanije"...

Odgovor Đukića bio je jasan:

"Svi želimo da se priča samo o fudbalu. Na ovom prostoru je bilo dovoljno problema, nisu nam potrebni novi. Treba da budemo prijatelji, fudbal treba da zbližava. Svi smo propatili na ovom prostoru, dosta je bilo. Treba da se zbližimo, okrenemo prijateljstvu i da ne pričamo ni o čemu drugom, već o lepoti fudbala. Nadam se da neće biti nikakvih problema, da tome neće biti mesta na stadionu. Nadam se da smo svi naučili lekcije i da ćemo se sada svi okrenuti lepim i normalnim stvarima".

A onda još jedna, još "jača" poruka Đukića, usmerena ka navijačima Partizana:

"Najveći si Srbin i partizanovac ako podržavaš i bodriš svoju ekipu, a ne ako vređaš protivnika".

Dodao je trener crno-belih da pouka treba da se baš izvuče i iz primera Skenderbega, koji je, baš zbog šovinističkih poruka protiv Partizana, kažnjen utakmicom neigranja i novčano - 60.000 evra.

"Imamo ista iskustva, i mi smo kažnjavani u bliskoj prošlosti. Zato treba da budemo pametni i da naučimo baš iz tog njihovog slučaja".

O PRODAJI KARATA...

Portparol Partizana Biljana Obradović nije dala odgovor na pitanje koliko je karata prodato do danas. Rekla je da će kapacitet stadiona biti smanjen. "Prodaja ide očekivano. Smanjen je kapacitet istočne tribine, oko ulaza". Upitana da li kapacitet stadiona sada 20.000 gledalaca, odgovorila je: "Dovoljno je i 10.000 ako smo pravi partizanovci da podržimo 'Parni valjak' i pokažemo koliko volimo klub i Srbiju".

Zoran "Bambi" Tošić bio je akter te prekinute utakmice Srbija - Albanija. I njegova poruka bila je identična onoj koju je izrekao Đukić:

"Meni je žao što se to desilo, jer je kažnjena i država i reprezenatcija Srbije. Nadam se da smo naučili kekciju i da se te stvari neće ponavljati. Svako ima pravo da bodri svoj tim i da stane iza njega, ali treba znati da smo na stadionu, da nas gledaju milioni ljudi i da treba da razmišljamo samo o fudbalu".

O FUDBALU i UTAKMICI

Osim ovih "vanfudbalskih" stvari, naravno, bilo je reči i o najvažnijem - utakmici i igri.

Đukić kaže da njegovu ekipu očekuje "jedno od dva finala" i najavljuje ofanzivni Partizan.

"Igramo na svom stadionu, pred svojim navijačima i moramo da tražimo tri boda, jer nam samo pobeda odgovara. Partizan će ući u utakmicu kako kako mora, kako uvek igra, kako njegova istorija nalaže".

Na pitanje koliko umor može da utiče na ekipu, trener Partizana je ovako odgovorio:

"Skenderbeg je umoran isto koliko i mi. Znači, ne tražim nikakav izgovor. Ulazimo u meč spremni, bez ikakvih izgovora. Idemo da probamo da pobedimo i Partizan će biti ofanzivan od početka".

A da li će se "osluškivati" ishod meča Jang bojsa i kijevskog Dinama? Ukrajinska ekipa bi mogla da "pomogne" Partizanu...

"Odgovara nam pobeda Dinama, ali naša glavna bitka je ovde i treba da se skoncetrišemo na ovu bitku", odgovorio je Đukić na novinarsko pitanje.

Jedina zabrinjavajuća vest je da najskuplji igrač Sejdubu Suma, verovatno, neće biti spreman za utakmicu.

"Vladimir Stojković se oporavio, trenirao je juče dobro, baš kao i Miroslav Vulićević. Međutim, na jučerašnjem treningu se povredio Suma i videćemo kolike je težine ta povreda. On je napustio trening zbog povrede primicača, videćemo danas šta 'kaže' magnetna rezonca. Jučerašnje prognoze nisu dobre".

"Bambi" Tošić je doneo Partizanu tri boda u prvenstvnoj utakmici protiv Borca u Čačku, a bilo je i mesta za šalu na konferenciji za novinare. Naime, u ponedeljak je Tošić treći put postao otac, dobio je treću kćerku.

Na utakmici protiv Borca, Tošić je najpre promašio penal, a potom dao sjajan gol iz slobodnog udarca za tri boda Partizana.

Pripremajući se da odgovori na pitanje da li se nada nekoj "novoj lepotici" u četvrtak uveče protiv Skenderbega, "uleteo" je Miroslav Đukić doskočicom:

"Postoje nagoveštaji da mu se supruga porodila kad je promašio penal!".

Vezista Partizana se na to nasmejao, pa odgovorio:

"Ja se iskreno nadam da ću nastaviti tu sreću. Svakom igrači je čast da da gol u bitnoj utakmici i doprinese svom klubu".

O SKENDERBEGU...

"Svesni smo da će biti teško, protivnik je težak, nadam se da ćemo sutra biti skoncetrisaniji, teren je fantastičan, što je dobro za nas. Za svakog od nas je privilegija i čast da predstavljamo voljeni klub u Evropi".

Odgovarajući na pitanje o realizaciji i propuštenim šansama, Tošić je rekao da taj segment igre treba da bude popravljen.

"Moramo da budemo svesni da prilike koje stvaramo moramo više da realizujemo, pogotovo u evropskim utakmicama, u kojima nema toliko prilika i jedna ili dve šanse mogu da reše meč. Tako je isto i u našem prvenstvu, ako realizujemo šanse na vreme meč ide u drugi tok i olakšavajući je za nas. Moramo to da popravljamo iz meča u meč, da olakšamo sami sebi. Te evropske utakmice može da reši jedna šansa i moramo da budemo spremni na to".

Ipak, ponovo su ga "vratili" na temu penala. Zanimljivo, Tošić je protiv Borca šutirao tek drugi penal u svojoj karijeri, a nedavno je postigao prvi sa "bele tačke".

Upitan ko će da šutira penal, ako bude dosuđen za crno-bele, Tošić je odgovorio:

"Igrač kojeg trener odrediti, taj će i šutirati. Do sada smo bili Jevta (Jevtović) i ja. On nije bio u tom trenutku na terenu, pa sam šutirao ja. Ako bude penala, i ja u tom trenutku budem na terenu, preuzeću odgovornost".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC