• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Nenormalno je postalo normalno

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde izjavio da je zadovoljan napretkom svog tima, a da u ovom trenutku nije bilo dovoljno energije da se pobedi jak rival kao što je Panatinaikos.

 Alimpijević: Nenormalno je postalo normalno Izvor: MN PRESS

Dušan Alimpijević nije bio nezadovoljan posle poraza od Panatinaikosa (63:69) u 14. kolu Evrolige. Njegov tim je poklekao pred rivalom koji se nalazi u top formi, odigravši četvrti meč u poslednjih sedam dana - od Valensije, preko Bara i Istanbula, do povratka u Beograd dan pre ove utakmice.

"Mislim da smo se borili koliko smo mogli u ovom trenutku. Ne zaboravite da je ovaj tim sam došao u situaciju da nenormalno učini normalnim, a to znači da se očekuje da u kontinuitetu pobeđujemo u Evroligi", rekao je Alimpijević na konferenciji za novinare.

On je naveo da je Zvezda mogla da se "izmeri" protiv sjajnog protivnika, koji se nalazi u prva četiri na tabeli elitnog takmičenja.

"Nažalost, nismo imali energije da odigramo onako kako znamo. Brojna putovanja u poslednje vreme su ostavila traga. Odigramo dobro odbranu 20 sekundi, a onda se desi 'ničija' lopta, koju oni pretvore u koš. Ili ih nateramo na težak šut, posle koga lopta jedva dodirne obruč, ili ga uopšte ne dodirne, ali lopta padne njima u ruke. Za to je kriv pad koncentracije. Ipak, pokazuje se da tokom sezone napredujemo i rastemo i ja zaista verujem u stvari koje radimo".

Crvena zvezda - Panatinaikos 63:69, Evroliga 2017
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


On je primetio da je Zvezda primila 41 poen u prvom i samo 28 u drugom poluvremenu, čime je negirao da je serija od 11:0 u trećoj četvrtini bila presudna za konačan ishod.

"Najviše grešaka i padova koncentracije bilo je u prvom poluvremenu. I to ih nisu pravili samo mladi igrači, već svi u našem timu. Kada vam ispadaju lopte iz ruke, ili vas pogađaju u nogu, kada u odbrani zaspete u poslednje četiri sekunde, to je pokazatelj da ste energetski potrošeni. Mi smo u drugom delu meča naterali Panatinaikos da odigra lošije, ali mislim da je to bio naš maksimum na četvrtoj utakmici za sedam dana".

Crveno-beli u ponedeljak gostuju Megi u okviru ABA lige, a narednog petka igraće protiv Armanija u Milanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC