• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se kasno probudio - 1:2 na Kipru!

Autor mondo.rs

Slovan je poveo u 6. minutu protiv zanimljivog sastava za koji se odlučio Đukić, a blijedu igru crno-bijelih dodatno je kaznio rezervista češkog tima u 77. minutu. Tek je ulaskom Tavambe na teren Partizan ličio na ofanzivno opasan tim.

 Pripreme - Partizan - Slovan 1:2 Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak
Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Fudbaleri Partizana igrali su bez golova u prvoj provjeri na Kipru, utakmici sa Gornikom, ali se u drugom meču na pogodak čekalo samo šest minuta.

Kako odgovora crno-bijelih nije bilo sve do finiša utakmice, u 77. minutu još jedna lopta završila je iza leđa Marka Jovičića poslije čega su se probudili prvaci Srbije i stigli do mreže rivala preko rezerviste Leandrea Tavambe (88. minut).

Češki Slovan Liberec, za koji zbog povrede nije mogao da nastupi bivši fudbaler crno i crveno-bijelih, Miloš Bosančić, poveo je pogotkom Milana Kerbra iz prve šanse na utakmici koja je u 14 časova po srpskom vremenu počela na Stadionu "Ajos Tihonas".

Konačan rezultat: Partizan - Slovan 1:2 (0:1).



Plavi trenera Davida Holubeka počeli su snažno i odlučno, a uvodna inicijativa isplatila im se nakon što crno-bijeli nisu uspjeli adekvatno da ispucaju loptu daleko od svog gola. Marfi Dorli je to iskoristio i pored Nemanje Antonova poslao opasan centaršut koji je sa oko deset metara savladao Marka Jovičića.

Sastavu za koji se odlučio Miroslav Đukić bilo je potrebno 20-ak minuta da se oslobodi pritiska i poveže redove, nakon čega Zoran Tošić iz povoljne pozicije za ljevonogog igrača nije uspio da prebaci živi zid i direktno iz slobodnog udarca savlada Vaclava Hladkija.

"Bambi" Tošić bio je glavni protagonista u crno-bijelom. Prvo je dobio žuti karton zbog grubog starta prema procjeni češkog arbitra Jiržija Hudeka, a potom malo zakasnio da u padu stigne do pasa Marka Jankovića i poravna rezutlat u finišu prvog dijela igre.

Do prvog odmora nije bilo šansi, ali jeste nekoliko grubih duela, tako da je predah bio preko potreban i jednima i drugima. Kada su se ekipe vratile na teren, nije bilo izmjena. Nije bilo izmjena ni kada je odnos snaga bio u pitanju, jer crno-bijeli ni u drugom dijelu dugo nisu mogli da stvore ni šansu, dok su plavi za nijansu bili opasniji iako bez konkretnog udarca prema Jovičiću.

Golman crno-bijelih imao je pomalo i sreće u 66. minutu, kada je udarac Voltra prohujao "tik" preko prečke.

Ispod prečke završio je udarac rezerviste, Marina Gracijara u 77. minutu, nakon što je odbrana Partizana "pukla" po lijevoj strani odakle je centrirao još jedan igrač koji je ušao u nastavku, Vladimir Kufal.

Tek kada je u 72. minutu na teren ušao Leandre Tavamba, umjesto borbenog, ali nervoznog Đorđa Ivanovića, Partizan je povezao ofanzive redove i prišao nekoliko puta u "crvenu zonu" rivala, a iz jedne takve akcije i asistencije Marka Jankovića visoki Tavamba iz neposredne blizine pogodio je metu i postavio konačan rezutlat - 1:2.

Trener crno-bijelih Đukić za ovaj meč nije mogao da računa na povrijeđene Bojana Ostojića, Danila Pantića, Ognjena Ožegovića, Leandrea Tavambu i Vladimira Stojkovića.

Stadion: "Ajos Tihonas".

Glavni sudija: Hudek, pomoćnici: Meličar i Podani.

Partizan: Jovičić - Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov - Vakulko, Jevtović, Tošić, Janković - Ivanović (od 72. Tavamba) - Đ. Jovanović.

Klupa: Trnić, Bošnjak, Đilas, Nišić, S. Jovanović, Đerlek.

Trener: Đukić.

Slovan: Hladki - Vajsner, Kačaraba, Vuklišević, Mikula - Folpreht, Dorli - Voltr, Pulkrab, Potočni - Kerbr.

Klupa: Hasalik, Brajte, Kufal, Gračijar, Knejlzik, Kosti, Ulbrih.

Trener: Holubek.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC