• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO: Halilhodžića mijenja tehnički direktor!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Fudbalski savez Japana je danas smijenio selektora reprezentacije Vahida Halilhodžića i ekspresno promovisao njegovu zamjenu.

Fudbalski savez Japana zvanično je danas smijenio selektora reprezentacije Vahida Halilhodžića, dva mjeseca pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji!

Obrazloženje smjene je da su postojali problemi u komunikaciji i da Halilhodžić izgubio povjerenje igrača. Mjesto selektora preuzeo je Akira Nišino, tehnički direktor u nacionalnom fudbalskom savezu te zemlje.

Inače, popularnom Vahi ovo nije prvi put da dobija otkaz nakon izborenog plasmana na FIFA svetsko prvenstvo.

Japan će u grupi na Svjetskom prvenstvu igrati sa Kolumbijom, Senegalom i Poljskom.

Japan će na ljeto u Rusiji igrati svoje šesto uzastopno svjetsko prvenstvo. Dva puta za to vrijeme je prošao grupu i odmah eliminisan.

Halilhodžić je Japan poslednji put vodio na dvije prijateljske utakmice u martu, kada je igrao 1:1 sa Malijem i potom izgubio 2:1 od Ukrajine.

/VAHIN RAT I DALJE TRAJE/

Vahid Halilhodžić je mesto selekotra preuzeo u martu 2015. godine, pošto je vodio Alžir na svetskom šampionatu u Brazilu 2014.

Tradicionalno najjače azijske reprezentacije Japan i Južna Koreja, kao i Australija koja je u toj konfederaciji, imaju problema na najjačem takmičenju.

Prije Halilhodžića (2015-18, 21-8-7), selektor Japana bio je još jedan stručnjak iz BiH, Ivica Osim (2006-07, 13-5-3), a u međuvremenu ovu reprezentaciju vodili su Takeši Okada (2007-10, 26-13-11), Hiromi Hara (v. d. 2010, 2-0-0), Italijan Alberto Zakeroni (2010-14, 30-12-13) i Meksikanac Havijer Agire (2014-15, 7-1-2).

Koreja je prošle godine smijenila selektora Ulija Stilikea, dok je Australija ostala bez Ejndža Postekoglua koji je otišao odmah pošto je obezbijedio plasman u Rusiju.

Fudbalski savez Srbije na neki način otvorio je ovu seriju smjena selektora koji su odveli svoje timove na Mundijal kada je otkaz dobio Slavoljub Muslin, a šansu Mladen Krstajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC