• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci smenili selektora dan uoči Mundijala!

Autor mondo.rs

Posao u Real Madridu skupo je koštao Đulena Lopetegija. Zameniće ga nekadašnji štoper Fernando Jero.

Đulen Lopetegi NEĆE voditi reprezentaciju Španije na Svetskom prvenstvu u Rusiji! Ova odluka doneta je samo dan uoči početka Mundijala, a dva dana pred duel Španije i Portugala.

Povod za vest koja je uzdrmala fudbalski svet je dobro poznat - objavljivanje da će Lopetegi posle turnira u Rusiji postati trener Real Madrida.

Odluka da to bude saopšteno javnosti u utorak uveče, samo dva dana pred početak Svetskog prvenstva razbesnela je predsednika FS Španije, Luisa Rubialesa, koji je u Krasnodaru zakazao vanrednu konferenciju za medije i na njoj objavio rastanak sa selektorom.

"Primorani smo da se rastanemo od selektora. Želimo mu sve najbolje... Pregovori koje je vodio sa Realom bili su bez ikakvog znanja FS Španije, a odluka nam je saopštena samo pet munuta pre nego što je u javnost izašlo saopštenje. Postoje, ipak, određeni načini kako se te stvari rade", izjavio je Rubialesa.

Pored komšijskog Portugala, rivali Španiji u grupnoj fazi Mundijala biće Maroko i Iran.

"Crvena furija" je bila među favoritima turnira u Rusiji, međutim, videćemo kako će se igrači nositi sa novonastalom situacijom. Pre četiri godine u Brazilu razočarali su naciju eliminacijom već u grupnoj fazi (bili iza Holandije i Čilea, a ispred Australije) i novo neprijatno iznenađenje sigurno bi značajno uzdrmalo Savez i reprezentaciju.

Ako je odlazak Zinedina Zidana sa klupe Reala posle tri uzastopna trofeja Lige šampiona bio iznenađenje, šta tek reći za otkaz selektoru samo dan uoči početka najvećeg fudbalskog turnira na svetu.

Po pisanju španskih medija, kandidati da naslede Lopetegija, koji je takođe bio najavljen za ovu vanrednu konferenciju za medije, ali se nije pojavio pred novinarima, bili su selektor mlade reprezentacije i član stručnog štaba A tima - Albert Selades - i sportski direktor reprezentacije, Fernando Jero. Konačna odluka je da to bude ovaj drugi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC