• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak pobedio Nišikorija, prošao i Lajović!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser "položio" je veliki ispit već u prvom kolu mastersa u Madridu.

Srpski teniseri u ponedeljak popodne su pružili odlične partije i plasirali se u drugo kolo turnira Masters 1000 serije u Madridu.



Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija rezultatom 7:5, 6:4, dok je Dušan Lajović potvrdio dobru formu iz kvalifikacija, savladavši 38. na svetu, Rusa Karena Kačanova sa ubedljivih 6:3, 6:2.

Đoković će ime narednog rivala saznati u utorak, kada se sastaju Kajl Edmund (Velika Britanija) i Danil Medvedev (Rusija), a Lajović će na iskusnog Francuza Rišara Gaskea, koji je još u nedelju eliminisao Tomaša Berdiha.

Žreb je na turniru Masters 1000 serije u Parizu bio nemilosrdan prema Đokoviću i Nišikoriju. Oni su nekada bili prvi, odnosno četvrti teniser sveta i navikli su da igraju međusobno kada je ulog daleko veći od plasmana u drugo kolo. Međutim, sada zauzimaju 12, odnosno 20. mesto na ATP listi i mukotrpno krče put ka svojim starim pozicijama.

Uostalom, Novak je još letos, kada je saopštio da odlazi na višemesečnu pauzu zbog povrede lakta, izjavio da će mu po povratku na ATP Tur biti izazov da sa teškim protivnicima odmerava snage pre finala i polufinala... Japanac je takođe dugo odsustvovao sa terena, jer ga je mučio ručni zglob.

Nole je u prvom setu preokrenuo rezultat posle 2:3 uz brejk Nišikorija, tako što je već u sledećem gemu uzvratio za 3:3, pa posle propuštenih prilika na obe strane oduzeo servis rivalu kada su već svi u publici očekivali 6:6 i "taj brejk".

Drugi set bio je manje dinamičan. Osim jedne Novakove spašene brejk lopte na samom startu, obojica su sigurno osvajala gemove na svoj servis.

Odluka je pala pri rezultatu 5:4, nakon što Nišikori nije iskoristio čak četiri gem lopte. Đoković je igrao strpljivo, čekao greške sa druge strane i iskoristio već prvu šansu da stavi tačku na ovaj derbi okršaj.

Ovim je povećao vođstvo u "head to head" bilansu na 12:2, uz poraze u Bazelu 2011. i u polufinalu US opena 2014.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC