• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRELAZNI ROK U ZVEZDI: Čekajući kupce

Autor mondo.rs

Crveno-beli su voljni da ove zime prodaju neke od svojih najboljih igrača kako bi se otvorio prostor za dolazak novih, međutim, ne ide sve po planu.

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-zima-2018 Izvor: MN PRESS

Zimski prelazni rok u Srbiji traje do 10. februara u ponoć i još nije vreme da se u Crvenoj zvezdi pali lampica za uzbunu, ali kako dani prolaze, napetost raste.

Poučeni ranijim iskustvima, želja je da se tokom zime oformi tim koji će na proleće biti sposoban da zadrži prvo mesto u Superligi i, istovremeno, uigrava se za letnje kvalifikacije na međunarodnoj sceni.

Ove sezone Vladana Milojevića i njegove igrače u Evropi je pogledala sreća (nema dileme da li su je zaslužili), ali formiranje i uigravanje tima u hodu, kroz zvanične utakmice, mnogo češće do sada pokazalo se kao pogrešan plan.

Zato je potrebno već od februara imati kostur ekipe, posebno jer za naše klubove kvalifikacije počinju od uvodnih kola.

Zvezda je, za sada, dovela krilnog napadala El Fardua Bena iz Olimpijakosa i levog beka Stefana Hajdina iz subotičkog Spartaka, dok je nekoliko igrača poslato na pozajmice, a verovatno će i još neki.

Od onih koji su koliko-toliko igrali, klub je napustio jedino Rikardinjo, od kojeg su bila velika očekivanja, ali ih nije ispunio.

DOŠLI

El Fardu Ben (Olimpijakos), Stefan Hajdik (Spartak Subotica), Milan Pavkov (Radnički Niš, istekla pozajmica)

Mičelu Donaldu, Geloru Kangi, Damijenu Le Taleku i Slavoljubu Srniću na leto ističu ugovori i oni su igrači koji bi u slučaju zadovoljavajućih ponuda mogli da odu, dok je Ričmond Boaći, iako vezan ugovorom, stavljen na transfer listu pošto zbog sjajnog golgeterskog učinka u proteklih godinu dana ima najvišu tržišnu cenu u timu i njegovom prodajom bio bi nastavljen put smanjivanja ukupnog duga kluba.

Dakle, čak petorica standardnih prvotimaca Crvene zvezde su ove zime na tržištu, ali osim raspitivanja, ništa konkretno se ne dešava iako pomenuti igrači iza sebe imaju verovatno najbolje polusezone u karijerama.

Crvenu zvezdu u nezavidnu poziciju stavlja to što je opšte poznato da se nalazi u velikim dugovima, pa je malo klubova koji će ponuditi realnu cenu za njene igrače, već se vode logikom "bolje uzmite nešto nego ništa".

OTIŠLI

Rikardinjo (raskid ugovora), Viveiros (raskid ugovora), Vanja Vučićević (Spartak Subotica, pozajmica), Ze Markos (Rad, pozajmica), Filip Bainović (Rad, pozajmica).

 Tako su se crveno-beli na početku prelaznog roka nadali da bi Boaći mogao da bude prodat za oko 10 miliona evra, međutim, osim sedam miliona od Rena, na stolu nije bilo drugih ponuda. Može se čuti da je upravo zbog toga generalni sekretar, Zvezdan Terzić, proteklih dana bio u Engleskoj i razgovarao sa ljudima iz Vest Bromvič Albiona i Hadersfilda, ne bi li ih ubedio da je napadač iz Gane pravi izbor za njih.

Što se tiče igrača kojima ističu ugovori, iz Ljutice Bogdana od letos pričaju da traju pregovori i da će uspeti da ih ubede u produžetak saradnje kako bi klub potom zaradio solidan novac na njihovim odlascima. To se, međutim, i dalje nije dogodilo.

Donald, Le Talek i Kanga su odredili neke lične uslove, koji možda i izlaze iz granica objektivnog, ali su svojim stavovima jasno poručili da ne žele ići ispod toga.

Na taj način mogli bi da koštaju Crvenu zvezdu lepe zarade, ali je sigurno da bi njihovim ostancima ekipa mnogo dobila za predstojeći dvomeč protiv moskovskog CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope. A, onda, ko zna. Možda neki od njih odluči i da ostane u Beogradu...

Slavoljub Srnić je nešto fleksibilniji od stranaca, međutim, osim nezvaničnih informacijama o interesovanjima klubova iz Nemačke, Turske i Poljske, konkretnih poteza nije bilo. Njegov menadžer se trenutno nalazi u Italiji, pa ćemo videti hoće li uspeti da ugovori transfer kojim bi bili zadovoljni i igrač i Zvezda.


Nezvanično, Ben je Olimpijakosu plaćen 500.000 evra, a Spartaku je pored 200.000 za Hajdina pripalo i 20 odsto od naredne prodaje.

Te cifre nisu nešto što dobri rezultati ove sezone u Evropi ne mogu da pokriju, ali je dovođenje Mirka Ivanića i Nemanje Milunovića iz BATE Borisova, čini se, ostalo samo pusta želja, a slično bi moglo da bude i sa Milanom Jevtovićem iz Antalije i Danijelom Aleksićem iz Sent Galena ukoliko se uskoro nešto ne promeni po pitanju prodaje nekog od Zvezdinih igrača.

Pod velikim znakom pitanja je i želja stručnog štaba da do petka i odlaska u Antaliju, gde će biti odigrane četiri pripremne utakmice, na raspolaganju ima jasnu sliku igrača na koje može da se računa za nastavak sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC