• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sledeća sezona koči "trejd" Mirotića

Autor mondo.rs

Crnogorsko-španski krilni centar ne pristaje na prelazak iz Čikaga u Nju Orleans pod postojećim uslovima.

Četiri dana nakon teške povrede Demarkusa Kazinsa, zbog koje Ol star centar neće moći da igra između osam i 10 meseci, Nju Orleans Pelikansi nalaze se na tragu trampe kojom će, nadaju se, umanjiti posledice velikog hendikepa.

"NBC Sports Chicago" objavio je da će Pelikansi dovesti krilnog centra Bulsa Nikolu Mirotića, a u zamenu za njega dati centra Omera Ašika i pravo biranja u prvoj rundi drafta.

Kratko vreme je taj "trejd" smatran izvesnim, a onda je ESPN saznao da je dogovor, za sada, pao u vodu.

Razlog je to što u ugovoru Mirotića i Čikaga postoji opcija po kojoj klub treba da se izjasni da li će mu u sezoni 2018/19 garantovati platu od 12,5 miliona dolara.

U takvim slučajevima igrač ima pravo da se složi ili ne složi sa "trejdom", a Mirotić traži da to Bulsi i učine i tako mu obezbede bar godinu i po dana boravka u Nju Orleansu. Ali, pitanje je da li bi u toj varijanti i dalje bio atraktivan za Pelikanse, jer je poznato da NBA timovi prilikom zimskih trampi naročito cene ugovore koji ističu na kraju aktuelne sezone.

Uvreženo mišljenje bilo je da Podgoričanin čeka da bude "trejdovan" od trenutka kada je završio u bolnici usled krošea koji mu je na treningu pred start sezone plasirao saigrač Bobi Portis.

Isprva, Mirotić nije želeo da komunicira ni sa kim u timu i verovalo se da će ga Čikago "trejdovati" čim 15. januara istekne ugovorna zabrana, ali to se nije dogodilo. Naprotiv! On je posle oporavka zaigrao fantastično - od 8. decembra do danas beleži 16,8 poena i 6,4 skokova po utakmici, za prosečno 25 minuta.

"Bugi" Kazins pokidao je Ahilovu tetivu prošlog petka, usled čega će morati na operaciju i potom na dug oporavak, tako da Pelikansima preti realna opasnost da bez adekvatne zamene skrenu sa puta ka aprilskom plej-ofu.

Rok za obavljanje "trejdova" u NBA ističe 8. februara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC