• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transfer koji (za sada) malo ko razume...

Autor mondo.rs

Ima 32 godine, navijač je Olimpika iz Marseja, odigrao je 331 minuta od novembra 2016, raskinuo je ugovor sa klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i pojačao je Pari sen žermen.

Kada kao klinac nije prošao selekciju u fudbalskoj školi Nanta, jer je bio "previše nizak i mršav", a potom bio bez prave prilike u akademiji Le Mana, mladi Parižanin Lasana Dijara nameravao je da prestane da trenira fudbal i posveti se školi.

Ispostaviće se, mnogo godina kasnije, da će se u rodni Pariz vratiti kao 32-godišnjak sa nestvarnom fudbalskom karijerom ali ne da bi uživao u zasluženoj penziji već... da bi pojačao redove lidera francuske Lige 1 i jednog od najmoćnijih sastava današnjice, Pari sen žermena!

U međuvremenu, karijera ovog neumornog defanzivnog veziste kretala se tokom kakav se retko viđa: Avr, Čelsi, Arsenal, Portsmut, Real Madrid, Anži Mahačkala, Lokomotiva Moskva, Olimpik Marsej, Al Džazira - PSŽ.

Povremeni reprezentativac Francuske, posle samo pet nastupa za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u periodu od aprila do decembra prošle godine, potpisao je ugovor sa "svecima" do leta 2019. i pojačaće ekipu trenera Unaija Emerija i to sa pravom nastupa u Ligi šampiona na proleće koje u njihovom slučaju znači: dvomeč sa prvakom Evrope, Real Madridom, već u osmini finala.

Dijara je igrao za "petlove" u prijateljskoj utakmici sa Nemačkom na "Stadionu Francuska", 13. novembra 2015, kada se dogodio stravičan teroristički napad, a jedna od meta bio i sam stadon na kom je meč bio u toku. Ispostavilo se kasnije da je u seriji policijskih akcija koje su usledile i hapšenja terorista ubijen i Dijarin rođak, Asta Dijakite.

"Veoma sam srećan što sam potpisao ugovor sa klubom iz svog rodnog grada. PSŽ mi mnogo znači. San svakog igrača je da igra ovde. Imao sam dovoljno sreće da mi se taj san ostvari", rekao je fudbaler, koji je izabrao dres sa brojem 19.

Inače, biće zanimljivo videti kako će ultrasi iz redova navijača "svetaca" prihvatiti Dijaru, koji je od malena navijao za u Parizu omraženi Olimpik Marsej, za koji je i nastupao u sezoni 2015/16 i prvom delu sezone 2016/17.

U isto vreme, Dijara će morati i da se potrudi da vrati takmičarsku formu s obzirom na to da je posle kao igrač Marseja sklonjen u drugi plan posle poraza od Monaka 4:0, u novembru 2016, nakon čega je odigrao samo još 23 minuta kao igrač Olimpika i još 308 kao fudbaler Al Džazire.

Ukupno, igrač sa 116 nastupa u dresu Reala proveo je na terenu 331 minut u poslednjih 14 meseci.

Sve to nije bila prepreka za PSŽ da dovede igrača koji će se za mesto na terenu boriti sa Tiajgom Motom, Markom Veratijem, Kristoferom Nkunkuom i Adrijenom Ravioom.

Lasana Dijara (32) je za reprezentaciju Francuske odigrao 34 utakmice, bio je deo nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu 2008, ali ga je povreda sprečila da zaigra i na šampionatu 2016.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC