• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo mučenje i nova pobeda Partizana!

Autor mondo.rs

Partizan preokretom u drugom poluvremenu stigao do pobede 3:1 protiv odlične Mačve u 16. kolu Superlige Srbije. Mladen Lazarević postigao gol iz slobodnog udarca u 36. minutu. Preokrenuli Lenadre Tavamba, Saša Ilić i Đorđe Jovanović.

Preslikano...

Partizan u Superligi pobeđuje po receptu: dobro iskidati nerve svojim navijačima, odigrati očajno, primiti gol, a onda u poslednjih nekoliko minuta rešiti duel i pobediti.

Tako je bilo u Zemunu, tako je bilo i u Čačku, a i ove nedelje u 16. kolu Superlige Srbije u Šapcu.

Mačva - Partizan 1:3 (1:0)!

I nova sporna situacija, koja će, nema sumnje, izazvati još jedan talas saopštenja i optužbi, posebno nakon izjave trenera Mačve Dragana Aničića.

"Rezultat apsolutno ne govori ništa. Ponosan sam na moje momke i mislim da smo po šansama bili bolji. Ali, tako je to u Srbiji, jer neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom odlučuju. Rekao sam igračima da treba da se osećaju kao da su pobedili. Idemo dalje...", rekao je posle utakmice trener Šapčana, ogorčen zbog odlule sudije Nenada Đokića da u 86. minutu pokaže na belu tačku i tako omogući gostima da povedu.

A, da li je bio penal za Partizan?

Pravila fudbalske igre su, barem u situaciji koja je izazvala reakciju domaće publike i igrača, jasna. Igor Ristivojević, u spornom momentu defanzivac šabačkog superligaša, telom se bacio u noge Danilu Pantiću i na taj način sprečio napadača Partizana da dođe do lopte i ugrozi vrlo dobrog Nenada Filipovića. Na snimku televizije Arena sport jasno se vidi kontakt i faul u žaru borbe.

penal
Izvor: YouTube


Bilo kako bilo, Saša Ilić je iskoristio najstrožu kaznu i "sa kreča" doveo Partizan do vođstva 2:1 u 86. minutu.

2:1
Izvor: YouTube


A, Partizan je ponovo bio loš. Trener Beograđana Miroslav Đukić izveo je identičnu postavu kao pre tri dana protiv Skenderbega u Beogradu. Umorni i ispcrpljeni crno-beli, koji su protiv istog rivala u prvom kolu ove sezone pobedili 6:1, ovaj put ne da nisu imali ideje i rešenja za odbranu Mačve, već su bili potpuno bezopasni i nadigrani u prvom poluvremenu.

S druge strane, Mačva je, da je nije bilo Vladimira Stojkovića i da su napadači crveno-crnih imali više koncentracije u završnici, posle 45 minuta trebalo da ima i više golova prednosti od 1:0. Posebno se obrukao Radoš Protić promašivši prazan gol sa dva-tri metra.

Reprezentativac Srbije među stativama gola "parnog valjka" mogao je samo pogledom da isprati fenomenalan šut Mladena Lazerivića iz slobodnog udarca u 27. minutu, posle kojeg se lopta zakoprcala u mreži šampiona. Nekadašnji fudbaler Partizana prebacio je "živi zid" i doveo domaćina do zaslužene prednosti.


Lazarević 1:0
Izvor: YouTube


Tek ulaskom Saše Ilića umesto Marka Jevtovića na početku drugog dela i težnje da se više koriste bokovi, Partizan je postao opasan. Upravo preko krila u 54. minutu Leandre Tavamba je uspeo da izjednači.

Miroslav Vulićević je vrlo lepo prošao po desnoj strani i idealnim cenatršutom pronašao Kamerunca na "drugoj statovi", kome nije bilo teško da glavom spusti loptu pored Filipovića. Bio je to osmi gol Tavambe u Superligi.

Tavamba 1:1
Izvor: YouTube


Posle penala i preokreta Đorđe Jovanović je samo potvrdio pobedu Partizana u 89. minutu. Mladi napadač dobio je loptu na desnoj strani, bio je sam ispred protivničkog golmana i preciznim udarecem u dalji ugao "overio" nova tri boda za crno-bele.

1:3
Izvor: YouTube


Partizan serijom trijumfa čeka još jednu pauzu u šampionatu, a da li će zaostatak za Crvenom zvezdom ostati na "minus jedan" zavisi od gostovanja "večitog" rivala na Čairu.


MAČVA: Filipović – Pejović, Ristivojević, Lazarević, Protić – Ivić, Obrovac (od 87. Jovanović) – Gemović (od 63. Gavrić), Adamović, Arsenijević – Matić.

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić – Everton, Jevtović (od 46. Saša Ilić) – Janković (od 72. Pantić), Tavamba, Tošić – Ožegović (od 65. Jovanović).


IZ MINUTA...

GOOOL!

89' Đorđe Jovanović koristi prvu priliku od kada je ušao na teren i rešava pitanje pobednika.

1:3
Izvor: YouTube


GOOOL!

86' Saša Ilić je siguran, iako je Filipović izabrao pravu stranu.

2:1
Izvor: YouTube


PENAL!

84' Penal za Partizan, posle dve velike prilike za crno-bele. Filipović je odbranio udarce Tavambi i Pantiću, ali je onda Ristivojević oborio Danila Pantića, a Nenad Đokić je opravdano pokazao na belu tačku!

penal
Izvor: YouTube


80' Čvrsta i vrlo zgusnuta odbrana Mačve uspeva da zaustavi napade Partizana. Crno-beli svim silama napadaju!

71' Izmena Partizan: Pantić umesto Jankovića.

Grobari
Izvor: YouTube


65' Izmena Partizan: Jovanović umesto Ožegovića.

63' Izemena Mačva: Gavorić umesto Gemovića.

59' Marko Janković je pokušao sa distance, preko gola.

- Partizan je mnogo konkretniji u drugom poluvremenu...

GOOOL!

54' Leandre Tavamba se iskupio za veliki promašaj s kraja prvog dela! Ali, najveći posao je odradio Miroslav Vulićević. Desni bek "parnog valjka" lepo je prošao po svojoj strani, driblingom se oslobodio čuvara i onda na "drugoj stativi" našao Kamerunca, koji pored dvojice defanzivaca Mačve uspeva da se izbori i glavom pogodi mrežu.

OSMI gol Tavambe!

Tavamba 1:1
Izvor: YouTube


49' Sada je Bojan Matić još jednom primorao Stojkovića da paradom spasava svoj gol. Šapčani su daleko, daleko bolji od Partizana. Crno-belih, sada bez Jevtovića, su pre samo tri dana odigrali vrlo težak meč protiv Skenderbega, a Miroslav Đukić se odlučio da istu postavu pošalje na teren.

ŠANSA ZA MAČVU!

47' Arsenijević je šutirao, lopta je pogodila Mitrovića i promenila pravac, međutim Stojković je bio oprezan, a štoper Miletić je na kraju otklonio opasnost. Mačva nastavlja u istom ritmu.

46' Izmena u Partizanu: Ilić umesto Jevtovića.

Navijači Partizana pozivaju svoje igrače da dođu do njih, sigurno ne da ih pohvale za izdanje u prvih 45 minuta.

Mačva vodi, zasluženo. Partizan je imao samo više posed lopte i ništa više. Domaćin je bio opasniji, a i ima gol prednosti. 

VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN. PRVA NA MEČU!

41' AU... Lenadre Tavamba je bio potpuno sam posle idealne lopte Marka Jankovića, mogao je da bira šta će da uradi i kada je tako, izabrao je najgore rešenje. Kamerunac je želeo da obiđe golmana Filipovića, ali je otišao isuviše u desnu stranu. Uspeo je Tavamba da šutira, ali je na gol liniji pogodio Igora Ristivojevića u glavu.

Tavamba
Izvor: YouTube


38' Mačva je u prvom poluvremnu nadigrala Partizan... Matić je imao novu šansu. Pokuašo je da plasira loptu sa 15-16 metara, ali je to loše učinio.

GOOOL!

36' Strelac je Mladen Lazarević! Mačva vodi - ZASLUŽENO! Bivši fudbaler Partizana je odlično izveo slobodan udarac i pogodio gornji levi ugao. Stojković je ovaj put bio nemoćan, a zakazao je "živi zid", tačnije Tavamba, koji dovoljno skočio.

Lazarević 1:0
Izvor: YouTube


35' Vrlo opasni Matić oduzeo je loptu štoperu Miletiću i silovito krenuo ka golu Partizana. Na nekih 20 metara faulom ga je zaustavio Everton i zbog toga dobio žuti karton. Domaći fudbaleri tražili su isključenje za Brazilca...

31' I taman kada smo napisali da nema prilika, Mačva je opet zapretila. Bojan Matić je došao do lopte u kaznenom prostoru crno-belih. Nije mnogo čekao, odlučio se za šut iz okrete, ali je loptu poslao pravo u ruke dobro postavljenom Stojkoviću.

30' Posle zanimljivog početka gledamo period utakmice u kojem nema mnogo prilika. Partizan ima više posed, ali je on jalov.

- Lepo je videti krcate tribine. U Šapcu postoje svi uslovi za dobar fudbal i za sada gledamo zanimljiv meč.

22' Polovina igre u prvom poluvremenu, Mačva je za sada bolja. Imala je dve velike prilike za vođstvo, dok su crno-beli za sada bezopasni po gol Šapčana.

14' Partizan preti preko Zorana Tošića iz "slobodnjaka". Udaljenost je bila preko 20 metara, a iskunsi fudbaler je šutirao pored stative.

AU, ŠANSA I BRUKA!

9' Odmah posle kornera Radoš Protić je promašio nemoguće. Bio je sam na "drugoj stativi", zaboravljen od čuvara, ali umesto u mrežu, loptu je sa dva-tri metra poslao preko gola.

&iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSportMondo%2Fvideos%2F1707653825925690%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="291"color: rgb(34, 34, 34); font-family: arial, sans-serif; font-size: 12.8px;">hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true">&/iframe>

PRILIKA!

8' Vladimir Stojković je sjajno intervenisao i sprečio domaćina da povede. Mačva je imala idealnu šansu posle kontre, Bojan Matić je samo odložio loptu za Miodraga Gemovića, koji je mogao da bira gde će da šutira, izabrao je da to bude u visini grudi golmana Partizana. Stojković je zakačio loptu desnom rukom i poslao je u korner.

Stojković brani
Izvor: YouTube


6' Nema prilika u Šapcu. Za sada se vodi izjednačena borba na sredini terena...

- Utakmica je počela!

Izjave trenera pred početak meča...

Dragan Aničić

"Pokušali smo da izvučemo pouke iz prve utakmice. Radujem se današnjem meču da vidimo šta smo naučili. Partizan je veliki favorit, ali mi ćemo tražiti šansu iz naše filozofije igre. Trudićemo će da iznenadimo crno-bele".

Miroslav Đukić

"Posle 28 godina sam na stadionu gde sam počeo. Osećanja su pomešana, moramo da pobedimo, ali moju Mačvu. Profesionalac sam, idemo na pobedu. Želimo tri boda i da na pauzu koja sledi u Superligi odemo zadovoljni." 

- Tribine stadiona Mačve su dobro popunjene... Kapacitet je oko 10.000 mesta.

- Sejdubu Suma je povređen, ima rupturu mišića i neće ga biti oko dve nedelje u sastavu Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC