• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić vodi Zvezdu umesto Alimpijevića!

Autor mondo.rs

U ponedeljak popodne ozvaničena je promena na klupi šampiona Srbije. Nekadašnji reprezentativac će voditi ekipu "do daljeg".

 Topić vodi Zvezdu umesto Alimpijevića! Izvor: MN PRESS

Posle osvajanja "triple krune" 2017. godine, temeljno renovirani tim Crvene zvezde ove sezone je na svim poljima - osim u Evroligi - doživeo neuspeh.

Nije odbranjena titula u ABA ligi, izgubljen je i primat u Kupu Radivoja Koraća, a ni takmičenje u Superligi Srbije ne odvija se po planu, jer je ekipa posle sedmog kola druga na tabeli A grupe (skor 5-2), sa pobedom manje od Borca, koga dočekuje već u sredu.

POBEDIO OLIMPIJAKOS

Milenko Topić je pre dolaska u Zvezdu leta 2017. bio pomoćni trener mađarskog Segedina. Crveno-bele je samostalno vodio samo jednom - u meču 20. kola Evrolige protiv Olimpijakosa (89:78), nakon što je Alimpijević isključen u 23. minutu.

Trener Dušan Alimpijević je odmah posle poraza od Mege rekao da će razgovarati sa upravom kluba i u ponedeljak je dugo vagan naredni korak...

Da bi u popodnevnim časovima usledila odluka: Alimpijević više neće biti šef stručnog štaba, a ekipu će "do daljeg" (najverovatnije do kraja sezone) predvoditi Milenko Topić, njegov dosadašnji pomoćnik, nekadašnji reprezentativac i legenda kluba.

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da Dušan Alimpijević od ponedeljka nije više trener prvog tima. Klub je sa trenerom sporazumno raskinuo ugovor. Do daljeg će prvi tim voditi dosadašnji pomoćnik Milenko Topić", saopšteno je sa Malog Kalemegdana.

Navodi se i da je Alimpijević "vodio prvi tim Zvezde na 69 utakmica, uz 11 pobeda u Evroligi, tri poraza u regularnom delu takmičenja ABA lige i osvojeno prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja", čime se u momentu rastanka insistira na dobrim stvarima koje je 32-godišnji stručnjak odradio tokom prvog velikog zadatka u trenerskoj karijeri.

Izvor: MONDO


Nekadašnji strateg Spartaka i FMP Železnika, sa kojim je pre godinu dana eliminisao Partizan u polufinalu plej-ofa i tako se preporučio za naslednika trofejnog Dejana Radonjića, u poslednjih dvadesetak dana je "preživeo" dve krizne situacije.

Prvu, posle poraza od Budućnosti u finalu ABA lige, nakon koga je ponudio ostavku, a onda i posle poraza od Borca u Čačku, kada je MONDO objavio da su crveno-beli kontaktirali trenera Mornara Mihajla Pavićevića, ali je ta informacija oštro demantovana od strane predsednika Zvezde Nebojše Čovića.

"KK Crvena zvezda mts neće promeniti trenera prvog tima, bez obzira na to šta ko priča i kakva se sve medijska 'spinovanja' na tu temu dešavaju, a sve u cilju destabilizovanja i rušenja kluba", bila je poruka sa sednice Predsedništva održane 26. aprila. "Zato želimo da u miru nastavimo da se borimo za titulu prvaka Srbije, a po završetku, biće data konačna analiza, sa predlogom zaključaka, kako se to radi u ozbiljnim klubovima".

CEH PLATILI IGRAČI

Posle gubitka titule u regionu, a samim tim i mesta u Evroligi 2018/19, kola su se slomila na igračima. Ekspresno su usledili raskidi ugovora sa Milkom Bjelicom i Dilanom Enisom, koje su zamenili Filip Čović i Aleksa Radanov iz FMP. Pozitivan efekat bio je kratkog daha, jer je Zvezda već u 3. kolu Superlige, uz slabu igru, poražena od Borca.

Usledila je sigurna pobeda nad Zlatiborom, potom jedva izbegnut poraz od Tamiša u Pančevu, a nakon pobede nad ekipom zemunske Mladosti, desio se debakl na gostovanju Mega Bemaxu - poraz 76:74, od desetkovanog rivala, kada je postalo definitivno jasno da nešto krupno ne štima u ekipi i da je poslednji čas za promenu na klupi.

Ostaje da se vidi kako će Milenko Topić startovati protiv Borca i da li će klub u narednim danima, eventualno, izvući nekog "keca iz rukava" (podsećamo, u današnjem saopštenju nije navedeno da će Topić biti prvi trener do kraja sezone, pa su samim tim ostavljena odškrinuta vrata za novu promenu).

Posle derbi susreta sa Borcem, crveno-belima do početka plej-ofa ostaju gostovanje Zlatiboru 12. maja i meč protiv Tamiša u dvorani "Aleksandar Nikolić" 15. maja.

"KK Crvena zvezda mts želi puno sreće i uspeha Dušanu Alimpijeviću u nastavku trenerske karijere", poručili su crveno-beli na kraju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC