• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić kod Kokoškova? "Laka pretpostavka, ali..."

Autor mondo.rs

Zbog čega su Finiks Sansi odlučili da angažuju Igora Kokoškova, koliko su trajali razgovori, šta ih je "ubedilo" i da li to znači da će draftovati Luku Dončića...

 Luka-Doncic-i-Igor-Kokoskov-Finiks-Sansi Izvor: MN Press/MONDO

Igor Kokoškov je prošle nedelje postao prvi neamerički trener u istoriji NBA liga.

Košarkaški strateg rođen u Banatskom Brestovcu je već duže od decenije na američkom tlu, dobio je i njihovo državljanstvo 2010. godine, a ovog leta dogovorio se da napusti poziciju asistenta Kvina Snajdera u Juti i da samostalno započne svoju eru u Finiks Sansima.

Nije bio jedini kandidat, Sansi - koji su prošlu sezonu završili sa mizernim skorom 21 pobeda i 61 poraz - intervjuisali su niz trenera, ali je Igor ostavio daleko najbolji utisak.


"USA Today" prenosi da je tokom prve plej-of runde između Jute i Oklahome, Kokoškov sa predstavnicima Finiksa razgovarao telefonom i "prošao u drugi krug", da bi se između dva meča u Hjustonu - i lično sastao sa generalnim menadžerom Rajanom Mekdonom i njegovim novim partnerom Džejmsom Džonsom (potpredsednik košarkaških operacija) i razgovarali su čak tri sata u jednom hotelu. Nakon te večere još sat vremena je pričao sa jednim od vlasnika Robertom Sarverom i najveći utisak ostavio na njega.

Pustili su da prenoći odluka i... odlučili da je on najbolji kandidat.

Mekdona je takođe kazao da nije istina da je novi trener Niksa, Dejvid Fizdejl, odbio Finiks pre nego što su zaposlili Kokoškova i dodao je da uprkos tome što je srpski stručnjak poznat kao "ofanzivan trener" - da oni neće angažovati dodatnog trenera koji će brinuti o defanzivi.

Razlog tome je što je Kokoškov bio saradnik u Juti gde se posebno vodilo računa o tom segmentu igre, dok ga ne brine ni iskustvo pošto je Kokoškov vodio Gruziju i Sloveniju.

"Kretanje lopte i igrača, igra na mnogo poseda, otvaranje igrača za polaganja, trojke i uopšte otvoreni šutevi. To je bilo impresivno...", govorio je Mekdona o šampionu Evrobasketa iz prošle godine.

Bravo Igore! . . #kokoskov #kokoškov #nba #košarka #kosarka #basketball @suns

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



"A teško je impresionirati čoveka koji gleda košarku više od 15 godina kako bi video nešto novo, drugačije od onog inače. Ta njegova ofanzivna kreativnost me je oduševila".

Ono šta navijače takođe zanima jeste i NBA draft na kome će imati "visokog pika" zbog očajne sezone, pa su oni ujedno i podeljeni oko toga koga bi trebalo izabrati. Mnogi smatraju i da je Kokoškov angažovan kako bi oformio i nastavio dobru saradnju koju je imao sa Dončićem i da će slovenačkog košarkaša draftovati ako dobiju prvog pika, ali...

Kokoškov za MONDO: San Antonio? Košarkaška mafija!


Tu je i dalje centar Arizone, Deandre Ajton koji bi mogao dobro da se uklopi, međutim deluje i da bi Devon Buker i Luka Dončić mogli dobro da sarađuju.

"To je laka pretpostavka [da će draftovati Dončića], ali mi ćemo draftovati onoga za koga smatramo da je najbolji igrač. Ako budemo birali prvi, Dončić je svakako opcija. Ali i Ajton i neki drugi igrači...", diplomatski je poručio generalni menadžer Sansa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC