• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK: Panatinaikos napušta Evroligu!

Autor mondo.rs

Puklo je! Dimitris Janakopulos i Đordi Bartomeu nisu pronašli zajednički jezik, a to je dovelo do poruke čelnika "zelenih" o kojoj bruji Evropa.

Evroliga bez Panatinaikosa već od naredne sezone!

Grčki velikan je jedan od simbola najjačeg kontinentalnog košarkaškog takmičenja, ali nesuglasice između prvog čoveka "zelenih" Dimitrisa Janakopulosa i izvršnog direktora Evrolige Đordija Bartomeua - izgleda da su nerješive i nepremostive.

Većinski vlasnik Panatinaikosa je u četvrtak, preko svog Instagram profila, objavio da se "Pao vraća u takmičenje u kojem je košarka oduvijek trebalo da bude", a ovu rečenicu ilustrovao je logoom FIBA.


Evroliga je još prošle sezone suspendovala Janakopulosa, koji je na ružan način govorio o navijačima Fenerbahčea, ali je tu kaznu prekršio već u prvoj evroligaškoj utakmicu protiv Olimpijakosa, kada se pojavio na tribinama OAKA arene.

Takođe, Janakopulos smatra da je
Bartomeu nesposoban da vodi takmičenje kao što je Evroliga i da su rashodi klubova mnogo veći od prihoda. Prvom čovjeku elitnog takmičenja skrenuo je pažnju da godinama ne uspjeva da dovede sponzore iz akonomski razvijenih zemalja, poput Njemačke, Engleska, Francuske, Italije...

Janakopulos je iznio podatak da pojedina sponzorstva donose prihod od oko 40 miliona evra, a da investicije klubova dostižu i do 300 miliona.

Većinski vlasnik Panatinaikosa tražio je na Savjetu Evrolige u Madridu da mu se smanji suspenzija.
Izvršni direktor Bartomeu tražio je od Savjeta da se izjasni, što je i učinjeno s negativinim ishodom po čelnika atinskog kluba, a s namjerom da se poštuju pravila takmičenja.

Nekoliko minuta poslije izlaska sa sastanka, Janakopulos je na Instagramu objavio već pomenuti status, ali i još jedan sa Bartomeovim likom u ulozi kuma italijanske mafije.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC