• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam zabrinut za Đokovića"

Autor mondo.rs

Nekada četvrti teniser sveta Greg Rusedski poručuje da neće biti iznenađen ako bivšeg broja jedan vidi u starom, najboljem izdanju pre Rolan Garosa ili Vimbldona

Duga pauza i komplikovan problem sa laktom ostavili su veliki trag na igru Novaka Đokovića. Srpski as, koji je pauzirao šest meseci, pokušava ove sezone da se vrati u pravi ritam, ali mu ne ide.

Na Australijan Openu eliminisan je u četvrtom kolu, a nakon toga priznao je da i dalje oseća bol u laktu, zbog čega je obavio i manju hirurušku intervenciju u Švajcarskoj, ali je potom na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju pretrpeo poraze na startu.

Đoković je priznao da se osećao na terenu kao da prvi put nastupa na ATP turu, jer zbog neigranja nije u pravom ritmu i kondiciji.

Greg Rusedki, bivši kanadski teniser, kaže da je siguran da će se Đoković, uprkos lošem periodu u karijeri, vratiti na staze stare slave vrlo brzo.

"Nisam zabrinut za Novaka. Vratiće se kada ponovo psihički bude spreman i kada bude više igrao. Ključno je pitanje koliko je neophodno da prođe vremena kako bi njegov lakat ponovo bio dobar posle operacije. Dakle, samo je pitanje vremena kada će se u potpunosti oporaviti i ponovo raditi dobar posao na terenu".

Rusedskog ne brine podatak da je eliminacijom od Benoa Pera u drugoj rundi mastersa u Majamiju Đoković prvi put posle 2007. godine vezao tri poraza u nizu.

Naprotiv, on veruje da Novak ima potrebnu snagu da se vrati na stari, pobednički put.

"Ne bih bio iznenađen da vidim Đokovića u njegovom najboljem izdanju pre Rolan Garosa ili Vimbldona. Ne možete tek tako da izgubite tako sjajnog igrača. To jeste psihološka stvar, ali i fizička, jer smo videli da nema snage iako nikada ranije on nije pokazivao da je umoran. Jednostavno kada ste dugo odustni, potrebno je vreme da se vratite u pravi ritam, nekom kraće, nekom duže, ali nismo mi svi Rodžer Federer".

Rusedski je istakao da Đokoviću sada nisu primarni rezultati, već mečevi.

"Potrebno mu je da igra. Koliko poznajem Novaka, on će u dogovoru sa Radekom Štepanekom i Andreom Agasijem verovatno igrati svake nedelje. Jer ne radi se tu o tome da on bude u potpunosti spreman za Rolan Garos, to nije ono što traži. Radi se o tome da povrati samopouzdanje na terenu, da ponovo pobeđuje i mislim da treba da forsira sve dok lakat može da izdrži. Ako je procena da je to period do Rolan Garosa, onda tako i treba da radi, jer će mu to pomoći da povrati njegov ritam, samopouzdanje i osećaj na terenu. Jednostavno, možete mnogo da trenirate i da budete jako dobri, ali kada igrate mečeve to je nešto sasvim drugo", rekao je Rusedski.

"Đokoviću su potrebni mečevi kako bi ponovo dobio svoj pobednički osećaj", zaključio je nekada četvrti teniser sveta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC