• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

23 za Rusiju!

Autor mondo.rs

Ovo je tim Srbije za Svetsko prvenstvo 2018.

 Konacan-spisak Srbije -za-Svetsko-prvenstvo-u-Rusiju-2018. Izvor: MN PRESS

Selektor Mladen Krstajić okončao je čekanje naciji i uoči odlaska reprezentacije na pripreme u Austriju saopštio imena 23 igrača koji će predstavljati Srbiju na njenom drugom učešću na Mundijalima pod samo svojim imenom.

Šef struke "orlova" objavio je imena i prezimena fudbalera koje će voditi na najveće svetsko takmičenje, gde će rivali "orlovima" u Grupi E biti Kostarika, Švajcarska i Brazil.

Na konačnom spisku napisana su imena četvorice igrača koja su nastupala i pre osam godina u Južnoj Africi (Stojković, Rukavina, Kolarov, Ivanović) i taj kvartet sada će čini iskusniju grupu reprezentativaca, sa velikim iskustvom sa tako značajnog turnira.

Krstajićev tim čini i kvartet osvajača Evropskog prvenstva u Litvaniji 2013. za igrače do 19 godina (Rajković, Veljković, Milinković-Savić i Mitrović), kao i kvintet fudbalera koji su 2015. postali šampioni sveta u uzrastu do 20 godina (Rajković, Veljković, Živković, Grujić i Milinković Savić). 

I u jednom i u drugom timu zlatnih "orlića" važnu ulogu imali su i Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović, kojima se Krstajić zahvalio pre odlaska na pripreme. Pročitajte šta je "prekobrojni" Gaćinović odmah potom rekao u ekskluzivnoj izjavi za MONDO.

Dakle, selektor je "presekao", saopštio spisak i u subotu će povesti ekipu na kratak boravak u Austriji, gde će "Orlovi" 4. juna igrati protiv Čilea, a 9. juna protiv Bolivije. Oba meča biće odigrana na stadionu "Merkur arena" u Gracu.

Počev od tih mečeva, reprezentacija Srbije hvataće zalet za ono glavno - početak Mundijala i svoj prvi meč, koji će 17. juna odigrati u Samari, protiv Kostarike.

Dres sa grbom sa četiri ocila na Mundijalu u Rusiji nosiće ovi igrači.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC