• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Što ne može niko, može Herta!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Herte treći put zaredom otkinuli bod Bajernu i prekinuli niz od 14 uzastopnih pobjeda Bavaraca u svim takmičenjima.

Poslije 14 vezanih pobjeda u svim takmičenjima, od toga deset u Bundesligi, minhenski Bajern upisao je „nulu“.

BAJERN – HERTA 0:0

Gazio je redom Bajern u Bundesligi, Kupu Njemačke i Ligi šampiona, a onda je došla Herta, ekipa koja je i poslije dva protekla duela sa Bavarcima napustila teren uzdignute glave.

U prethodna dva duela bilo je 2:2 i 1:1, a iako ovoga puta nije bilo golova, teško da će to smetati ekipi Pola Dardaija koja je nakon 11 vezanih poraza od Bajerna sada u „seriji“ od tri remija sa Bavarcima.

Subotnji duel protekao je očekivano, redali su se napadi pred golom Herte, smjenjivale šanse Robena, Levandovskog i Riberija, ali Herta je izdržala i stigla do desetog remija ove sezone.

Bez pobjednika završen je i duel Hofenhajma i Frajburga. Poveli su domaći golom Kramarića, ali je Petersen sa bijele tačke izjednačio za konačnih 1:1.

Minimalnu, ali veliku pobjedu od 1:0 ostvarila je Borusija Menhengladbah u Hanoveru. Gosti su poslije četiri vezana poraza i sijaset propuštenih šansi u prošlom kolu protiv Borusije Dortmund sve naplatili protiv Hanovera.

Meč je riješen u 72. minutu sjajnim pogotkom iz voleja Krištofa Kramera.  Borusija je ovom pobjedom preskočila Hanover i stigla na sedmu poziciju, na tri boda od mjesta koje vodi u Evropu, s tim da Šalke na šestom mjestu ima utakmicu manje.

U duela dve ekipe sa potpuno različitim ambicijama slavila je ona koja se bori za opstanak – Štutgart je savladao Ajntraht rezultatom 1:0 i osvojio važne bodove u borbi za opstanak.

„Švabe“ su se serijom od tri vezana trijumfa sada već prilično odmakle od zone ispadanja, a Ajntraht je treći sa 39 bodova, ali čak tri ekipe, Leverkuzen, Šalke i RB lajpcig imaće priliku da ga preteknu u nedjelju.

I ovoga puta povratnik u redove Štutgarta, iskusni Mario Gomez zaslužan je za trijumf svoje ekipe. Napadač Štutgarta nije postigao gol, ali je sve uradio, a Tomiju je ostalo samo da sa dva metra pošalje loptu u praznu mrežu.

Bundesliga, 24. kolo:

Bajern – Herta 0:0

Hanover – Borusija Menhengladbah 0:1 (1:0)
/Kramer 72/

Hofenhajm – Frajburg 1:1 (0:0)
/Kramarić 57 – Petersen 66/

Štutgart – Ajntraht 1:0 (1:0)
/Tomi 13/

Verder – HSV (18.30)

Nedjelja

Leverkuzen – Šalke (15.30)

RB Lajpcig – Keln (18.00)

Borusija Dortmund – Augzburg (20.00)

Odigrano u petak

Majnc – Volfsburg 1:1 (1:1)

/Muto 44 - Brekalo 6/

TABELA: Bajern 60, Borusija Dortmund (-1) 40, Ajntraht 39, Leverkuzen (-1) 38, RB Lajpcig (-1) 38, Šalke (-1) 37, Borusija Menhengladbah 34, Hofenhajm 32,  Hanover 32, Augzburg (-1) 31, Herta 31, Štutgart 30, Frajburg 29, Volfsburg 25, Majnc 24, Verder (-1) 23, (-1) HSV 17, Keln (-1) 14

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC