• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić i spisak od 35 imena: "Nema iznenađenja!"

Autor mondo.rs

Selektor Srbije Mladen Krstajić i FSS poslali spisak od 35 fudbalera koji konkurišu za odlazak na Mundijal. Ističe da na njemu nema iznenađenja, tu si i Ivanović i Nastasić, ali...

 Mladen Krstajić spisak od 35 igrača Mundijal 2018 Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Mladen Krstajić i Fudbalski savez Srbiji ispoštovali su proceduru koju propisuje FIFA i dan pred propisani rok poslali spisak od 35 "licenciranih" igrača - od kojih će na kraju 23 putovati u Rusiju na Svetsko prvenstvo.

Propozicije nalažu da je svaki selektor dužan da do 14. maja pošalje spisak od 30 do maksimalno 35 igrača, dok je poslednji rok za finalni spisak - 4. jun!

Ipak, za sada, nećemo saznati koga je Krstajić "upisao".

"Spisak je poslat u FIFA... Dogovorili smo se u savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo definitivni spisak od 23 igrača, možda i 25 ako odlučimo da toliko ide u Austriju", kazao je Mladen Krstajić u izjavi za "Sportski žurnal".

Ima li iznenađenja na spisku?

"Ne, nema...", kazao je Krstajić i dodao:

"Imamo to što imamo i dodali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se uključe u A tim... Oko 20. maja objavićemo spisak od 23, ili 25 igrača u zavisnosti koliko ćemo ih voditi na pripreme".

Ono što se moglo čitati "između redova" jeste da su i Bane Ivanović i Matija Nastasić na spisku pošto u slučaju štopera Šalkea, Krstajić ističe uverenje da će "biti fit za okupljanje".

Izvor: MN PRESS


Ivanović se već oporavlja od povrede koju je zadobio na meču protiv CSKA, dok se u Nastasićevoj situaciji sumnjalo da je sezona završena. Čak je i sportski direktor Goran Bunjevčević kazao da štoper iz Valjeva neće ići na Svetsko prvenstvo, što je doktor kluba iz Gelzenkirhena ubrzo demantovao.

POSLEDNJI SPISAK KRSTAJIĆA

GOLMANI: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi) i Marko Dmitrović (Eibar).

ODBRANA: Antonio Rukavina (Viljareal), Dušan Basta (Lacio), Branislav Ivanović (Zenit), Nikola Maksimović (Spartak Moskva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Matija Nastasić (Šalke), Duško Tošiuć (Bešiktaš), Miloš Veljković (Verder Bremen), Aleksandar Kolarov (Roma) i Ivan Obradović (nderleht).

SREDINA TERENA: Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino), Mijat Gajićinović (Ajntraht), Marko Grujić (Kardif), Dušan Tadić (Sautempton), Andrija Živković (Benfika) i Filip Kostić (HSV).

NAPAD: Aleksandar Mitrović (Fulam) i Aleksandar Prijović (PAOK).

 FIFA je takođe propisala da svi igrači posle naporne klupske sezone moraju da imaju obavezni odmor od 21. do 28. maja što znači da će se Srbija "okupiti" posle toga, s tim da će igrači u tom periodu individualno trenirati.

Za sada je izvesno da će Srbija u Austriji odraditi pripreme pred odlazak u Rusiju, ali i dalje zvanično nisu potvrđena imena rivala. Najverovatnije će to biti Bolivija i Čile.

Upravo posle tih mini-priprema, Krstajić će i skratiti spisak...

"To me i boli! Kako međutim Đorđević u košarci pozove 50 igrača? Priča sa igračima, objasni im šta očekuje od koga i zašto je tako odlučio, mogu da zamislim kako je njemu...", kazao je selektor koji je i sam tokom reprezentativne karijere osetio kako je "biti višak".

Koga vi očekujete na spisku?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC