• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan raspucan, Đerlek skreće pažnju (VIDEO)

Autor mondo.rs

Partizan pobedio 4:0 kiparskog prvoligaša Ermis Aradipu. Prvi meč Saše Zdjelara u crno-belom dresu. Sjajni golovi Sume i Đorđa Jovanovića. Nameću se Armin Đerlek, Svetozar Marković...

 Partizan raspucan, Đerlek skreće pažnju (VIDEO) Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Treća test utakmica crno-belih na pripremama na Kipru i prva pobeda.

Posle remija bez golova protiv Gornika i poraza od Slovana iz Libereca (1:2), Partizan je danas "skoknuo" do Larnake gde je bio gost kiparskom prvoligašu Ermis Aradipu, trenutno trenutno devetoplasirani u kiparskom prvenstvu.

Partizan je odigrao vrlo dobro i vrlo efikasno. Pobedio je 4:0 golovima Sejdube Sume, Armina Đerleka, Vladimira Đilasa i Đorđa Jovanovića.

U dresu Partizana prvi put je zaigrao Saša Zdjelar, koji je došao pre dva dana, a bila je ovo i prva utakmica na pripremama za Sejdubu Sumu i Ognjena Ožegovića, koji su se oporavili od povreda.

Glavni utisci su:

- Suma je, izgleda, dobro shvatio kritiku sportskog direktora Ivice Ilieva, koji je biranim rečima, ocenio da je "previše nonšalantan" na terenu. Dao je sjajan gol, trčao je, želeo, mada i dalje u pojedinim trenucima želi previše, i voli da "solira" umesto da se ranije oslobodi lopte.

- Mladići na koje Miroslav Đukić sigurno može da računa ne samo u nastavku sezone, već i na duže (naravno, ako ne bude "nepristojnih ponuda" iz inostranstva). Pre svih, Armin Đerlek se nametnuo danas angažovanjem trčanjem, željom, potezima, asistencijama... Mladi štoper Svetozar Marković je još jednom potvrdio da bi Partizan mogao da dobije novog Nikolu Milenkovića (treba mu još malo čvrstine), ali je na lopti izuzetno miran. Prosto pleni mirnoćom na terenu! Na desnom boku Luka Cucin ima potencijal da bude sigurna opcija B za Miroslava Vulićevića. Saša Zdjelar, kome je ovo bila prva utakmica u Partizanu posle samo dva treninga, sigurno je da će biti pojačanje. I konačno, mladi napadač Đorđe Jovanović, koji već ima status prvotimca, zaslužuje veću minutažu.


DETALJI UTAKMICE:

- U prvih 15 minuta nije bilo nikakvih uzbuđenja pred oba gola. Partizan je imao inicijativu, ali bez izgrađene akcije koja bi bila opasna po gol domaćina. Uočljivo je bilo da se mladi Armin Đerlek stalno "nudio", tražio je loptu. Zanimljivo, Sejduba Suma je prvi put pipnuo loptu tek u 14. minutu!

- U 16. minutu, Vladimir Stojković je sprečio vođstvo domaćina! Cumu je bio u naletu, posle greške Nemanje R. Miletića, bio je praktično jedan na jedan sa golmanom Partizana, koji je sačuvao mrežu.

- U 19. minutu Partizan je poveo sjajnim golom Sejdube Sume! Sjajno je izveo slobodan udarac sa 18 metara najskuplji fudbaler crno-belih u istoriji. Golman Ermisa Jorgos Panagi je samo ulepšao gol paradom.

- Gol je pozitivno uticao na Sumu, pa se razigrao, kao da je uticala kritika sportskog direktora Ivice Ilieva da na terenu "delkuje ležernije nego što bi smeo". Mada, kako kaže Iliev, birao je reči...

POGLEDAJTE GOL

Partizan - Ermis 1:0
Izvor: TV Partizan


- U 36. minutu lepa zamisao i akcija Radina i Đerleka, posle kornera, ali je vezista crno-belih loše centrirao. U tri poteza, kombinujući sa Sumom, "na prvu, Radin i Đerlek su napravili "višak" i stvorili rupu u odbrani Ermisa, ali je talentovani vezista traljavo završio akciju.

- U prvih 45 minuta, vidljivo je bilo da je kvalitet na strani Partizana, ali nema još tečnosti i agresivnosti u igri, što je i razumljivo s obzrom da je reč o pripremnim utakmicama. Osim kiksa u prvom delu meča kada je Ermis imao najbolju (i jedinu šansu), Partizan nije dozvolio domaćinu da se približi Stojkoviću. Aktivna su bila obojica bekova - Slobodan Urošević i mladi Luka Cucin. Sa druge strane, vidljivo je da će Zdjelar biti pojačanje (ipak mu je ovo prva utakmica posle samo dva treninga sa crno-belima), kao i da Armin Đerlek polako stasava u igrača koji bi uskoro mogao da dobija minutažu u takmičarskim utakmicama. Dobra vest za navijače Partizana je i da se Suma budi. Doduše, ne može se suditi samo na osnovu 45 minuta, ali čini se da je kritika pozitivno uticala na njega. Napadači Tavamba i Ožegović, kome je ovo takođe prva utakmica na pripremama, jesu se trudili, ali nisu imali zapaženiji učinak (doduše, ni mnogo upotrebljivih lopti).

- DRUGO POLUVREME -

- Đukić je u drugih 45 minuta malo promenio sastav. Štoperski tandem čine mladići Svetozar Marković i Strahinja Bošnjak, Nemanja G. Miletić je otišao na "svoju" poziciju levog beka. Promenjen je i tandem napadača: umesto Tavambe i Ožegovića u igri su Vladimir Đilas i Đorđe Jovanović. U igri je i najstariji - Saša Ilić, koji je 22 godine stariji od najmlađeg - štopera Svetozara Markovića. Umesto Danila pantića zaigrao je umesto Milana Radina. Priliku da zaigra dobio je još jedan tinejdžer - Strahinja Jovanović, koji je zamenio Sumu.

- U 55. minutu 2:0 za Partizan! Suma je izvanredno uočio ubacivanje Nemanje MIletića u prazan prostor, bek se stuštio ka golu Ermisa, snažno šutirao, golman Panagi je odbio loptu, a na nju natrčao Đerlek i ćušnuo je u mrežu. Zaslužio je gol kapiten kadestske reprezeatacije Srbije.

POGLEDAJTE GOL

Partizan - Ermis 2:0
Izvor: TV Partizan

- U 74. minutu još jedan odličan potez Đerleka. Sjano je pronašao Đorđa Jovanovića, koji je izbegao ofsajd zamku, ali je njegov udarac odbranio golman Panagi.

- Samo minut kasnije 3:0! Gol Vladimira Đilasa na asistenciju Đorđa Jovanovića.

POGLEDAJTE GOL

Partizan - Ermis 3:0
Izvor: TV Partizan


- 79. minut - kakva mirnoća mladog štoperskog tandema Bošnjak - Marković. Sabili su ih protivnički igrači kod korner zastavice, ali su crno-beli mladići, a posebno Svetozar Marković, rešili situaciju "kao matori".

- U 90. minutu majstorija Đorđa Jovanovića za 4:0!

POGLEDAJTE GOL

Partizan - Ermis 4:0
Izvor: TV Partizan



Pred početak utakmice, potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić održao je pozdravni govor, zahvalivši se domaćinima na gostoprimstvu.

"Danas slavimo prijateljstvo i bratstvo naša dva kluba i naša dva naroda", rekao je Vuletić, koji je na poklon dobio dres kiparskog kluba.

PARTIZAN: Stojković, Cucin, Nemanja (R) Miletić (R), Nemanja (G) Miletić, Urošević, Zdjelar, Radin, Đerlek, Suma, Tavamba, Ožegović.

Klupa: Trnić, Marković, Bošnjak, Ilić, Pantić, Đorđe Jovanović, Đilas.

Izvor: MONDO/Vl. Sukdolak



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC