• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Everton, Ivanović, stranci... na čekanju

Autor mondo.rs

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura otvoreno o prelaznom roku - šta će biti sa Evertonom, u kojoj fazi su pregovori oko Đorđa Ivanovića, koga Partizan želi... Pojedini oprostili dug, na platama se uštedile 90.000 evra...

Januar. Mesec rezervisan za priče o kupoprodaji fudbalera, pouzdanim i manje pouzdanim informacijama o transferima...

U Partizanu su prethodnih dana prilično otvoreno govorili o tome šta se dešava u prelaznom roku kada je srpski šampion u pitanju. Sportski direktor Ivica Iliev je pričao o Evertonu Luizu, Leandre Tavambi...

A danas smo čuli i onoga kod kojeg su pare - poslovnog direktora Miloša Vazuru.

Da sažmemo: Partizan je u pregovorima sa trojicom igrača, dvojicu će čekati do kraja prelaznog roka. U Humskoj očekuju i "nekoliko dobrih prodaja". Everton Luiz se čeka u utorak. Deo igrača koji su ove zime raskinuli ugovore je oprostio dug klubu, drugi deo je oprostio deo duga koji klub ima prema njima. A na tome što je desetak "prekobrojnih" fudbalera raskinulo ugovor Partizan će na platama uštedeti 90.000 evra (bruto).

Partizan krenuo: Nema Evertona, Stojković je tu

- INTERESOVANJA, ŽELJE -


"U pregovorima smo za tri igrača. Dva igrača ćemo čekati do kraja prelaznog roka jer su iz ozbiljnih evropskih klubova. Neće to ići lako, ali videćemo. Traži se više para u ovim trenucima, ali će se to do kraja menjati i biće pristupačnije Partizanu, jer im sigurno nije isplativo da plaćaju plate, a da ne igraju... Reč je o napadačima i zadnjem veznom...", rekao je Vazura.

Napadač subotičkog Spartaka Đorđe Ivanović jeste želja Partizana. Pronela se informacija u četvrtak da su se Partizan i Spartak dogovorili, ali je subotički klub to potom demantovao, navodeći da je  22-godišnji fudbaler najbliži poljskoj Legiji.

"Da, jesmo zainteresovani, dali smo ponudu, u razgovorima smo 20-ak dana. Dalje od te ponude ne možemo da idemo. Video sam se sa predsednikom Spartaka, pričamo, ako imaju neku bolju ponudu... Nama je bitno da je igrač rekao da u Srbiji želi da dođe samo u Partizan, čime je potvrdio da je partizanovac. Ali, bez odluke Spartaka ne možemo ništa. Ako dođe bićemo srećni, ako ne - želimo mu sreću", rekao je Vazura, ne želeći da kaže koliku sumu novca je Partizan ponudio Spartaku.


Partizan je, kaže Vazura, zainteresovan za još jednog igrača iz domaće lige, pored već kupljenog Slobodana Uroševića (platio ga je Napretku 80.000 evra) i Đorđa Ivanovića. Ali, prioritet jesu stranci.

Zbog...

"Problem je što možemo sada da registrujemo samo tri igrača za Evropu. Pošto je tako, ovi koje bismo doveli van Srbije bili bi prioritet za registraciju za Evropu", kaže Vazura.

Jedna od želja ostaje Radosav Raća Petrović, nekadašnji fudbaler crno-belih i reprezentacije Srbije, koji je sada član lisabonskog Sportinga.

"To što Raća ne bi mogao da igra u Evropi menja situaciju utoliko što ga ne bismo na šestomesečnu, već na jednogodišnju pozajmicu. I dalje ga hoćemo, na ruku nam ide to što je ali Sporting doveo jednog igrača na njegovoj poziciji... Biće prostora da se pregovara oko Raće".

A Saša Zjdelar?

"Nemam komentar", glasio je odgovor Vazure.

Što se tiče ofanzivnog veziste Danila Pantića, Vazura je optimista da će pregovori sa Čeklsijem doneti rezultat i da će on (p)ostati igrač Partizana.

"Njegovi menadžeri pregovaraju sa ljudima iz Čelsija i mislim da će to biti pozitivan ishod. Želimo da Dača Pantić postane naš igrač. Za njega je isti scenario kakav je bio sa Markom Jankovićem (Olimpijakos)".

Jedna od tema prelaznog roka je i da li reprezentativni golman Vladimir Stojković ostaje.

"Stojković je igrač Partizana do juna, probaćemo da produžimo ugovor sa njim", odgovara Vazura.

- PRODAJA -


Vazura kaže da je transfer-lista koju je napravio sportski sektor kluba čvrsta i da od nje neće biti odstupanja. Naglašava da za svakog igrača Partizana postoji interesovanje drugih klubova iz inostranstva, a da je jedna izdašna ponuda odbijena.

"Imamo ponude za igrače koje smo i hteli da prodamo i očekujemo sigurno par dobrih prodaja. Za Marka Jankovića mnogi zovu, rasiotuju se, imamo ozbiljne ponude za njega od kojih se branimo. Gotovo za sve igrače imamo ponude. Evo, imali smo ponudu za jednog od štopera, odbili smo, jer nije na prodaju, i sada smo u takvoj mogućnosti da kažemo ne. Ponuda je bila više nego što smo očekivali, ali ne bih da vam kažem koliko".

Centralna tema prelaznog roga u Partizanu zove se Everton Luiz. Prem,a rečima Ivice Ilieva, njemu je nuđen bolji, jači, unosniji ugovor, ali ga on za sada odbija. Tačnije, njegovi menadžeri.

Everton Luiz se nije pojavio danas na okupljanju u "Zemunelu", na početku priprema za prolećni deo sezone. Dobio je 5 dana više, jer mu se žena nedavno porodila (dobili su treće dete), a kad dođe u Beograd sa njim će se razgovarati.

Vazura kaže da Everton ime dve dobre ponude - od klubova iz Italije i Belgije. Reč je o ZVANIČNIM ponudama.

"Ništa nije gotovo dok ne potpišemo, i kad se prodaje i kad se kupuje. Za sada pričamo sa njegovim menadžerom, a njega čekamo u utorak. O njemu ne može da se kaže nijedna loša stvar, dao je 300% sebe u svakoj utakmici, kao da je Partizanovo dete. Ponuda za njega ima, slične su ponude i dogovorićemo se sa igračem. Trenutna situacija je ni da odlazi, ni da ostaje", reči su generalnog direktora Partizana.

Ono što nje važno jeste da Everton ima ugovor sa Partizanom do leta, dakle crno-beli bi sada na njemu mogli da zarade. Ako ostane do leta, bez želje da produži ugovor, Partizan ne bi ništa zaradio.

Ako ga Partizan sada proda, 15% transfera otići će Evertonovom bivšem klubu Sent Galenu. Ti famozni procenti jesu sastavni deo današnjeg fudbalskog tržišta, pogotovo za siromašnije klubove, koji se tako snalaze prilikom angažovanja pojedinih igrača.

Partizan je to već više puta iskusio na svojoj koži, ali postoji i durga strana medalje - da nije sklapao ugovore sa procentima od buduće prodaje, ne bi ni doveo pojedine igrače u prošlosti. Recimo, kada Marko Janković bude prodat, Partizan i Olimpijakos će podeliti profit od prodaje na ravne časti 50%-50%.

Pravac kojim Partizan želi da ide jeste okretanje igračima iz sopstvenog pogona, Omladinskoj školi koja se i dalje visoko kotira i ceni u Evropi i svetu.

"Vidite da se okrećemo Partizanovoj deci i želimo posle priprema nekoliko njih ostane u prvom timu, zato smo i dali tolike raskide ugovora (dosadašnjim igračima). Na tim raskidima smo mesečno smo uštedeli 90.000 evra na plate, plus su se neki odrekli celog duga i polovine duga. Ta odricanja iznose 300.000 evra. Za te igrače sa kojima smo raskinuli ugovore nismo dobili nijednu ponudu prethodnih godina", kaže Vazura i nastavlja o zacrtanom projektu forsiranja mlađih igrača:

"Partizan se više ceni u Evropi i svetu, nego ovde. Svakom Partizanovom detetu koje odigra pola sata, 45 minuta, celu utakmicu... automatski mu vrednost raste".

- PRELAZNI ROK -

OTIŠLI:Mohamed el Munir,Petar Đuričković,Saša Marjanović,Lazar Ćirković,Alen Stevanović, golmanFiljip Kljajić(pozajmica), Teofilus Solomon...

DOŠLI:Slobodan Urošević(bek, kruševački Napredak).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC