• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fatih Terim kandidat za klupu "zmajeva"

Autor mondo.ba

Turski trener Fatih Terim najnoviji je kandidat za funkciju selektora Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji trener Galatasaraja, Fiorentine i Milana Fatih Terim se "pridružio" Amaru Osimu i Robertu Prosinečkom na listi potencijalnih nasljednika Mehmeda Baždarevića.

Agencija "Anadolija" piše u srijedu da je nekadašnji fudbaler BiH Tarik Hodžić stupio u kontakt s Terimom i da će Komisija za imenovanje novog selektora u sastavu Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz u četvrtak uveče u Istanbulu će razgovarati sa popularnim "Imperatorom".

Članovi Komisije za imenovanje selektora Bosne i Hercegovine Kajtaz i Misimović, uz pomoć Hodžića, velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Terima u Galatasaraju, pokušaće uvjeriti turskog stručnjaka da preuzme kormilo bh. nacionalnog tima.

"Pričali smo i idemo na sastanak. Razgovarao sam s njim na molbu FS BiH i rekao je da dođemo na pregovore. To je sve što u ovom trenutku mogu reći", rekao je Hodžić agenciji "Anadolija", a na pitanje kolike su šanse da Terim postane selektor BiH, odgovorio je:

"Postoji mogućnost, ali u ovom momentu nije moguće reći kolike su šanse. Idemo razgovarati i vidjeti kakva je situacija. Da se razumijemo, finansijski naš Savez ne može platiti trenera svjetskog kalibra kakav je Fatih, ali imamo kvalitetnu reprezentaciju koja može biti motiv da prihvati posao i odvede BiH na EURO 2020. Dakle, sve će se znati nakon sutrašnjeg sastanka".

Hodžić smatra da je Terim trener koji bi napravio odlične rezultate s reprezentacijom BiH.

"Posjeduje znanje, karizmu i izuzetan autoritet što je od vitalnog značaja za reprezentaciju BiH. Uvjeren sam da bi posložio stvari i da bi njegov angažman bio pun pogodak za bh. fudbal", rekao je Hodžić.

Terim je osim pomenutih klubova bio i selektor Turske s kojom je 2008. godine stigao do polufinala Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj.

Sjednica Izvršnog odobra Fudbalskog saveza BiH planirana je oko 20. decembra, ali još nije poznat tačan datum održavanja kada bi trebao biti na dnevnom redu izbor novog selektora "zmajeva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC