• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Nišu: Zvezda iz produžetka u polufinale!

Autor mondo.rs

Crveno-beli se izvukli iz teške situacije, pa kroz dodatnih pet minuta izborili plasman protiv borbenih Čačana!

Borac je ostavio na parketu sve što je imao, a Zvezda se spasila iz veoma, veoma teške situacije i ostala u Nišu!

ZVEZDA - BORAC 85:79 (15:14, 21:16, 12:16, 23:25, 14:8)


Čačani su pribili favorita uz zid, zbunili ga kombinovanom odbranom "četiri plus jedan" i naveli ga na čak 29 promašenih šuteva za tri (7/36)! Dok se bližio finiš, igrači Raška Bojića su egal meč vodili u svom smeru i na čelu sa reprezentativnim plejmejkerom Ilijom Đokovićem poveli i osam poena prednosti - tri minuta pre kraja (60:68).

Ipak, nervozni crveno-beli su iako izbačeni iz ritma najpre koristili probleme rivala sa prekršajima, a potom su važnim trojkama Tejlora Ročestija i Nemanje Dangubića izborili produžetak.



Borac je kroz finiš četvrte četvrtine vodio konstantno, tražio šut za pobedu i činilo se da će to biti trojka Nemanje Todorovića u poslednjem minutu (za 67:71). Međutim, Dangubić je odgovorio brzim hicem za tri, Todorović je naredni šut promašio, a Dangubić je važnim ofanzivnim skokom i iznuđenim prekršajem izjednačio sa penala (71:71)

Čačani su imali deset sekundi za završni napad, Davidovac je faulirao Predraga Prlju, a visoki igrač Čačana nije iskoristio nijedan šut. Ročesti je prihvatio loptu, pokušao da pogodi iz gužve i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta bilo je manje drame. Đoković je nastavio da igra sjajno u reketu Zvezde, ali su crveno-beli važnim poenima Milka Bjelice i trojkom Džejmsa Feldina ipak preuzeli kontrolu i uz mnogo truda izborili plasman u polufinale, u kojem će u subotu igrati protiv FMP-a.

Niško četvrtfinale pamtiće oba tima. Borac neće zaboraviti ogromnu šansu, veliki otpor favoritu i nastup u kojem je pokazao zašto je lider Druge ABA lige. Zvezda će pamtiti svoj lošu igru, nervozu i lekciju da je oprezne reči iz najave utakmice potrebno preneti i na parket.

Kup Koraća nastavlja se u petak, četvrtfinalnim utakmicama Mega - Dinamik od 17 časova i  Partizan - Zlatibor od 19.30.

ZVEZDA: Dangubić 12 (2/10 za tri), Dobrić 5, Ročesti 15 (6 as), Lesor 11 (10 sk), Bjelica 11, Kešelj 3, Davidovac 3, Lazić, Feldin 15, Omić 10, Enis, Jovanović.

BORAC: Popović 2 (8 sk), Đoković 18 (3/8 za tri), Balaban 8, Stojadinović 6, Marinović 5 (1/7 za tri), Pešaković 12, Prlja 2, Dimić 14 (6 sk), Gavrilović, Todorović 7 (1/7 za tri), Čarapić 5, Ćalović.


Tekstualni prenos

- kraj utakmice, pobeda Zvezde u dramatičnoj borbi protiv Borca -

45' 85:79 Đoković dodaje Prlji, kome lopta ispada iz ruku... Feldin potom poentira posle prodora, a Dimić promašuje trojku. Zvezda u veoma dobroj poziciji pola minuta pre kraja.

44' 83:79 Ročesti iznuđuje faul u ranoj fazi napada i koristi jedno bacanje.

44' 82:79 Važan prodor Ročestija kroz odbranu Borca i mirno polaganje za "plus 5". Na drugoj strani, Đoković igra sjajno i posle driblinga postiže svoj 18. poen.

43' 80:77 Đoković još jednom polaže loptu na tablu, da smanji vođstvo Zvezde, koje ipak održava Lesor. Odmah potom, ponovo poentira Dimić.

43' 78:73 Trojka Feldina, za "plus 5" Zvezde i tajm-aut Borca.

42' 74:73 Dangubić promašuje ceo obruč, Bjelica hvata loptu i poentira uz faul, za prvo vođstvo Zvezde posle više od desetak minuta.

41' Dangubić promašuje šut za tri poena, a Dimić za dva iz ćoška.

41' 71:73 Pauza nije umirila napad Zvezde. Prebacivali su crveno-beli loptu jedni drugima kao da je vruća, pa je Omić napravio faul na Prlji. Visoki igrač Borca sad koristi oba šuta.

- kraj četvrte četvrtine -

40' Ročesti promašuje težak šut za pobedu! Produžetak!

40' Davidovac faulira Prlju, sedam sekundi pre kraja. Košarkaš Borca promašuje prvi šut, pa i drugo.

40' 71:71 Dangubić promašuje prvo, a koristi drugo bacanje, deset sekundi pre kraja! Tajm-aut pre napada Borca!

40' Ročesti šutira trojku, promašuje, a Dangubić hvata važan ofanzivni skok, posle čega sudije dosuđuju prekršaj na beku Zvezde. Todorović je prethodno promašio šut za tri.

40' 70:71 Trojka Todorovića, pa Dangubića! Još 37 sekundi do kraja!

39' 67:68 Dva šuta Borca završavaju na obruču, a Đoković potom na zemlji faulira Lesora, za slobodna bacanja. Minut i deset sekundi do kraja.

39' 65:68 Minut i po pre kraja, Ročesti pogađa trojku! Sada Borac zove tajm-aut.

39' Feldin promašuje još jedan šut za tri, a Todorović na drugoj strani pravi faul u napadu. Sada ne poentiraju ni jedni, ni drugi.

38' Davidovac promašuje šut za tri poena, Bjelica i Lesor ne pogađaju posle ofanzivnog skoka, a Todorović u važnim trenucima pravi grešku u koracima.

38' 62:68 Zvezda praktično kroz celu četvrtinu poentira samo slobodnim bacanjima. Sada je dva realizovao Feldin.

37' 60:68 Još jedna trojka Ilije Đokovića! Kakva rola plejmejkera u finišu!

37' 60:65 Dimić faulira Bjelicu u ranoj fazi napada, a Zvezdin krilni centar koristi oba bacanja.

37' 58:65 Ilija Đoković poentira o tablu, posle prodora, za sve značajniju prednost Borca! Dušan Alimpijević traži tajm-aut.

36' 58:63 Greška Matijasa Lesora i trojka Ilije Đokovića, za "plus 5" Čačana! U međuvremenu, ni Ročesti ne uspeva da pogodi šut za tri.

35' 56:58 Još jedna trojka Marka Stojadinovića, za novih "plus 4"! Zvezda na drugoj strani ne može ništa da pogodi iz igre (šut za tri 4/25).

34' 54:55 Darko Balaban, centar Borca, pravi petu ličnu grešku, a Lesor potom koristi jedno slobodno bacanje.

34' 53:55 Feldin iznuđuje prekršaj kojim Borac ispunjava bonus. Potom je pogodio oba slobodna bacanja.

33' 51:55 Pešaković poentira posle prodora, za "plus 4" Borca. Muči se Zvezda u šutu i postigla je samo četiri trojke iz 24 pokušaja!

33' 51:53 Balaban poentira pored Omića, za još jedno vođstvo Borca. Alimpijević traži tajm-aut.

32' 51:51 Feldin se zabija u reket, gubi loptu, a Pešaković pogađa težak šut preko Ročestija.

31' 51:49 Omić brzo uzvraća. Izborio se za poziciju u reketu i poentirao uz faul.

31' 48:49 Borac vodi! Stojadinović je pogodio trojku na početku poslednjeg kvartala.

Treća četvrtina: 48:46

Otpor Borca i dalje čvrst. Stefan Dimić je trojkom, pa ukradenom loptom Feldinu doneo izjednačenje u 25. minutu (39:39).

Iako se Zvezda potom "odlepila" na sedam poena prednosti (46:39), Čarapić je održao Borac u ravnopravnoj igri (46:42).

Crveno-beli su se i posle toga mučili u šutu za tri (4/21) poena, koji je trener Borca Raško Bojić i provocirao od početka. Alimpijević je tražio ritam ekipe, a Čarapić je sa linije penala u 30. minutu smanjio i na dva poena razlike (48:46).

Poluvreme - 36:30

Stefan Janković je ostao u hotelu zbog bolesti, a Marko Kešelj je zaigrao na poziciji "četiri" od početka druge deonice.

Borac je poveo i u drugoj deonici, uzastopnim trojkama šutera Nikole Pešakovića, za 19:20 u 14. minutu, a odgovorio je upravo Kešelj, trojkom za 24:22.

Od tog trenutka, u prvi plan je iskočio Nemanja Dangubić, snažnim zakucavanjem, pa trojkom i crveno-beli tako su poveli 36:26, ali su Čačani ipak nagradili sebe za dobro poluvreme trojkom Iilije Đokovića.

Prva četvrtina - 15:14

Na početku poeni Borca (Balaban, Đoković), pa uzastopni pogoci Tejlora Ročestija sa distance i laki poeni Zvezde posle dobrih odbrana.

Borac je na startu igrao kombinovanu odbranu, u kojoj se četvorici igrača dopuštao šut za tri poena, dok se prilazilo Ognjenu Dobriću. On je i pogodio prvu trojku za 11:7.

Borac je brzo uzvratio trojkom Marka Marinovića iz ćoška (za 11:10), potom je i poveo 13:14, a Feldin je pred pauzu ipak vratio Zvezdi prednost.

Glasajte u anketi, ko će osvojiti Kup Koraća?

Anketa

Ko osvaja Kup Radivoja Koraća?

  • Crvena zvezda

    72.46% (50)

  • Partizan

    27.54% (19)

Ko osvaja Kup Radivoja Koraća?

Rezultati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

KAKVA ŠTETA ŠTO SJAJNI BORAC NIJE SRUŠIO ZVJEZDU ALI DO FINALA JE SVAŠTA MOGUĆE

Marko

@MILOŠ ti djecko imas vremena na pretek

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC