• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikićeva poruka Tošinom bunaru: Znaju oni…

Autor mondo.rs

"Draga mi je pobeda zbog svih koji me vole, ali više zbog onih koji me ne vole".

 Džikićeva poruka Tošinom bunaru: Znaju oni… Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić i njegovi razdragani igrači, još opijeni slašću pobede nad Cedevitom u "majstorici" polufinala, ušli su zajedno na press konferenciju dok se sa tribina "Morače" još orila pesma navijača.

Nakon što je novinarima predstavio prve finaliste regionalnog takmičenja u istoriji podgoričkog kluba, Džikić je poslao poruku ljudima iz Tošinog bunara (ulica u Beogradu).

"Drago mi je zbog momaka, ovih ljudi... Pričalo se da nije Budućnost nikada bila u finalu, evo sada smo tu... Draga mi je pobeda, zbog svih koji me vole, ali više zbog onih koji me ne vole. I posebna poruka i pozdrav za Tošin bunar. Znaju ljudi o čemu se radi", rekao je Džikić ove nedelje uveče.

/BUDUĆNOST STIGLA GDE NIKAD NIJE/
Iako će mnogi Tošin bunar povezati sa Džikićevim bivšim saradnikom iz Partizana, Draganom Todorićem, samo će aktuelni trener Budućnosti moći to da potvrdi ili demantuje. S obzirom da je ove večeri ostao nedorečen, pitanje je da li će ponuditi objašnjenje u nastavku sezone.

O rivalu, koji je imao prednost u prvom poluvremenu trećeg meča serije, pa se prosto odbio o plavo-beli zid u nastavku, Džikić je rekao…

"To je zrela, potentna, iskusna ekipa... Nadali smo se da će dvorana da se napuni kada bude najvažnije. To se dogodilo, a mislim da će u finalu navijači prevazići sebe. Imali smo padove u večerašnjem meču, ali smo se vratili. Morali smo da igramo sa nižom petorkom, a ponosan sam što smo Nikolsa ograničili na četiri šuta. Nisu u pitanju poeni, već to što smo ih sprečili da pokušaju da ih postignu", rekao je Džikić.

BUDCED
Izvor: YouTube



Na pitanje da li mu je ovo najdraža pobeda u karijeri, rekao je…

"Nije, ali je jedna od najdražih. Nisam ja veći Crnogorac od Njegoša".

U ponedeljak uveče cela Podgorica pratiće utakmicu u Dvorani "Aleksandar Nikolić" u kojoj će Crvena zvezda i Mornar Bar odlučiti o drugom finalisti.

"Teže je braniti, nego osvojiti, a ako dođe Mornar - biće to festival crnogorske košarke. Zaista ne znam kakva je situacija u Zvezdi i Mornaru, bili smo fokusirani na nas. Zvezda je favorit, naravno, želi finale, želi titulu...", rekao je Džikić.

"Ko god nam dođe u finalu, spremićemo se najbolje što možemo", naglasio je Filip Barović, koji je nastupio večeras iako nije bio dovoljno oporavljen od povrede.

"Sad smo mirni. Čekamo protivnika, a nama možda i nije toliko loše to što se finale igra u kratkom periodu".

Njegov trener Džikić je rekao da je ponosan na sve ljude sa kojima sarađuje.

"Nikada nisam radio u ekipi koja ima igrače sa takvom radnom etikom. Imamo mana, ali i kvaliteta, tako smo i došli do finala. Momci su verovali u ono što radimo, mnogi od njih su imali veliko samopouzdanje. U prvom poluvremenu smo imali 11 izgubljenih lopti, u drugom smo dali 44 poena, uz tri izgubljene lopte. To govori nešto", rekao je Džikić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC