• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama pred finale i sezona iz snova Žalgirisa!

Autor mondo.rs

Litvanski tim pretio da deklasira CSKA u utakmici za treće mesto Fajnal-fora, ali je rezervista Mihail Kulagin ušao sa "kraja" klupe i napravio dramu. Na kraju, ipak, trijumf "Šarasove" ekipe!

 Drama pred finale i sezona iz snova Žalgirisa! Izvor: MN PRESS

CSKA je došao na završni turnir Evrolige u Beogradu kao najbolji tim ligaškog dela, a iz Štark arene odlazi bez pobede!

I u utakmici za treće mesto, ekipa Dimitrisa Itudisa imala je manje energije, koncentracije i volje da se bori od protivnika, a motivisani Litvanci, koji su na F4 došli sa etiketom "autsajdera", još jednom su potvrdili koliko su nezgodan rival

Tim trenera Jasikevičijusa je u meč za treće mesto "ušao" kao da je finale, pa će se iz Srbije kući vratiti nasmejano pošto se pobedom na fajnal foru nagradio u sezoni za pamćenje.

Prednost Žalgirisa, koji je imao fantastičnu podršku svojih navijača od petka do nedelje, bila je u jednom trenutku veoma ubedljiva, delovalo je da će CSKA biti i ponižen, ali je Kulagin sa tri trojke samo ublažio poraz. Na kraju:

CSKA - ŽALGIRIS 77:79 (19:22, 16:19, 13:28, 29:10)

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa savladala je u "zagrevanju" za finale favorita iz Moskve, poništila sve dobro što je ruski tim uradio do Beograda i na Fajnal-foru još jednom apsolutno potvrdila da joj je i bilo mesto među četiri najbolja.

Vasilije Micić, srpski plejmejker, bio je jedan od lidera Žalgirisa, postigao je 15 poena i vodio je žestoku borbu sa Serhijom Rodrigezom. Nervozni i nemoćni "armejci" na momente su prelazili granicu fer-pleja, pa je centar Kajl Hajns u završnici treće četvrtine nesportski, ramenom udario Micića i bacio ga na parket.

I taj gest i taj trenutak pokazali su nemoć favorita. Dok su se Moskovljani gledali i svađali sa arbitrima, a Micić koristio "kaznena" slobodna bacanja, na semaforu je posao rezultat 42:63! Žalgiris je "mleo" ruski tim i u trećoj četrvtini ga "oduvao" sa parketa (13:28) posle egal poluvremena (35:41).

Do kraja tog kvartala razlika je konstantno bila veća od 20 poena, a katastrofalni Vil Klajburn ponovo je razočarao i svojim kontraritmom više štetio Itudisovoj ekipi nego što joj je pomagao. Jankunas, Tupan, Pangos i Micić pogađali su na jednoj strani, dok su Kori Higins i Otelo Hanter u tim trenucima neuspešno zadržavali potop svog tima.

Viktor Rad je pred finiš trojkama pokrenuo favorita, doveo ga do "minus 15", a onda je Kevin Pangos hicem iz daljine pet minuta pre kraja (za 59:77) dodatno približio Žalgiris trećem mestu. Ali, Mihail Kulagin se nije predavao, a sa njim ni CSKA!

Rezervista Moskovljana postigao je u poslednja tri minuta sedam poena, zajedno sa Fridzonom približio ekipu na samo "minus 5" (73:78), pa pogodio trojku za samo tri razlike - 76:79! Žalgiris je potpuno stao, a CSKA je greškom Pengosa 34 sekundi pre kraja imao šansu da preokrene!

Ipak, Nando De Kolo je pogrešio na izvođenju lopte, a Vasilije Micić potom ipak nije poenima završio lep prodor, kao što ni Kulagin nije dao "herojsku" trojku za pobedu. Gde ga je Itudis držao do završnice?

U poslednjih 40 minuta sezone, navijači Žalgirisa potrošili su mnogo živaca, ali su i uživali u kraju fenomenalne godine "Šarasovog" tima, dok je direktor CSKA Andrej Vatutin u prvom redu kraj terena verovatno već razmišljao o "rezovima" koje će napraviti ovog leta.

Neke je verovatno već i napravio!

Ovaj meč bio je uvod u ono glavno - veliko finale Evrolige, Fenerbahče - Real Madrid!

CSKA: De Kolo 5p (1/8), Rad 7p, Fridzon 5p, Rodrigez 9p, 3as, Klajburn 2p (1/6), 3sk, Higins 12p, Kulagin 14p, Hrijapa 3p, Hajns 6p, 3sk, 3as, Hanter 14p, 8sk.

ŽALGIRIS: Dejvis 2p, 4sk, Pengos 9p, 4as, Tupan 6p, 4sk, Udrih 2p, 2as, 2sk, Jankunas 15p, 5sk, Milaknis 3p, 3sk, Micić 15p, 4sk, 4as, 4izg, Vajt 4p, 7sk, Kavalijauskas 9p, 5sk, Ulanovas 14p.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC