• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK IZ MADRIDA: Zidan više NIJE trener Reala!

Autor mondo.rs

Zinedin Zidan iznenada napustio Real Madrid.

Vedro i sunčano jutro u Madridu. Ali, sijevnula je munja. Strahovit grom odjeknuo je prestonicom Španije, a nedugo zatim i čitavom planetom.

Zinedin Zidan, čovjek koji je Real Madridu donio tri uzastopne titule prvaka Evrope, iznenada je donio odluku da se povuče s mjesta stručnog štaba "kraljevskog kluba"! I to pet dana pošto je u Kijevu vodio "bijele" do pobjede protiv Liverpula (3:1) i novog trofeja u Ligi šampiona.

Slavlje Madriđana poslije osvajanja elitnog evropskog takmičenja i trećeg trofeja u sezoni (Superkup Španije, FIFA klupsko svjetsko prvenstvo i Liga šampiona) prekinuto je u četvrtak.

Zidan dobio podršku "sa vrha"

Igrači Reala čuvaju Zidana


Sasvim neočekivano za javnost, francuski stručnjak i već sada igračka i trenerska legenda Reala, odlučio je da podnese ostavku na mjestu prvog trenera najtrofejnijeg evropskog kluba.

Zašto?

"Donio sam odluku da više ne budem trener Real Madrida. Čudan je trenutak da izaberem ovakvu odluku...", rekao je Zidan i dodao: "Međutum, ekipi je potrebna promjena kako bi nastavila da pobjeđuje. Potreban je neko sa drugom metodologijom rada i zbog toga sam odlučio da podnesem ostavku", počeo je Zidan.

Zidan drugi u istoriji Reala


"Volim Real i vrijeme je da prestanem da bude trener ovog kluba. Možda ćemo se kasnije vidjeti. Uvijek ću biti dio Reala, ali poslije tri godine ovo je moja konačna odluka. Igrači znaju, nisam ih pojedinačno obavijestio. Razgovarao sam sa Serhijom Ramosom, a pričaću i sa ostalim kapitenima", objasnio je Zidan.

"Ramosu sam rekao da mi je bilo zadovoljstvo da radim s njim i ostatkom ekipe. Najbolji momenat za mene bilo je osvajanje Primere, a najgori poraz od Leganesa u revanšu Kupa kralja", nastavio je sada već bivši trener Real Madrida.

Francuz je naglasio da sljedeće sezone neće biti trener i da nema drugi tim u koji će preći.

Na početku vanredne konferencije za medije novinarima se obratio Florentino Perez. 

"Željeli smo da Zidan nastavi, ali svako ko poznaje Zizua zna da je nemoguće da ga nagovorimo da promijeni odluku", rekao je predsjednik "kraljevskog kluba".

Zinedin Zidan je 2014. započeo trenerski posao u mlađim kategorijama Real Madrida. U januaru 2016. zamijenio je Rafaela Beniteza i kratko vrijeme povratio pobjednički mentalitet ekipi. Vodeći "prvi tim" na 206 utakmica - upisao je 130 pobjeda, 46 remija i 30 poraza. Osvojio je Primeru 2017, Superkup Španije 2017, Ligu šampiona 2016, 2017. i 2018, Superkup Evrope 2016. i 2017 i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo 2016. i 2017.

Za dvije i po godine osvojio je DEVET trofeja! A, tek je počeo trenersku karijeru...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pele

Jeste tek poceo ali u Realu.Neka ode u Zvezdu ili Partizan pa neka osvoji nesto sem nastimatog domaceg prvenstva ili kupa.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC