• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatko Zahovič izgubio živce, vrijeđao novinara

Autor mondo.rs

Sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič uvrijedio novinara koji mu je postavio obično pitanje. Nervozan zbog novog poraza, Zahovič mu je u odgovoru pomenuo mrtvog oca.

 Zlatko Zahovič izgubio živce, vrijeđao novinara Izvor: MN Press/arhiva
Zlatko Zahovič - arhivska fotografija
Izvor: MN Press/arhiva

Kad na terenu ne ide, onda je nervoza na visokom nivou, ali bi fudbalski radnici trebalo da se kontrtolišu.

To nije pošlo za rukom (ustima) sportskom direktoru Maribora i nekadašnjem fudbaleru Partizana Zlatku Zahoviču čiji je komentar poslije pitanja novinara podigao na noge slovenačku javnost.

Poslije poraza Maribora od Krškog 0:2, nakon čega se prvoplasirana Olimpija odlijepila na 10 bodova prednosti, Zahovič je izašao pred novinare, a kako su ga novinari rešetali pitanjima postao je sve nervozniji.

Kulminacija se dogodila nakon što mu je novinar postavio pitanje da li je razočaran što se na stadionu pojavilo svega nešto više od 1.000 ljudi.

"Ti samo hoćeš da provociraš! Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao porodičnu tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali ja bih rekao da nije", odgovorio mu je Zahovič aludirajući na nedavnu smrt novinarovog oca.

Slovenački mediji ogorčeni su zbog Zahovičeve reakcije, ocjenjuju da je dao "autogol" i da ga je "kaznila karma".

Novinar koji je postavio pitanje, Dejan Mitrović, kaže da je šokiran Zahovičevim istupanjem i da ničim nije to zaslužio, niti provocirao, jer je postavio normalno pitanje.

"Tragedija koja mi se dogodila me teško pogodila, nikad to neću zaboraviti pa mi je ovo bilo prilično bolno. Ne znam kakve veze konferencija za medije na temu fudbala ima s tim i zbog čega je Zahovič to spominjao", rekao je novinar.

Zahovič je potom izjavio da nema razloga da se izvinjava, jer riječi koje je izgovorio ne smatra uvredama na račun bilo koga.

"Štitio sam svoju porodicu i klub koji volim", dodao je.

Za razliku od Zahoviča, Maribor se izvinio i ogradio od izjave svog sportskog direktora.

"Ono što se dogodilo na konferenciji za novinare je nedopustivo. Spominjanje porodične tragedije, nije način komunikacije ovog kluba, slovenačkog šampiona, koji ima najviše navijača u državi. Ponašanje sportskog direktora zahtjeva izvinjenje, i NK Maribor ga sada izjavljuje. Novinar SN i drugi novinari dobrodošli su u Ljudski vrt i sa svima njima sarađujemo 365 dana u godini. Izgubili smo bodove na terenu, ali ne smijemo da izgubimo dostojanstvo. Moramo uvijek da vodimo računa o ugledu kluba", napisao je Maribor.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC