• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U "El klasiku" bilo je svega - ne i pobednika!

Autor mondo.rs

Barselona i Real odigrali 2:2 u 36. kolu Primere. Strelci za Barsu Mesi i Suarez, za Real Ronaldo i Bejl. Domaćin s igračem manje celo drugo poluvreme...

Svega je bilo u 176. "El klasiku", ali ne i pobednika. Duel španskih velikana završen je rezultatom 2:2 (1:1). Međutim, u nedelju uveče na Kamp Nou viđen je zanimljiv, ratnički duel, iako osvojeni bodovi nisu mnogo toga odlučivali.

Real je u Barsu stigao na proslavu titule, ali ne da je uveliča, već da je upropasti. I malo je falilo "kraljevskom klubu", koji je, ruku na srce, dva puta bio u rezultatskom deficitu, ali je imao i igrača više i odlične prilike.

Strelci su bili golgeteri Primere. Luis Suarez je u 10. minutu otvorio seriju 24. golom. Kristajno Ronaldo dopustio mu je samo pet minuta da bude izjednačen s njim na drugom mestu liste strelaca, a lidersku poziciju učvrstio je Lionel Mesi u 53. Garet Bejl zaokružio je goleadu 13. pogotkom u sezoni.

Na listi strelaca vodi Lionel Mesi sa 33 gola, dok je Kristijano Ronaldo postigao 25, a Luis Suarez 24... Argentinac je sa 26 golova (18 u Primeri) najefikasniji igrač "El klasika" svih vremena. Alfredo di Stefano je do ovog bio drugi sa 18, da bi mu se večeras na drugom mestu pridružio Kristijano Ronaldo ih je postigao 18 (devet u Primeri).

Glavni sudija Alehandro Ernandez bio je očajan, osim u poslednjem minutu prvog dela kada je ispravno pokazao direktan crveni karton Robertu zbog udaranja Marsela.

Kasnije mu je situacija na terenu izmakla kontroli, mnogo je grešio, a u 75. minutu napravio je najveću grešku. Klasično saplitanje Marsela od strane Albe nije sankcionisao. 

I jedni i drugi imali su odlične prilike. Kristajno Ronaldo bio je raspoložen u prvom poluvremenu, ali se prilikom gola povredio, pa je na odmoru između dva dela igre ostao u svlačionici. Zamenio ga je Asenisio, koji je imao zapaženu ulogu, bio je i asistent kod drugog izjednačujućeg gola.

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Kutinjo (od 46' Semedo), Rakitić, Buskets, Inijesta (od 57' Paulinjo) - Mesi, Suarez (od 90' Pako). Trener: Erneste Valverde.

REAL MADRID: Navas - Naćo (od 68' Lukas), Varan, Ramos, Marselo - Modrić, Kazemiro, Kros (od 84' Kovačić)- Bejl, Benzema, Ronaldo (od 46' Asensio). Trener: Zinedin Zidan.


UŽIVO:

Barselona je vratila titulu na Kamp Nou i po tom pitanju bezbrižno dožekuje najvećeg rivala - Real Madrid. Bivši šampion, ali aktuelni prvak Evrope i finalista Lige šampiona, ipak, ima i rezultatski motiv, a to je drugo mesto, na kojem se trenutno nalazi Atletko Madrid.

Drugih motiva je na pretek...

Titula ne bi sijala istim sjajem ako bi Barsa večeras izgubila od Reala. Isto tako, konačan poraz u Primeri mnogo bi lakše pao Madriđanima ako bi na Kamp Nou pobedili velikog rivala. Sigurno, bila bi velika uteha.

Biće to i svojevrsni taktički rat trenera Ernestea Valverdea i Zinedina Zidana, koji je na ne baš karaksterističan i sportski način obećao navijačima u Madridu da "beli" na Kamp Nou neće aplaudirati novom prvaku.

Tu je i pregršt političkih motiva... Dovoljno je reći Katalonija, protiv Kastilje, odnosno Madrida i Španije!

U međusobnim prvenstvenim duelima ekipe su gotovo izjednačene. Real ima dve pobede više - 72, Barsa 70, a čak 33 meča je okončano bez pobednika.

U Kupu kralja Barselona je uspešnija sa 14 naspram 12 pobeda Reala. U ovom takmičenju sedam puta je bilo nerešeno.

U Liga kupu Madriđani nemaju pobedu, Barsa ih ima dve, uz četiri remija.

U Superkupu Španije je "kraljevski klub" imao više uspeha. Pobedio je osam puta, četiri trijumfa pripadaju Barseloni, a dva meča su bila neodlučena.

I u Ligi šampiona, Real iam tri trijumfa, Barsa dva, a tri puta je bilo nerešeno. Takođe, dva velikana su odigrala čak 34 prijateljska meča, a Barselona je imala mnogo više uspeha. Pobedila je 20 puta, Real samo četiri, dok je izjednačeno bilo deset puta.

Ukupno: 99 pobeda Real Madrida, 112 trijumfa Barselone i 59 remija iz 270 mečeva.

Na listi strelaca vodi Lionel Mesi sa 32 gola, dok je Kristijano Ronaldo postigao 24, a Luis Suarez 23... Argentinac je sa 25 golova (17 u Primeri) najefikasniji igrač "El klasika" svih vremena. Alfredo di Stefano je drugi sa 18, a Kristijano Ronaldo ih je postigao 17 (osam u Primeri).


SASTAVI:

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Kutinjo (od 46' Semedo), Rakitić, Buskets, Inijesta (od 57' Paulinjo) - Mesi, Suarez (od 90' Pako). Trener: Erneste Valverde.

REAL MADRID: Navas - Naćo (od 68' Lukas), Varan, Ramos, Marselo - Modrić, Kazemiro, Kros (od 84' Kovačić)- Bejl, Benzema, Ronaldo (od 46' Asensio). Trener: Zinedin Zidan.

IZ MINUTA...

Bliži se kraj, još četiri minuta nadoknade...

83' I opet Mesi :) Sada je Navas odbranio.

82' Opet je zapretio Mesi, malo je falilo da po drugi put pogodi, a da Barsa treći put povede.

Sudija je Alehandro Ernandez i očajan je!

PENAL - ali neverovatno da nije dosuđen!

75' Au, kakva greška sudije. Alba je "pokosio" Masela u svom kaznenom prostoru, Brazilac padom još sve dodatno začinio, ali arbitar nije pokazao na "kreč". Marselo je ustao, tresao rukom i ironično se nasmejao...

GOOOL!

72' - Garte Bejl 2:2!

Mesi je promašio šansu da obezbedio pobedu, a kazna je stigla u sledećem napadu. Asensio je odigrao unapred prema Velšaninu, koji se nalazio na 18-19 metara od gola, Bejl nije mnogo oklevao, odmah je raspalio po lopti o pogodio vrlo lepo. 


70' Lionel Mesi!

Bio je sam Mesi, ali je otišao suviše u stranu, dovoljno da sjajni Kostarikanac zatvori uglove i odbrani šut Argentinca. Velika šansa za Barsu da povede 3:1.

57' Inijesta je odigrao 38. "El klasiko". Više ih neće igrati... Paulinjo ga je zamenio.

GOOOL!

53' - Lionel Mesi 2:1!

Barselona iako sa igračem manje ponovo stiže do vođstva. Luis Suarez je prethodno oduzeo loptu, verovatno je i faul bio, ali ga sudija nije video. Lopta je došla do Mesija, koji je odradio majstorski posao na ivici kaznenog prostora i pogodio mrežu.


52' Asensio je imao šansu, fudbaler koji je zamenio povređenog Ronalda, ali je šutirao pravo u Ter Štegena.

- Puno vatre bilo je u prvom delu, počeo je drugi!

Završeno je prvo poluvreme...

45+3' Roberto dobija direktan crveni karton. Užasna glupost, naseo je na provokaciju Marsela i udario ga. Zasluženo je isključen!

44' Žuti karton za Lea Mesija. Argentinac je izgubio živce, a stvari su se dodatno naelektrisale na terenu... Bilo je prilika na obe strane i rezultat 1:1 je pravedan.

28' Kristijano Ronaldo!

I opet, Real je bolji. Strelac izjednačujućeg gola našao se u šansi iskosa sa leve strane, gađao je po zemlji dalji ugao, ali je lopta prohujala pored stative.

27' Kristijano Ronaldo!

Velika prilika, zicer za Portugalca. Luka Modrić je poslao sjajan pas za svog napadača, koji nije uspeo da savlada Ter Štegena.

GOOOL!

15' - Kristijano Ronaldo 1:1!

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Sjajna akcija Madriđana i veliki posao Ronalda. Petom je ostavio loptu za Tonija Krosa, zatim je "pobegao" u sredinu, a Nemac na "drugoj" pronašao Benzemu, koje loptu glavom vraća u peterac, gde uklizava Ronaldo i trese mrežu Barse.

- Ovim golom se Suarez izjednačio na listi strelaca sa Kristijanom Ronaldom. Obojica su postigli po 24.

GOOOL!

10' - Luis Suarez 1:0!

Prelepa kontra i precizna kao švajcarski sat. Roberto je dobio neograničen prostor na desnom krilu, video je slobodnog Suareza na "drugoj stativi", usledio je sjajan centaršut i volej Urugvajca. Vrlo lepo...


- Real se definitivno probudio posle šanse za Suareza. 

6' Prva sporna situacija na Kamp Nou večeras. Dosuđen je ofsajd Kristijanu Ronaldu, ali je veliko pitanje da li je Portugalac zaista bio u nedozvoljenoj poziciji. Ne tako dobar ugao nije mnogo otkrio, ali je doveo u pitanje sudijsku odluku. Da nije podignuta zastavica, Ronaldo bi bio u šansi za gol.

5' Ronaldo pored lopte, ceo stadion zviždi!

4' Luis Suarez!

Na početku četvrtog minuta Barselona je imala prvu priliku i to ozbiljnu. Mesi je spustio loptu za Suareza, a Urugvajac snažno šutirao, što, ipak, nije omelo Kejlora Navasa da izbaci loptu u korner.

- Utakmica je počela!


- Andres Inijesta poslednji put u "El Klasiku"...

- Pet minuta pre početka tribine stadiona Kamp Nou su obojene u boje Katalonije i Barselone. Proslavlja se titula, ali i šalje politička poruka u Madrid.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC