• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalski Roki na Bernabeu - Real je u finalu!

Autor mondo.rs

Real Madrid igraće 26. maja u Kijevu treće uzastopno finale Lige šampiona. U neverovatnom revanšu polufinala, Real i Bajern igrali 2:2.

Sevali su udarci!

Kroše Bajerna, pa aperkat Reala. Karim Benzema uz obilatu pomoć Svena Ulrajha baca Bavarce na pod. Nemci se dižu i direktom uzvraćaju.

Ali...

Nemaju dovoljno snage. Ne mogu više. Real se izležava, "krade" vreme. Očajni Đunejt Čakir konačno svira kraj. I on je pomogao "kraljevskom klubu". Real je u finalu! Čeka protivnika, a saznaće ga u sredu, kada se na Olimpiku razračunaju Roma i Liverpula.

Za sada, 26. maja u Kijevu: Real Madrid - Roma/Liverpul!

Sjajan dvoboj evropskih velikana gledali smo u utorak uveče u madridskom hramu fudbala - na stadionu "Santajago Bernabeu". Jedina šteta je što je tako veliki meč upropastio turski arbitar i to uglavnom grešeći na štetu Bajerna. Nemački prvak oštećen je za dva, a možda čak i tri penala...

Jedan je siguran i on je mogao da preokrene tok utakmice. U poslednjem minutu prvog poluvremena, sudijskoj ekipi, koja je bila odlično postavljena, nekako je promakla očigledna ruka Marsela posle centaršuta Džošue Kimiha. Jednostvano, morali su da je vide, a nisu. O dva starta Serhija Ramosa na Robertu Levanodvskom vredi diskutovati, mada su postojali elementi da Čakir pokaže na "kreč". On to večeras nijednom nije učinio!

Bajern je u Madrid došao da napada i da što pre anulira prednost Reala iz prvog meča (2:1). Nije uspeo, a bio je blizu.

Kao i u Minhenu, tim Jupa Hejnkesa je poveo preko Kimiha u trećem minutu. Sjajni desni bek iskoristio je nepažnju Serhija Ramosa i savladao večeras fenomenalnog Kejlora Navasa.

Madriđani su se brzo oporavili od šoka i iz prelepe akcije stigli do izjednačenja u 11. minutu. Marselo je filigramski precizno pronašao Karima Benzemu na "drugoj stativi", a ovaj glavom poslao loptu uz stativu u mrežu.

Bilo je prilika na obe strane, a promašaji Levandovskog i Džejmsa Rodrigeza bili su preskupi. Pod utiskom greške Čakira i nedosuđenog penala, igrači su se vratili na teren, a potpuno dekoncentrisan bio je Sven Ulrajh.

Igrači pošteno nisu ni potrčali, kada je povratna lopta Tolisoa volšebno prošla kroz noge nemačkog golmana, što je Benzemi omogućilo da postigne lagan pogodak.

Bajern je krenuo na sve ili ništa, ali i te kako ranjiv. Umesto prilika za goste, Ronaldo propšuta kolosalnu da reši pitanje finaliste. Kazna stiže na drugoj strani...

Džejms Rodrigez iz drugog pokušaja šalje loptu kroz noge Navasu i vraća Bajern u igru. U toku je bio 63. minutu. Prvi Kolumbijac koji je postigao gol u polufinalima Lige šampiona nije se radovao iz poštovanja prema klubu čiji je igrač.

Bajern je napadao, Real se branio, na momente i panično. Izdržao je!

Zinedin Zidan odveo je Real do još jednog finala, četvrtog u poslednjih pet godina i imaće priliku da osvoji 13. titulu. Bajern će morati da sačeka neku drugu priliku. Zaslužio je finale i ove sezone, ali večeras je protiv sebe imao igrača više...



Sudija: Đunejt Čakir (Turska)

SASTAVI:

REAL: Navas - Vaskez, Varan, Ramos, Marselo - Asensio (od 88' Naćo), Kovačić (od 72' Kazemiro), Kros, Modrić - Benzema (od 72' Bejl), Ronaldo.

BAJERN: Ulrajh - Kimih, Zule, Humels, Alaba - Alkantara, Toliso (od 75' Vagner) - Miler, Hames Rodrigez (od 84' Martinez), Riberi - Levandovski.

IZ MINUTA...

Kraj!

Au, imao je Bajern šanse i u nadoknadi i to dobre, ali nema promene rezultata.

- Još četiri minuta i nadoknada, Bajern ostaje bez snage...

79' Ređaju se prilike, Miler je tukao glavom, Navas odbranio! Lopta je u korneru.

74' Toliso!

Sačekao je Toliso loptu na volej, mnogi su je već videli u golu, ali je sjajni Kejlor Navas bio na visisni zadatka. Izuzetno težak šut je odbranio.

GOOOL!

63' - Džejms Rodrigez 2:2!

Sve je otvoreno u Madridu. Bajern napada i postiže gol, još jedan mu treba za prolaz. Zule je prodro po desnoj strani, centrirao , na loptu je naleteo Rodrigez, prvi udarac mu je blokiran, ali se lopta vratila do njega i više nije imao prepreka - 2:2.


60' Bajern mora da postigne dva gola! Oporavio se od šoka i opet snažno napada...

54' Bajern je krenuo na sve ili ništa i to je "belima" otvorilo mnogo prostora na polovini gostiju. Ronaldo je imao veliku priliku, bio je sam, ali je prebacio gol. Inače, Čakir je u međuvremenu propustio da svira još jedan penal za Bajern, napravio ga je Serhio Ramos nad Levandovskim. Promašio je loptu i zakucao se u Poljaka...

GOOOL!

46 - Karim Benzema 2:1!

Neverovatna greška Ulrajha. Toliso mu je vratio loptu, a ona je bukvalno prošlo kroz noge golmanu Bajerna i omogućila Benzemi da lagano postigne drugi gol. Produžetke nećemo gledati!




Kraj prvog dela!

45' Još jednom se Čakir nije usudio da svira penal, ovaj je bio očigledan. Marselo je igrao rukom, koja nije bila u prirodnom položaju. 

39' - Ronaldo!

Evo i njega. Dočekao je šansu, dobri gađao bliži ugao, ali je Ulrajh bio oprezan i izbio loptu u korner.

33' - Levandovski i Rodrigez!

Skupo će ovi promašaji koštati Bajern, a u jednom napadu u 33. minutu videli smo ih dva. Mats Humels je sjajno prošao i odigrao za Levandovskog, "spojio ga s golom", ali je Navas bio sjajan, lopta se odbila ka drugoj stativi, gde je u naletu bio Rodrigez, koji je promašio sa samo nekoliko metara prazan gol.

32' - Miler!

Nekako se snašao Tomas Miler, ali nije dobro šutirao. Frank Riberi je doturio loptu do svog napadača, koji se okrenuo, ali akciju nije završio onako kako je želeo. Navas je bio siguran!

28' - Marselo!

Velika prilika za Real, pleteo je madridski sastav mrežu ispred svog gola, a onda je u nekoliko dodavanja bio ispred gola Bajerna. Ronaldo je spustio loptu za Marsela, ali Brazilac nije uspeo da prosledi loptu u sredinu.

22' Bajern je u novom naletu, pritiska, opasan je...

17' Čakir ne svira penal, a Levandovski širi ruke. Startovao je Serhio Ramos, odneo je i loptu i Poljaka, veliko je pitanje da li je Turčin doneo ispravnu odluku.

GOOOL!

11' - Karim Benzema 1:1!

Kakav odgovor Reala! "Kraljevski klub" brzo je došao do daha, a onda u 11. minutu izjednačio. Marselo je perfektno s levog krila našao Benzemu na "drugoj stativi", a Francuz glavom zatresao mrežu. Bajernu i dalje treba gol.


10' Real je došao do daha...

GOOOL!

3' - Džošua Kimih 1:0!

Kakav početak Bavaraca. Tomas Miler je ubacio loptu, ona se odbila do Kimiha, koji ju je spremno dočekao i sa nekoliko metara, iskosa sa desne strane, spremio je u mrežu. On je bio strelac i u Minhenu.



2' Bajern je krenuo silovito i već dva puta je bio u kaznenom prostoru Reala. Prvi put posle centaršuta Džejmsa Rodrigeza, kada je Navas boksovao loptu. A, nekoliko sekundi kasnije, Riveri i Alba su izbacili odbranu na levoj strani, ali je ubačenu loptu pokupio Navas ispred Levandovskog.

- Počeo je veliki duel, uživajmo!

- Ulice Madrida nekih dva sata pre početka utakmice.


- U Bajernu se bodre...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC