• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volkot: Runi me nagovorio da dođem u Everton

Autor mondo.ba

"Imao sam brojne razgovore sa Runijem i to je bio jedan od presudnih faktora da dođem u Everton. Rekao mi je da je odlično mjesto za igranje fudbala i klub koji je u usponu", rekao je Teo Volkot.

Teo Volkot, bivši fudbaler Arsenala, izjavio je da je Vejn Runi odigrao veliku ulogu prilikom donošenja odluke da karijeru nastavi u Evertonu.

Volkot, koji je u Arsenalu proveo čak 12 godina, u srijedu je okončao transfer na "Gudison Park", gdje će dijeliti svlačionicu sa nekadašnjim napadačem Mančester junajteda.

Svojevremeno su zajedno igrali za reprezentaciju Engleske, tako da im saradnja na terenu nije nepoznata.

"Imao sam brojne razgovore sa Runijem i to je bio jedan od presudnih faktora da dođem u Everton. Rekao mi je da je odlično mjesto za igranje fudbala i klub koji je u usponu. To je razlog zbog kojeg sam i došao. Ovo je klub sa sjajnom istorijom, navijači sjajni, uvijek strastveni i meni je uvijek bilo jako teško igrati ovdje. Želite biti dio nečeg posebnog, a Runi osjeti da će se Everton zaista poboljšati", rekao je Volkot za britanske medije.

Prema medijskim navodima, Everton je za 28-godišnjeg krilnog napadača platio Arsenalu 20 miliona funti (oko 22,7 miliona evra). Englez je u dresu Arsenala odigrao 397 takmičarskih utakmica i postigao 108 golova. Prethodno je odigrao polusezonu za Sautempton. Za Englesku je nastupio 47 puta i postigao osam golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC