• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Madridu četvrtfinale, u Rimu ni 1. kolo...

Autor mondo.rs

Umorni Lajović, posle rezultata karijere u Madridu nije uspeo da prođe kvalifikacije u Rimu.

Posle najboljeg rezultata karijere na Masters nivou i četvrtfinala turnira u Madridu, gde je u maratonu posustao u duelu sa Kevinom Andersonom, Dušan Lajović nije uspeo da se domogne glavnog žreba na Mastersu u Rimu.

Pomalo već umornog Ducija u poslednjem kolu kvalifikacija zaustavio je 19-godišnji grčki teniser, (1) Stefanos Cicipas.

Dan nakon što je odigrao još jedan dug meč i izbacio (11) Florijana Majera rezultatom 7:5, 3:6, 6:2, Lajović je propustio brojne prilike da se pridruži Novaku Đokoviću u glavnom žrebu 4,8 miliona evra vrednog turnira na "Foro Italiku" - 6:7 (9:11), 4:6 za 40. tenisera sveta.

Lajović je propustio tri set lopte u nesvakidašnjem taj-brejku prvog seta u kom je 12 od 20 poena osvojio teniser koji je primao servis. Posle tri uzastopne propuštene prilike da povede 1:0, Lajović je dopustio Cicipasu da vezanim mini brejkovima posle 9:9 stekne prednost pred drugi set.

U njemu, Lajović je imao brejk loptu za vođstvo od 2:0 koju je olako propustio i to je Grk umeo da kazni u petom gemu kada je realizovao treću brejk šansu, poveo 2:4, naredni servis gem osvojio bez izgubljenog poena, a onda kada je servirao za meč ponudio srpskom asu još jednu, poslednju šansu za brejk…

...koju 66. teniser sveta takođe nije iskoristio pa je morao da čestita rivalu sa kojim se pre današnjeg okršaja jednom sastao - u 2. kolu prošlogodišnjeg Vimbldona kada je pobedio 6:4, 6:4, 6:4.

Pre ovog meča, Viktor Troicki morao je zbog povrede leđa da se povuče i pre početka duela sa Fransesom Tijafoeom u 2. kolu kvalifikacija, dok Filip Krajinović zbog svojih problema sa povredom nije ni doputovao u Rim. To znači da će jedini srpski predstavnik u muškom singlu biti (11) Novak Đoković, kojem će rival u 1. kolu biti Aleksandar Dolgopolov.

Lajović (27) je praktično u jednoj nedelji igrao i četvrtfinale Madrida i kvalifikacije za Rim, u koji je stigao posle nekoliko jakih "skalpova" i pobeda nad Karenom Hačanovim, Rišarom Gaskeom i Huanom Martinom Del Potrom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC