• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petlovi" iskočili iz Kazanja!

Autor mondo.rs

Francuska u uzbudljivom meču 1. kola Grupe C pobedila Australiju. VAR tehnologija prvi put uticala na odluku sudije.

Prognozirali su igru mačke i miša. Ali...

Francuska jeste pobedila Australiju 2:1 (0:0), ali morala mnogo truda da uloži i znoja da prolije. Golom Pola Pogbe u 81. minutu stigla je do celog plena, a "kengurima" je ostala uteha da su jednom od favorita za titulu mogli da zagorčaju život.

Utakmica odigrana u Kazanju ostaće upamćena i kao prva u istoriji Mundijala na kojoj je VAR tehnologija uticala na rezultat. Sudija Andres Kunja je preinačio odluku i uz pomoć video asistencije, IPAK, dosudio penal za Francusku posle starta Džoša Risdona nad Antoanom Grizmanom.

Fudbaler Atletika je bio siguran sa bele tačke u 58. minutu.

Nepuna tri minuta kasnije Samjuel Umtiti je u stolu Nemanje Vidića i Zdravka Kuzmanovića igrao rukom ispred svog gola, Kunja je ovaj put imao mnogo manju dilemu.

Mile Jedinak je rutinski savladao Uga Lorisa i izjednačio rezultat.

Sjajna razmena i dva dupla pasa ispred kaznenog prostora Australije izbacili su pogbu u gol šansu, fudbaler Mančester junajteda je blokiran, ali je lopta u luku preletela Metjua Rajana i od prečke se odbila iza gol linije - 2:1!

U Grupi C sastaju još peru i Danska. Australija će 21. juna igrati u Samari protiv Danske, dok se istog dana u utekmici 2. kola, ali na stadionu u Jekaterinbrugu sastaju Peru i Francuska.

Danas na Mundijalu: Utakmice od podneva do ponoći




GRUPA C - 1. KOLO:

Francuska - Australija 2:1 (0:0)
/Grizman 58'p, Mbape 81 - Jedinak 61'p/

Peru - Danska 18.00

-------------------------------
Stadion: Kazanj Arena (45.105)
Sudija: Andres Kunja (Urugvaj)

FRANCUSKA: Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Toliso, Kante, Pogba – Mbape, Grizman (od 70. Žiru), Dembele (od 70. Fekir).

AUSTRALIJA: Rajan – Risdon, Sejnsburi, Miligan, Behič – Jedinak, Moj – Leki, Rogić (od 71. Irvin), Kruze – Nabut (od 63. Jurić).


IZ MINUTA...

GOOOL!

81' Kakava akcija Francuza i novo vođstvo. Strelac je Pol Pogba i to posle dva dupla pasa izvan kaznenog prostora, ali uz pomoć odbrane Australije, jer je lopta zakačila Miligana, odbila se do prečke i pala u gol taman toliko da bude priznat.

80' Francuska je bila bolja veći deo meča, ali se to ne može reći i za poslednjih 20 minuta.

GOOOL!

61' Mile Jedinak je hladan kao špricer. Šalje Lorisa u jednu i pogađa drugu stranu.

PENAL!

61' Sada za Australiju. Umtiti je iz samo njemu poznatog razloga igrao rukom, a Kunja posle malo oklevanja pokazao na belu tačku.


GOOOL!

58' Antoan Grizman je siguran sa "kreča"! Francuska vod 1:0!


Antoan Grizman je oboren, sudija je pustio prednost, ali je posle minut prekinuo igru i uz pomoć VAR tehnologije dosudio jedanaesterac. Risdon je dobio žuti karton! Andres Kunja je dobio isntrukcije iz VAR sobe i onda prekinuo igru.

PENAL!

55' VAR na delu... Penal ili ne za Francusku?

- Počelo je drugo poluvreme.

NEMA GOLOVA! Igrači idu na odmor!

45' Igra se više na polovini Australije, ali kada "kenguri" krenu u napad po pravilu je opasno po gol Francuske. Begič se hitro spustio po levoj strani, zatim pokušao da pronađe Lekija, nije uspeo, lopta mu se vratila , a onda je usledio udarac iskosa - preko gola.

41' Bliži se kraj prvog poluvremena, Australija je zadovoljna, Francuska nije!

30' Odličan početak utakmice obećavao je golove i šanse. Nema ih već desetak minuta u Kazanju. Francuzi, iako sa paklenom navalom, još uvek ne mogu da nađu rešenje za uporne i borbene "sokerose". Australija se vrlo dobro brani, a dodatnu snagu ulile su im sjajne odbrane Rajana.

- Ekipa Berta van Marvijka je uspostavila ravnotežu, izdržala je početni nalet Francuza i konačno opasno zapretila najavljujući mnogo veći borbu.

17' PRILIKA! Odlična, sjajna... Malo je falilo da Toliso postigne autogol posle prekida. Bio je to odličan centaršut sa leve strane, neko od fudbalera Australije je glavom prosledio loptu ka golu, okrznuo ju je Toliso, ali je Ugo Loris bio spreman i sjajnom odbranom započeo Mundijal!

- Kilijan Mpabe je najmlađi igrač u istoriji francuske reprezentacije koji igra meč na Mundijalima i evropskim prvenstvima. Sjajni fudbaler ima 19 godina i šest meseci.


6' Kanonada Francuza. Anotan Grizman sa 17-18 metara tuče po zemlji. Rajan se ispružio i uhvatio loptu. Dobro je ušao u meč, ali njegov rival već ima tri udarca u okvir gol, a tek je šesti minut.

5' Metju Rajan je opet imao posla. Pol Pogba je zapretio iz slobodnog udarca, međutim lako je golman Australije ukrotio loptu.

2' Francuzi su zapretili i izvukli korner. Kilijan Mpabe je imao odličnu šansu, ali je Rajan uspeo da odbrani udarac koji je išao u bliži ugao. Napad "trikolora" tekao je po desnoj strani.

- Počela je prva utakmica Grupe C...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC