• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđelković najavio kraj i izabrao svojih 11

Autor mondo.rs

"Ovo su najbolji sa kojima i protiv kojih sam igrao", otkrio nam je Anđelković tokom razgovora u kom je nagovijestio i...

 Dušan Anđelković najavio kraj karijere Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

/Od reportera MONDA iz Antalije/

Počelo je 2001. u Slogi iz Kraljeva, a 17 godina kasnije vrijeme je za u Crvenoj zvezdi.

U lobiju luksuznog hotela Riksos u Antaliji, Dušan Anđelković je u razgovoru za MONDO najavio završetak igračke karijere predstojećeg ljeta.

"Ne mogu da tvrdim, ali kako stvari stoje - ovo su mi zadnji mjeseci u karijeri. Čovjek mora biti realan", iskren je iskusni lijevi bek, prije svega prema sebi.

"Ugovor mi ističe na kraju sezone, punim 36 godina, a sigurno da u Srbiji neću igrati za neki drugi klub osim Zvezde. Što se tiče inostranstva, nije realno da u ovim godinama dobijem neki ozbiljan ugovor, a da idem u Kinu, Emirate ili tako negdje, to ne želim... Ono što je najbitnije, u Zvezdi se zaista osjećam kao kod kuće".

Dva mandata u Zvezdi

Dušan Anđelković je karijeru počeo u Slogi iz Kraljeva, a igrao je još za Mladost iz Lučana, Rad, Radnički Novi Beograd, Voždovac, Crvenu zvezdu, Kodžaelisport, Anži, Krasnodar i ponovo Crvenu zvezdu.

Početak i kraj mogli bi da budu zajedno sa Nenadom Milijašem. U istom prelaznom roku došli su u Zvezdu, zime 2006, a zajedno bi mogli i da se oproste od aktivnog igranja.

"Nisam mnogo razmišljao o tome, ali zaista bi to bilo nešto perfektno!", smatra Anđelković.

Opširan intervju sa Dušanom Anđelkovićem moći ćete da čitate na MONDU večeras, a kao najava može da posluži njegov izbor najboljih protiv kojih je igrao u karijeri i najboljih sa kojima je nastupao u Crvenoj zvezdi.

"Nažalost ne mogu sve da svrstam u 11, ali moram da istaknem i Le Taleka, Donalda, Kataija, Boaćija, Burzanovića... Što se tiče ukupnog utiska, najbolji fudbaler protiv kojeg sam igrao je Lasana Dijara, Nismo imali mnogo međusobnih duela, ali teško je riječima opisati koliko je to dobar igrač", dodao je Anđelković.

Najboljih 11 protiv kojih je igrao: Dida (Zvezda - Milan) - Kafu (Zvezda - Milan), Bruno Alveš (Krasnodar - Zenit), Lusio (Zvezda - Bajern), Robertko Karlos (Krasnodar - Anži) - Lasana Dijara (Krasnodar - Anži), Andrea Pirlo (Zvezda - Milan) - Hulk (Krasnodar - Zenit), Klarens Sedorf (Zvezda - Milan), Dani (Krasnodar - Zenit) - Samuel Eto (Krasnodar - Zenit).

Idealnih 11 saigrača iz Zvezde: Ranđelović - Basta, Biševac, Gaj, Luković - Janković, Milijaš, Kastiljo, Koroman - Đokić, Žigić.

Pratite pripreme Crvene zvezde na Mondu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC