• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić: Tripl-dabl? Neka, hvala, ne ide mi šut!

Autor mondo.rs

Nikola Jokić pružio je još jednu partiju za prepričavanje u kojoj mu je za koš izmakao sedmi tripl-dabl. Nemanja Bjelica bio je sjajan, Bogdan Bogdanović radio sve što je bilo do njega, ali...

"Nisam mogao ništa da pogodim danas, tako da nisam forsirao, probao sam da radim neke druge stvari", rekao je hladnokrvno Nikola Jokić nakon što je "omašio" sedmi tripl-dabl u karijeri za jedan šut.

Dva poena.

Ali, nije se preterano potresao oko toga, svestan da i njemu i Denver Nagetsima ide sve bolje kako vreme prolazi. U to su prethodne noći mogli da se uvere i košarkaši Toronto Reptorsa koji se nisu dobro proveli na proputovanju kroz Kolorado – 129:111.

Trener "grumenja" Majkl Maloun povukao je Jokića s parketa na 7:41 do kraja čime je zaokružena njegova nova nepredvidiva partija: 8 poena (4/7 za dva, 0/3 za tri), 16 skokova, 10 asistencija, ukradena lopta i dve blokade za plus od 20 poena s njim na parketu.

Jokić je ponovo uveseljavao publiku potezima koji će se vrteti na YouTube kanalu narednih nedelja, ali je - važnije od toga - ponovio bio nešto poput "kružnog toka" ako pričamo o ofanzivnim akcijama Denvera i pronalaženju otvorenog puta prema košu.

TORDEN
Izvor: YouTube



Videvši da mu ne ide, Jokić je pomagao saigračima da pronađu otvorene pozicije za šut i to je konkretno izvuklo 90 miliona dolara vrednog pojačanja Pola Milsapa iz šuterske krize s kojom je došao letos u Denver iz Atlante. Jokićev partner na unutrašnjim pozicijama ubacio je tri od četiri trojke za 20 poena, dok je Džamal Marej treći put u nizu ubacio 20 i više - ovog puta 24 uz šut 8/10 iz igre.

I Vil Barton se nadovezao sa četiri trojke iz pet pokušaja za sjajno šutersko veče Denvera i ubedljivu pobedu u koju je Jokićev evro-rival, Jonas Valančijunas, utonuo sa osam poena i pet skokova. Lider Reptorsa, Kajl Lauri pogodio je jednu trojku iz pet pokušaja i završio duel sa devet poena, dok je Demar Derozen postigao poen više.

Shvativši da Demarkus Kazins i Entoni Dejvis uništavaju Karla Entonija Taunsa u sred Mineapolisa, trenre Minesote Timbervulvs Tom Tibodo poslao je podršku s klupe razbijenom vojskovođi iz startne petorke i - upalilo je!

Iako je Kazins igrao 41, Dejvis 43 minuta, a taj tandem ubacio 59 poena naspram Taunsovih DVA (1/7 iz igre), klupa "vukova" izgrizla je Nju Orleans Pelikanse i donela radost domaćoj publici – 104:98.

Naš Nemanja Bjelica nije pogodio samo jednom - ubacio je 12 poena uz šut 3/3 za dva i 2/3 za tri, a imao je i četiri skoka, dve ukradene i izgubljene lopte. Gorđi Dijeng ubacio je takođe 12 poena, Džamal Kraford 14 s klupe koju Pelikansi baš nemaju.

MINNOP
Izvor: YouTube



Svi ostali igrači Nju Orleansa ubacili su 39 poena na meču, 20 manje od "Bugija" i "Obrve".

Noćne more renoviranih Sakramento Kingsa nastavljene su u "Gardenu" gde je nastavljen i crni niz ove franšize u duelima sa Boston Seltiksima od kojih u kontinuitetu gube od 19. januara 2007. godine.

Jedanaesti poraz na tom putu, tim našeg Bogdana Bogdanovića doživeo je brzo, lako i ubedljivo. Bilo je 89:60 na kraju treće četvrtine, pa konačnih 113:86 u korist "kelta" i ne izgleda toliko loše. Boston je stigao do šeste uzastopne pobede, Sakramento do četvrtog poraza u nizu i to prosečnom razlikom od 24 poena!

Kingse su na skor 1-7 gurnuli Kajri Irving i Džejlen Braun sa po 22 poena, s tim da je Braunu za taj skor bilo potrebno samo osam šuteva od kojih jedan nije ubacio. Danijel Tajs zabeležio je prvi dabl-dabl u NBA karijeri sa deset poena i deset skokova, dok su u redovima "kraljeva" najefikasniji bili Badi Hild sa 17 i Zek Rendolf sa 16 poena.

BOSSAC
Izvor: YouTube



Bogdanović je kao starter za 19 minuta na parketu promašio sve tri trojke, a do šest poena stigao je sa dva ubačena šuta za dva iz četiri pokušaja. "Bogi" je dodao i dva skoka, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Uprkos očigledno očajnoj formi na startu sezone, gde trener Dejv Jerger nikako ne uspeva da poveže igru ekipe u napadu, igrači su zadržali optimizam i pronašli pozitivne stvari pred put u Detroit gde će Sakramento završiti turneju po Istoku.

"Uprkos porazima, mislim da igramo bolje. Lopta se bolje kreće, počeli smo da igramo jedni za druge", rekao je Hild.

"Ovakve stvari mogu da vas mentalno slome. Zato moramo da budemo jaki i držimo se zajedno iz dana u dan", dodao je.

Pitanje je, međutim, kako podatak o ukupnom broju skokova sa utakmice u Bostonu može da posluži bilo kome u Sakramentu u tvrdnjama da stvari idu na bolje - 52:26 u korist Seltiksa.

Jerger, ipak, tvrdi da je uzrok u lošoj igri u napadu.

"Jednostavno, teško pogađamo. Kada igrate protiv tima koji može da pogodi šuteve, onda vaša nemogućnost samo doprinosi da se oni osećaju još slobodnije".

Los Anđeles Klipersi zadržali su i Dalas Meverikse ispod 100 poena, a pritom je trener Dok Rivers uspeo sve igrače da spusti ispod 30 minuta na parketu što je jako važno u periodu sezone ispunjenom povredama - 119:98 za tim našeg Miloša Teodosića.

Ovaj meč odigran je pred svega 13.487 navijača zbog toga što je Los Anđeles u transu usled dramatične finalne serije bejzbol lige, a to je ujedno bila najmanja poseta na mečevima Klipersa od Dana zahvalnosti 2010. godine.

Čak se posle meča i Rivers šalio, rekavši da je pokušavao da dobije isključujuću tehničku grešku nakon što mu je generalni menadžer Bostona, Deni Ejndž, poslao poruku tokom utakmice da su Tajgersi ušli u seriju.

Blejk Grifin ubacio je 20 poena uz sedam asistencija.

Rezultati:

Šarlot - Milvoki 126:121
/Voker 26, 2 sk, 3 as - Midlton 43, 5 sk, 7 as/

Klivlend - Indijana 107:124
/Džejms 33, 6 sk, 11 as - Kolison 25, 5 sk, 8 as/

Filadelfija - Atlanta 119:109
/Embid 21, 12 sk, 6 as - Šreder 25, 3 sk, 6 as/

Vašington - Finiks 116:122
/Bil 40, 6 sk, 2 as - Voren 40, 10 sk/

Boston - Sakramento 113:86
/Braun 22, 6 sk - Hild 17, 7 sk, 2 as/

Majami - Čikago 97:91
/Dragić 20, 5 sk, 6 as - Markanen 25, 8 sk/

Njujork - Hjuston 97:119
/Hardvej 25, 7 sk, 4 as - Harden 31, 5 sk, 9 as/

Memfis - Orlando 99:101
/Evans 32, 3 sk, 4 as - Furnije 22, 8 sk, 3 as/

Nju Orleans - Minesota 98:104
/Kazins 35, 9 sk, 6 as - Batler 23, 4 sk, 2 as/

Denver - Toronto 129:111
/Jokić 8, 16 sk, 10 as - Rajt 12, 2 sk, 6 as/

Juta - Portland 112:103
/Rubio 30, 5 sk - Lilard 33, 10 sk, 8 as/

L. A. Klipers - Dalas 119:98
/Grifin 20, 6 sk, 7 as - Novicki 13, 8 sk, 3 as/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC