• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pustila Frimponga

Autor mondo.rs

U konkurenciji Le Taleka, Savića i Babića, u koju se ove zime uključio i najmlađi prvotimac Crvene zvezde, Eraković, Frimpong nije uspio da se nametne tako da će zaigrati za treći klub u Srbiji.

 Frimpond napustio FK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Abraham Frimpong ima 24 godine, a već devet živi i radi u Srbiji.

Od danas, sudeći prema pisanju "Sportskog žurnala", poslije Beograda, Novog Sada, Kruševca i Beograda, preseliće se u Niš i postati fudbaler Radničkog.

Zajedno sa njim na "Čair" će stići i Aleksandar Stanisavljević kao drugo veliko zimsko pojačanje "Reala sa Nišave".

Crvena zvezda i Radnički dogovorili su se oko šestomjesečne pozajmice za fudbalera koji se, očigledno, nije nametnuo tokom priprema crveno-bijelih u Antaliji mada mu je u tome odmogla i povreda zbog koje je bio van stroja deset dana.

Frimpong se borio za jedno od dva mjesta "otvorena" mjesta u timu u jakoj konkurenciji sa Damijanom Le Talekom, Vujadinom Savićem i Srđanom Babićem, a kada je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić dogovorio otkup Babićevog ugovora od Real Sosijedada za 800.000 evra - moglo je da se nasluti i da će se sa Frimpongom još rjeđe računati.

Na sve to, u trenutku kada je 185 centimetara visoki fudbaler rodom iz Gane tokom pripremne utakmice sa Dinamom iz Bresta zaradio pomenutu povredu, najmlađi u timu Crvene zvezde, 17-godišnji Strahinja Eraković zgrabio je i iskoristio šansu na najbolji mogući način i svakako doprinio da klub uđe u pregovore sa zainteresovanim stranama.

A, Radnički je, prema pisanju "Žurnala", već neko vrijeme razmišljao o Frimpongu kao potencijalnom pojačanju, pa su se tri strane lako "našle".

Frimpong je poslije sezone u mladom timu Vićence stigao u srpski fudbal 2011. godine, poslije jednomjesečne probe u Partizanu dobio je negativan odgovor, u Vojvodini su ga potom primili i uvrstili u tim, ali nakon što u prvom dijelu sezone nije odigrao ni minut za novosadski klub... pošao je južno i obreo se u Kruševcu.

Ispostaviće se da će Frimpong dres Napretka nositi od 2011. do 2017. godine i to 93 puta.

U Crvenu zvezdu došao je prošlog januara za 100.000 evra i, do nove selidbe, zabilježio 27 nastupa. Prvi i jedini gol u profi karijeri postigao je 13. avgusta prošle godine u pobjedi nad OFK Bačkom od 3:1.

Vidjećemo da li će se u junu Frimpong vraćati u Beograd na pripreme ili po "ispisnicu".

Izvor: MN PRESS

Zajedno sa Frimpongom, na treninzima četvrtog trenera Nišlija ove sezone, Bobana Dmitrovića pojaviće se i bivši fudbaler Sloge iz Petrovca na Mlavi, OFK Beograda, Donjeg Srema i Vojvodine - 28-godišnji Aleksandar Stanisavljević.

Ovaj ofanzivni vezista koji je prije dvije godine za 150.000 evra prešao iz Vojvodine u Asteras iz Tripolija nije uspio da se nametne u novom klubu, pa je poslije 104 odigrana minuta ove sezone (zabilježenih u avgustu) odlučio da se vrati u Superligu. Ugovor sa Asterasom je raskinuo, tako da je Radnički dobio Požarevljanina "na poklon".

Stanisavljević se dugo mučio da pronađe klub u kom će se nametnuti, od 2002. do 2012. promenio je sedam austrijskih i jedan mađarski klub - po pravilu nižerazredne, sve dok se nije vratio u Srbiju i zaigrao za Slogu u drugoj ligi. OFK Beograd ga je brzo primijetio, a on je isto tako brzo preko Pećinaca stigao u Novi Sad gdje je za Vošu odigrao 28 utakmica, postigao devet golova i osam puta asistirao.

Prije Frimponga i Stanisavljevića na "Čair" su stigli golman Bojan Šaranov iz Zemuna, defanzivci Dušan Mićić i Radoš Bulatović iz Radnika, kao i krilni napadač Siniša Babić iz Larise.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC