• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski mediji: "Skandal u Humskoj!"

Autor mondo.rs

Za razliku od rukovodstva FK Skenderbeg, koje se Partizanu zahvalilo na gostoprimstvu, pojedini albanski novinari nisu tako doživeli meč na stadionu na Topčiderskom brdu. Evo utisaka jednog od njih!

 Partizan Skenderbeg Albanski mediji skandal Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Skandal! Srbi dobili dozvolu od UEFA da pevaju o Kosovu!", naslov je albanskog "Sport Ekspresa" u izveštaju sa utakmice Lige Evrope Partizan - Skenderbeg u četvrtak uveče u Beogradu (2:0), tačnije o onome što se dešavalo na tribinama.

Za razliku od članova uprave Skenderbega, koji su se rukovodstvu Partizana zahvalili na prijemu i gostoprimstvu, pojedini albanski novinari koji su bili na stadionu u Beogradu, nisu se osećali u prijateljskoj atmosferi, bar tako navode.

Novinar ovog medija navodi da su 90 minuta Grobari uzvikivali "nacionalističke slogane", da ih je i zvanični spiker "okuraživao" na tako nešto i smatra da bi Partizan trebalo da bude kažnjen. Šokiran je i začuđen ovaj novinar i odgovorom koji je dobio na konferenciji za novinare posle meča, kada je upitao Miroslava Đukića da li se brine zbog slogana "Kosovo je Srbija", a dobio je odgovor da "niko u Partizanu zbog toga nije zabrinut".

U članku se ističe se da Partizan jeste preudzeo velike mere obezbeđenja (kamere, 1.700 pripadnika policije i obezbeđenja", ali da je to "samo sprečilo navijače da uđu na teren", ne i da naprave koreografiju u kojoj se pominje da je "Kosovo - Srbija".

"'Kosovo je Srbija', to se pevalo od početka do kraja utakmice, a zvanični spiker je samo doprineo toj farsi, čak su i neki lokalni (srpski) novinari aplaudirali. Ovo je bilo to 'gostoprimstvo' Srba, koji su, za razliku od meča u Elbasanu, upućivali mnogo više uvreda... Ovo je, zapravo, bila fotokopija onoga što se dogodilo na istom tom stadionu pre tri godine (prekinut meč Srbija - Albanija), sa malim izuzetkom - reč 'šiptar' nije se koristila. Sve ostalo je bilo tu - patriotska koreografija i male zastave sa natpisom 'Kosovo je Srbija'", piše novinar Blerim Jahaj, koji je, doduše u tekstu zaboravio da pomene šta je prouzrokovalo incidente na meču reprezentacija 2014. godine i čuveni dron sa zastavom takozvane "Velike Albanije".


Najviše je ovog novinara, kako piše, iznenadila izjava koju je čuo od portparola Partizana, Biljane Obradović na konferenciji za novinare.

Ovaj novinar je upravo pitao predstavnike Partizana "da li su zabrinuti zbog povika 'Kosovo je Srbija' i koreografije", na šta je od Biljane dobio ovakav odgovor:

"Navijači Parrizana su bili sjajni i hvala im na celokupnom ponašanju. Što se tiče povika i koreografije -  znamo koja su pravila UEFA, čak smo i koreografiju prijavili unapred. Skandiranje 'Kosovo je Srbija' nije zabranjeno, jeste korišćenje reči 'šiptar' i to se nije čulo. Sa organizacione strane sve je prošlo savršeno", odgovorila mu je portparol Partizana.

Novinar je na to ovo napisao: "Dakle, na stadionu smo čuli 'ko ne skače taj je nananana', a ne 'ko ne skače taj je Šiptar'"(???!!) i izvukao zaključak da je UEFA, dakle, dozvolila Partizanu ovakvu koreografju i motive...

Na kraju teksta novinar albanskog "Sport Ekspresa" pita se i šta će sada učiniti UEFA, odnosno da li će Partuzan biti kažnjen, podsetivši da je Skenderbeg kažnjen sa 60.000 evra i utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog povika proitv Srba na meču u Elbasanu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

J A

Hi hi hi al jesu uporni da nas ocrne

X

Ko jos be*da siptarske novinare

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC