• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pristojan oproštaj Zvezde na parketu CSKA

Autor mondo.rs

Crveno-beli do finiša bili ravnopravni najuspešnijoj ekipi u Evroligi. I jedni i drugi razmišljali o najvažnijem, što tek sledi.

 Pristojan oproštaj Zvezde na parketu CSKA Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts završila je još jedno evroligaško putovanje.

U poslednjem kolu ligaškog dela, srpski predstavnik izgubio je na gostovanju CSKA, u meču koji su i jedni i drugi koristili za odmor, raspodelu minuta i za pripremu za važnije izazove. Tačnije - za najvažnije!

CSKA - ZVEZDA 92:81 (23:24, 14:20, 27:19, 28:18)

Od odličnog početka i svog vođstva 6:17, pa do početka završnice i trojke Ognjena Dobrića za 75:70, ekipa Dušana Alimpijevića bila je ravnopravna favoritu, u meču koji je protekao u laganom ritmu.

Amerikanac Vil Klajburn tada je "povukao" domaćina i dovršio ono što su prethodno započeli Vitalij Fridzon (20 poena) i Kori Higins (18). Prednost "armejaca" u poslednjem minutu je dostigla i "plus 14", ali je Dobrić četvrtom trojkom postavio na konačnih 11 poena.

Strelac poslednjeg koša Beograđana bio je i najefikasniji igrač ekipe sa 14 poena, a dvocifreni učinak imali su i Tejlor Ročesti (13) i Dejan Davidovac, Stefan Janković i Milko Bjelica (po 10), koji je u poslednjim trenucima pred poluvreme postigao trojku preko polovine terena.

Razmišljajući o utakmicama sezone u finalu ABA lige (koje počinje sledeće nedelje), Alimpijević je rasporedio minutažu na sve igrače osim na Nikolu Jovanovića, pa niko osim Alen Omića nije igrao više od Alena Omića.

Sa druge strane, bez Nanda De Koloa u ekipi, trener Moskovljana Dimitris Itudis najviše je koristio Korija Higinsa i Lea Vestermana, a razlog za brigu pred početak plej-ofa mogla bi da mu stvori povreda centra Kajla Hajnsa, koji je u prvom delu meča nezgodno doskočio i sam otišao sa terena.

CSKA se plasirao u Top 8 fazu kao prvoplasirani, sa najviše pobeda u ligaškom delu - 24. Prve utakmica Top 8 faze biće odigrane 17. aprila i grčki stručnjak i te kako je i ove večeri razmišljao o toj fazi sezone, u kojoj ambicije Moskovljana ne bi trebalo previše isticati.

CSKA: Rad 6, Fridzon 20 (3/3 za tri), Vesterman 6 (5 as, 4 izg), Antonov, Rodrigez 12, Voroncevič 8 (2/3 za tri), Klajburn 8, Higins 18, Hrijapa 2, Kurbanov, Hajns, Hanter 12.

ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 10, Lazić 5, Dobrić 14 (4/6 za tri), Feldin 5 (5 izg), Janković 10 (8 sk), Ročesti 13, Omić 8 (4 izg), Lesor 6, Enis, Jovanović, Bjelica 10.

CSKA Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Euroleague



- kraj utakmice, CSKA je pobedio Zvezdu 92:81 -

40' 92:81 Za kraj utakmice - koš Klajburna posle prodora i još jedna Dobrićeva trojka.

40' 88:78 Dobrić trećom trojkom upisuje svoj 11. poen, na početku poslednjeg minuta.

39' 88:75 Bjelica se snalazi u reketu, dok se meč bliži kraju u isprekidanom ritmu. Hrijapa je na drugoj strani pogodio za "plus 13".

38' 86:73 Serhio Rodrigez pogađa svoju drugu trojku, za "plus 13". Alimpijević traži tajm-aut.

38' 83:72 Otelo Hanter pogađa iz reketa Zvezde, za prvu dvocifrenu prednost Moskovljana na utakmici, koja se završava u laganom ritmu.

37' 79:72 Klajburn fintom zaobilazi dvojicu igrača Zvezde i zakucava. Janković potom staje na liniju penala i koristi oba šuta.

36' 75:70 Dobrić pogađa svoju drugu trojku, a Itudis traži tajm-aut.

35' 73:67 Lesor poentira posle pauze, a potom je izgubila loptu, u pokušaju da smanji razliku na manje od pet poena. Preveliki broj izgubljenih poseda Beograđana - dosad 18.

34' 73:65 Vesterman "zida" u reketu Zvezde i posle okreta donosi "plus 8" za domaćina. Alimpijević reaguje tajm-autom.

32' 69:65 Lazić fintira Rodrigeza i poentira sa distancem gazeći liniju (66:65). "Ćaćo" na drugoj strani uzvraća trojkom.

- kraj treće četvrtine -

30' 64:63 Voroncevič uzvraća trojku, kojom CSKA ipak odlazi na poslednji odmor sa prednošću. "Armija" je ovaj kvartal dobila rezultatom 27:19.

30' 61:63 Davidovac koristi slobodna bacanja, a Lazić pogađa trojku, za novo vođstvo Zvezde i seriju 0:8.

28' 61:58 Higins ostaje u ritmu kroz ceo meč i sada trojkom donosi domaćinu "plus 6". Feldin uzvraća trojkom iz otvorene situacije.

25' 55:53 Faul i naknadno dosuđena nesportska lična greška Ročestija. Higins staje na liniju penala i koristi oba šuta. Ročesti na drugoj strani izjednačuje, ali Higins održava prednost domaćih.

25' 51:51 Otelo Hanter koristi prostor u reketu Zvezde da ubaci svoj deseti poen, a Vesterman potom izjednačuje.

24' 47:51 Bjelica, pa Lesor održavaju Zvezdin ritam u napadu. Francuz je poentirao posle ofanzivnog skoka i faula Viktora Rada.

23' 45:47 Viktor Rad poentira posle brzog napada "armejaca", za posed zaostatka svog tima. Alimpijević traži tajm-aut.

22' 40:47 Nesportski faul Bjelice na Hanteru, koji približava Moskovljane na šest poena razlike. Dobrić je na početku nastavka postigao svoju prvu trojku večeras.


CSKA: Rad 2, Fridzon 15, Rodrigez 4, Voroncevič 3, Higins 11, Hanter 2. Timski: 9/25 za dva, 3/7 za tri, 15 skokova (9-6), 8 asistencija, 5 ukradenih, 6 izgubljenih lopti.

ZVEZDA: Davidovac 8, Dobrić 2, Feldin 2, Janković 8, Ročesti 11, Omić 5, Lesor 2, Bjelica 6. Timski: 11/18 za dva, 6/13 za tri, 18 skokova (14-4), 8 asistencija, 3 ukradene, 9 izgubljenih lopti.

- poluvreme -

20' 37:44 Bjelica pogađa trojku preko polovine terena, uz zvuk sirene. Zapravo, stajao je metar-dva na svojoj polovini, namestio se i - koš!

20' 35:39 Rad i Fridzon približavaju CSKA na posed zaostatka, a Ročesti vraća Zvezdi "plus 4" na početku poslednjeg minuta.

18' 31:37 Janković je u dobrom ritmu u Moskvi. Pogodio je svoju drugu trojku i izazvao Itudisa da vrati u igru Rodrigeza i Voronceviča.

17' 31:34 Omić u ovim trenucima održava prednost Beograđana. Pogodio je uz faul Klajburna, koji verovatno izlazi iz igre i zbog lošeg faula i zbog lošeg šuta (0/6). Pre toga - tajm-aut DimitrisA Itudisa.

16' 29:31 Janković sa zemlje dodaje loptu Omiću, koji pri "puklom" napadu ostaje sam u reketu i snažno zakucava.

14' 29:29 Trojka i pet vezanih poena Stefana Jankovića, za izjednačenje. Crveno-beli nisu pali posle vođstva domaćih. Ekipe odlaze na tajm-aut.

12' 26:24 Fridzon je namestio ruku, pa je sada trojkom doneo prvo vođstvo Moskovljanima.

12' Centar CSKA Kajl Hajns napušta igru zbog povrede, koju je "zaradio" pri doskoku. S obzirom na to da može da se osloni na nogu i da sam ode na klupu - deluje da nije teško povređen.

11' Faulom na Higinsu, Lazić pravi treću ličnu grešku i napušta igru.

- kraj prve četvrtine -

10' 23:24 Vitalij Fridzon pogađa preko Lesorove ruke uz zvuk sirene, pred odlazak na prvu pauzu između kvartala.

9' 17:24 Lopta skače o obruč, pa prolazi kroz mrežicu. Ročesti je tako pogodio trojku, da vrati Beograđanima mirnijih "plus 7".

7' 15:19 Trojkom Voronceviča CSKA je prepolovio najveće vođstvo Zvezde, a Higins je potom svojim osmim poenom primakao "armiju" na "minus 4".

5' 6:17 Davidovac je počeo odlično! Posle ubačene trojke pogodio je i uz faul i doneo Zvezdi velikih "plus 11".

3' 0:9 Higins poklanja loptu Ročestiju, a on poentira za "plus 9" Beograđana. Veliki broj faulova na početku utakmice.

3' 0:7 Odličan početak Zvezde u Moskvi. Davidovac je košem iz ćoška zaokružio seriju 7:0, posle čega je Dimitris Itudis pozvao tajm-aut i promenio čitavu petorku.

Startne petoke

CSKA: Vesterman, Antonov, Klajburn, Kurbanov, Hajns
ZVEZDA: Ročesti, Lazić, Davidovac, Bjelica, Lesor

Sudije: Migel Perez Perez (Španija), Fernando Roša (Portugal), Rain Perandi (Estonija)


CSKA (23-6) - Crvena zvezda mts (11-18).

Srpski predstavnik oprašta se od evroligaške sezone na parketu najuspešnije ekipe i lidera tabele.

Na utakmicu u Moskvi, protiv osvajača "pol pozicije" uoči Top 8 faze, ekipa Dušana Alimpijevića otputovala je bez povređenog Pera Antića. Na parketu ruskog velikana crveno-beli imaće poslednji test za utakmice sezone u finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti.

Ova dva tima odigrala su šest mečeva od Zvezdinog povratka u Evroligu i srpski klub ostvario je jednu pobedu, u decembru 2016. godine u Areni. Potom su se ovi rivali sreli i u uzbudljivoj plej-of seriji, u kojoj su "armejci" izborili plasman na Fajnal-for, na kojem su potom i trijumfovali.

Večerašnji duel CSKA - Zvezda počeće u 19 časova i moći ćete da ga pratite u tekstualnom prenosu na MONDU.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVANA POBJEDA MOĆNOG CSKA NAD ZVJEZDOM KOJA EVROLIGU ZATVARA S PORAZOM A OD JESENI EVROLIGA SE IZ BEOGRADA SELI U PODGORICU ZVJEZDA OVE SEZONE NE ZNA ZA POBJEDU PROTIV SJAJNE BUDUĆNOSTI

pop73

@MILOŠ A gdje je Mornar??? Zar on nije trebao biti u finalu ABA lige.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC