• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Nemojte da radite OVO!

Autor mondo.rs

Kako će se uprava Partizana nositi sa dubokom podelom među organizovanim navijačima? Šta neće biti dozvoljeno na stadionu u četvrtak "Nismo spremni da plaćamo kazne. Ako to navijači ne shvataju, onda nam takvi navijači i nisu potrebni".

 PARTIZAN: Nemojte da radite OVO! Izvor: MONDO
Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Partizan, sa statusom "VIŠESTRUKOG POVRATNIKA" u UEFA, u četvrtak uveče bije novu evropsku bitku, ali na više frontova.

Zbog svojih "navijača", ali i zbog nemarnosti i propusta u organizaciji, okretanja glava na drugu stranu, "namigivanja" i stava "lako ćemo", Partizan se u novijoj istoriji naplaćao kazni koje bi mu izricala Disciplinska komisija UEFA, neretko bi igrao pred praznim stadionom, jednom je bio izbačen iz Evrope, umalo i drugi put (ali zbog finansijskih prestupa)...

Po nalogu i zadatku UEFA, Partizan je morao da preduzme razne korake da bi podigao stepen bezbednosti na stadionu, koga je već nagrizao zub vremena, ali za čije se potpuno renoviranje nema novca (a i da se ima najpre treba rasvetliti vlasništvo nad stadionom i višedecenijskim ulaganjima). Uvedena je potpuno video-kontrola nad celim objektom, postavljene su nove, elektronske kapije, kažu u Partizanu - najmodernije u Evropi.


Ali, treba razumeti da Partizan nije ovo uradio samo zato što mu je to neko naložio iz Evrope. Partizan je ovo uradio pre svega zbog samog sebe, odnosno svoje publike.

Pred Fudbalskim klubom Partizan u četvrtak uveče je novi ispit. Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope. Za razliku od, na primer utakmice sa albanskim Skenderbegom kada su u ceo događaj bile umešane i rasplamsane emocije, ili termina utakmice sa švajcarskim Jang bojsom (odmah posle izricanja osuđujuće presude generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću za zločine tokom rata u bivšoj Jugoslaviji), sada ova utakmica nema taj epitet "visokog rizika". Bar ne što se tiče rivala.

Ali, ima ako se uzme u obzir šta se sve događa unutar organizovanih navijačkih grupa i podgrupa koje se deklarišu kao "partizanovci".

Brutalna tuča na "večitom derbiju" sredinom decembra prošle godine, čija pozadina još nije rasvetljena, potvrdila je nove žestoke podele među Grobarima. Potom se ta podela prelila i u košarkaške dvorane, u nedostatku fudbalskih mečeva.

Kako će se Partizan izboriti i sa tim problemom?

"Karte za sektor istoka do južne tribine nisu puštene u prodaju. Taj deo će biti prazan, a tu će biti i policijske snage", kaže poslovni direktor Partizana Miloš Vazura.

Dodaje da je gotovo rasprodat deo istočne tribine do severne tribine, što znači da će tamo biti stacionarana "navijačka opozicija" onima koji su na jugu.

Osim toga, Vazura je apelovao na sve gledaoce, a posebno na "one na zapadu i na istoku, da ne nlokiraju prolaze na tribini", kao i da ne dolaze alkoholisani na stadion.

"Najveći si partizanovac ako podržavaš i bodriš svoju ekipu, a ne ako vređaš protivnika" - Miroslav Đukić (1. 11. 2017. godine).

"Svako ko bude stajao na prolazima, a odbije da sedne na svoje mesto, biće, bez pregovora, udaljen sa tribine i stadiona. Isto važi i za alkoholisana lica - neće ni biti puštana na stadion ili ako uđu pa prave probleme - biće izbačeni. Ne smemo da budemo kažnjeni i da rizikujemo da naredna utakmica u Evropi bude bez publike ili nešto od toga", kaže Vazura.

Još jednom je apelovao na sve da isključivo BODRE SAMO PARTIZAN, da ne vređaju nikoga, kao i da NE BUDE POLITIČKIH poruka.

"Nismo spremni da plaćamo kazne. Ako to navijači ne shvataju, onda nam takvi navijači i nisu potrebni!", istakao je Vazura.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC