• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko "doktorirao" - pobeda iz jednog šuta!

Autor mondo.rs

"Čolo" i atleti prevazišli su sebe danas na "La Rosaledi" na kojoj su poveli posle 39 sekundi i onda...

Fudbaleri Atletiko Madrida poveli su danas na bučnoj "La Rosaledi" u 39. sekundi utakmice, kada se Antoan Grizman vešto prikrao iza leđa odbrani Malage i jedan "otpadak" posle izblokiranog udarca Saula Nigeza prosledio u mrežu iza leđa Roberta Himeneza.

Do kraja utakmice, računajući i sedam minuta nadoknade zbog teške povrede Mehdija Lasena u 83. minutu zbog čega je domaći tim u finišu imao igrača manje, ekipa Dijega Simeonea nije više uputila udrac u okvir gola.

U drugom poluvremenu - ni ka golu!

Malaga - Atletiko Madrid 0:1 (0:1) za osmi ovosezonski "minimalac" gerile sa "Metropolitana", koja je nastavila da gotovo negledljivim fudbalom prati lidera Barselonu i čeka eventualnu šansu u utakmici koja će biti odigrana 4. marta.



Malaga: Himenez - Rosales, Luis Ernandez, Migel, Rika (Samuel) - Itura (Lasen), Adrian, Keko (Rolan), Kastro - Ideje, En Neziri.

Atletiko Madrid: Oblak - Vrsaljko, Himenez, Lukas Ernandez, Felipe Luiš - Gabi (Tomas), Saul Nigez, Koke, Vitolo (Korea) - Grizman, Košta (Tores).

"Fenjeraš" Primere u svim elementima igre nadigrao je "Čolov" sastav u koji se vratio uveliko nervozni Dijego Košta, u drugom poluvremenu momci Hozea Manuela Gonzalesa Lopeza uputili su deset udaraca prema golu Jana Oblaka ali se i ove subote pokazalo da će nespretnost i nepreciznost u završnici biti osnovni razlog zbog kog će Malaga - ako se nešto ozbiljno ne promeni - ispasti u Segundu prvi put od sezona 2006/07 i 2007/08.

Gonzales Lopez vratio se iz Kine u januaru kako bi zamenio neubedljivog Mićela Gonzalesa, smenjenog posle svega deset meseci na klupi, ali ni u četvrtom pokušaju nije uspeo da zabeleži pobedu i sada ima skor 0-2-2 (1:3) koji ne naslućuje da je "šok terapija" dala očekivane rezultate u trci sa Levanteom, Las Palmasom i Deportivom.

Ali, šta tek reći za igru Simeoneovog tima? Od njegovog dolaska u Madrid iz Argentine, Atletiko igra prepoznatljivo tvrd, disciplinovan, spor i defanzivan fudbal, međutim i atleti i "Čolo" su ove sezone prevazišli sami sebe u tom smislu. Posle serije remija jesenas, usled koje je Atletiko brzo ispao iz trke sa Barselonom, verovalo se da će uvođenje Košte i Vitola u takmičarski pogon podići efikasnost ali se to do danas nije dogodilo.

Da se Grizman nije u Novoj godini trgao iz letargije, postigao četvrti gol u poslednjih pet mečeva, a 12. u sezoni računajući sva tri takmičenja, pitanje je da li bi "jorganždije" otišle na počinak sa šest boda zaostatka za liderom na tabeli.

Fernando Tores zamenio je Koštu u drugom delu igre, Anhel Korea ušao je umesto Vitola, Tomas Partej doneo par svežih nogu u manevru ušavši umesto Gabija ali nijedna od tih izmena nije učinila da se Atletiko "pomeri gore" i zaigra prema Himenezu koji nije morao da interveniše u drugih 45 minuta.

Oblak jeste, doduše, u nekoliko navrata, ali su to sve bile rutinske odbrane maestralnog slovenačkog čuvara mreže.

Simeone danas nije mogao da računa na povređene Nika Gaitana, Stefana Savića i Dijega Godina, a pitanje je i da li će se situacija popraviti do prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope.

On će biti jedan od glavnih Simeoneovih aduta u predstojećem dvomeču sa Kopenhagenom (15. - 22. februar), u koji je "udenut" La Liga derbi sa Atletik Bilbaom. Nakon što budu odigrali revanš sa Dancima na "Metropolitanu", crveno-beli će se sudariti sa Seviljom i Leganesom pa odigrati derbi sa Barselonom na "Kamp Nou" stadionu.

Moguće da ćemo 4. marta dobiti novog prvaka Španije ili neizvesnu borbu za titulu.

To je Atletiko...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC