• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lev selektor do 2022, evo i spiska za Mundijal

Autor mondo.rs

Nemačka - branilac titule prvaka sveta iz Brazila u Rusiju ide kao favorit. I povređeni Nojer na spisku, nema heroja Gecea. A Joakim Lev je danas produžio ugovor sa Nemačkim savezom do 2022. godine.

 Njemacka-reprezentacija-sastav-za-Mundijal-u-Rusiji. Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Koji minut pre nego što je počela konferencija za novinare Joakima Leva, saopšteno je da će on ostati na mestu selektora nemačke reprezentacije do 2022. godine.

Naravno, ako u Nemačkom savezu budu zadovoljni rezultatima u narednih nekoliko godina, a prvi veliki ispit za "Manšaft" je za 30-ak dana kada počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji, na kojem Nemci brane titulu prvaka sveta osvojenu u Brazilu 2014. godine.



Lev je danas saopštio širi spisak igrača na koje računa tokom priprema. Reklo bi se bez velikih iznenađenja. Lev je pozvao sve najbolje što Nemačka ima, a tu je i mnogoosporavani Mesut Ozil, koji je ove sezone prilično išao na nerve navijačima londonskog Arsenala.

"Zašto Ozila plaćamo 350.000 funti nedeljno?"


Na širem spisku je i povređeni golman Bajerna Manuel Nojer, a iznenađenjem bi se mogao smatrati poziv napadaču Nilsu Petersenu, kao i izostanak heroja sa prethodnog Mundijala - Marija Gecea, koji je dao pobedonosni gol u finalu protiv Argentine.

Nojer nije igrao/branio od septembra prošle godine zbog rupture kostiju leve noge, ali je Joakim Lev ipak odlučio da mu dokaže da može da dostigne formu za Rusiju.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Što se tiče Petersena, 29-godišnjeg napadača Frajburga, on je dobio prednost u odnosu na napadača Bajerna Sandra Vagnera jer je imao zaista odličnu sezonu. Petersen, kome je ovo prvi poziv u nacionalni tim, značajno je pomogao Frajburgu da sačuva bundesligaški status, postigavši 15 golova u 32 utakmice. Slično obrazloženje treba staviti i uz ime napadača Lajpciga Tima Vernera.

Naravno, do početka Mundijala, Lev će sa saradnicima iz stručnog štaba (svi su takođe produžili ugovore sa Savezom), odrediti tim koji će putovati u Rusiju.

Nemačka je u grupi sa Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom, a pripreme počinje 23. maja u južnom Tirolu. Nemci će odigrati dve pripremne utakmice - protiv Austrije 2. juna i protiv Saudijske Arabije 8. juna. Prvu utakmicu na Mundijalu u Rusiji, Nemačka će odigrati protiv Meksika 17. juna.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


Evo šireg spiska (27 igrača) . najviše pozvanih je iz minhenskog Bajerna - sedmorica:

GOLMANI: Bernd Leno (Bajer Leverkuzen), Mark-Andre ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Pari Sen-Žermen), Manuel Nojer (Bajern Minhen);

ODBRANA: Mats Humels (Bajern), Džošua Kimih (Bajern), Antonio Ridiger (Čelsi), Niklas Zile (Bajern), Matijas Ginter (Borusija Menhegladbah), Žerome Boateng (Bajern), Marvin Platenhart (Herta Berlin), Jonas Hektor (Keln), Džonatan Tah (Bajer Leverkuzen);

SREDNJI RED/NAPAD: Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Julijan Draksler (PSŽ), Sami Kedira (Juventus), Toni Kros (Real Madrid), Sebastijan Rudi (Bajern), Timo Verner (Red Bul Lajpcig), Ilkaj Gundogan (Mančester siti), Mario Gomez (Štutgart), Liroj Sane (Manchester City), Leon Gorecka (Šalke), Mesut Ozil (Arsenal), Tomas Miler (Bajern), Nils Petersen (Frajburg), Marko Rojs (Borusija Dortmund)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC