• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan: Evroligo, hvala!

Autor mondo.rs

"Odluka Evrolige da rekonstruiše ove terene je izvanredna i ja joj se zahvaljujem u ime mog rodnog grada", rekao je Ivković danas na Kalemegdanu.

 Tereni-KK-Crvena-zvezda-i-KK-Partizan-na-Kalemegdanu-renovirala-Evroliga-FOTO Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Kultni košarkaški tereni na Malom Kalemegdanu, na kojima se odlučivalo o titulama prvaka Jugoslavije dok je ovaj sport još bio u povoju, otvoreni su danas posle renoviranja izvedenog u sklopu dugogodišnje društveno odgovorne akcije "One team" koju sprovodi Evroliga.

Iako od najavljenog dolaska prvog čoveka ovog takmičenja, Đordija Bertomeua, na kraju ni bilo ništa (nezvanično, otkazao je posetu Beogradu zbog bolesti), brojni predstavnici Evrolige mogli su po sunčanom aprilskom danu da se uvere u specifičan ambijent koji kreira zvuk košarkaške lopte odzvanjajući o zidove Tvrđave.

"Sjajno je što se ovaj događaj održava u tvrđavi gde je Crvena zvezda deset puta osvajala titulu u ondašnjoj Jugoslaviji i gde je i Partizan igrao u komšiluku. To je na neki način temelj, koji su postavila i gospoda Borislav Stanković, Radomir Šaper, Nebojša Popović, zajedno sa našim idolom, nenadmašnim trenerom Aleksandrom Nikolićem", rekao je legendarni košarkaški radnik i član "Kuće slavnih", Duda Ivković.

"Odluka Evrolige da rekonstruiše ove terene je izvanredna i ja joj se zahvaljujem u ime mog rodnog grada. Očekujem da će Beograd biti odličan domaćin Fajnal fora, a baš na ovom mestu biće priređene mnoge akcije koje uvek prate taj događaj. Mislim da je to odličan izbor".

Prisutan je bio i bivši reprezentativac Srbije, Duško Savanović, koji od pobede Beograda u nadmetanju za organizaciju F4 turnira predstavlja Evroligu kao njen ambasador. Od košarkaša, tu su bili Branko Lazić, Mihailo Andrić, Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić...

Ovi tereni biće korišćeni i kao "fan zona" tokom Fajnal fora Evrolige, koji će od 18. do 20. maja biti održan u "Beogradskoj areni", a na kom će učestvovati CSKA, Fenerbahče, Real Madrid i Žalgiris.

"Ovi tereni predstavljaju istoriju srpske i jugoslovenske košarke. 'Patrijarsi' srpske košarke, gospoda Popović, Nikolić, Šaper i Stanković, negde ovde su rekli da ćemo mi biti prvaci sveta i bili smo prvaci sveta. Naša košarka je neizbrisivo urezana u evropsku i svetsku košarku", rekao je tokom otvaranja predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović.

"Što se tiče Crvene zvezde, naša misija je ispunjena time što je Evroliga sa svojim završnim turnirom došla u Beograd i što će 'fan zona' biti smeštena na ovim prekrasnim terenima i Zvezde i Partizana. To je i podstrek za kompletan naš dalji rad. Zvezda je pokazala da je strateški partner Evrolige i da nisu samo u pitanju pare i ne znam kakva obećanja najznačajniji".

Tim menadžer Partizana, Dušan Kecman, takođe se zahvalio Evroligi na ulaganju kojim su osveženi tereni "večitih".

"Hvala Evroligi na obnavljanju terena Zvezde i Partizana. Mislim da će Beograd za vreme Fajnal fora da živi i diše košarku. Sve to će biti podstrek mnogim novim klincima, da počnu da treniraju i bave se košarkom. Svi željno očekujemo početak turnira", rekao je Kecman.

Na terenima u "oba dvorišta", crveno i crno-belom, sada je postavljen tartan uz profesionalne, hidrauličke konstrukcije.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC