• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUNDIJAL KLADIONICA: Viva Mexico!

Autor mondo.ba

Redakcija MONDO portala nastavlja sa prognozama i u desetom danu Mundijala.

 Mundijal kladionica deseti dan VIVA MEXICO Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Vrlo zanimljivi dueli očekuju nas desetog dana Mundijala, jer igraju reprezentacije koje su malo podbacile u prvom kolu, ali ima i onih koji su pozitivno iznenadili.

Tu je prije svega Meksiko koji je u prvom kolu šokirao Nijemce. Danas će tu pobjedu pokušati da “ovjeri” protiv Južne Koreje, dok će “panceri” morati da se iskupe protiv Šveđana.

Fudbalsko popodne otvoriće Belgijanci i Tunišani, a evo i trenutnog skora, te naših prognoza za danas.

Izvor: MONDO

BOJAN JAKOVLJEVIĆ

Belgija - Tunis 1 (2:0)

Belgija je mnogo kvalitetnija reprezentacija i trebalo bi da slavi. Iako u prvom meču nisu pokazali previše, kao niti bilo koji favorit, vjerujem da će u ovom meču sve doći na svoje mjesto.

Južna Koreja - Meksiko 2 (0:1)

Meksikanci su odigrali sjajno u prvom susretu, tako da mislim da su favoriti protiv Južne Koreje, koja je čvrsta selekcija, ali neće moći da izbjegne poraz.

Njemačka - Švedska 1 (2:0)

Ni Njemačka nije briljirala na startu Mundijala, pa je ovo dobra prilika za popravni.

NEBOJŠA ŠATARA

Belgija - Tunis 1 (4:0)

"Crveni đavoli" su favoriti i za titulu na Mundijalu i neće imati nikakvih problema sa Tunižanima, koji će poslije današnjeg meča lagano krenuti da se pakuju kući.

Južna Koreja - Meksiko 2 (0:2)

Meksikanci su poslije pobjede nad Nijemcima završili dvije trećine posla oko plasmana u osminu finala, koju će danas ovjeriti u dvoboju sa Južnom Korejom. Azijski tim je tradicionalno brz i neugodan, ali "sombrerosi" su ipak bolji.

Njemačka - Švedska 1 (3:1)

Njemačka mora da se probudi jer svjetski prvak rijetko ili nikada ne ispada u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. Šveđani su u prvom kolu osvojili bodove, a danas će ostati kratkih rukava, pa će morati da u posljednjem kolu lovi prolaz dalje.

GORAN ARBUTINA

Belgija – Tunis 1 (4:0)

Danas očekujem dosta golova, mada sam ovakve prognoze davao i ranije i fulao. Ipak, mislim da me Belgija neće razočarati, vrijeme je da pokažu svoju snagu.

Južna Koreja – Meksiko 2 (0:2)

Meksiko je pomalo potcijenjena ekipa. To su pokazali u svojoj prvoj utakmici na Mundijalu. Pobjedom protiv prilično slabe Koreje Ćićarito I društvo idu dalje.

Njemačka – Švedska 1 (3:0)

Ovdje su uloge potpuno jasne. Nijemci moraju od starta u napad, Šveđanima preostaje da se brane. Njemačka igra dobro kada treba i siguran sam da će švedska odbrana nekoliko puta da kapitulira.

ZORAN PAJČIN

Belgija - Tunis 1 (3:0)

Belgijanci su u prvom kolu protiv Paname igrali ofanzivno svih 90 minuta i takvu igru očekujem i danas. Azar, De Brujne, Lukaku i društvo će ovdje da nabiju statistiku protiv slabog Tunisa. Nemojte da vas zavara utakmica protiv Engleske.

Južna Koreja -  Meksiko 2 (0:2)

Nakon predstave protiv Njemačke prosto ne mogu protiv srčanih Meksikanaca. Imaju veliki broj navijača i mislim da će skoro pa imati prednost domaćeg terena. Igraju sjajno, mnogo trče i mislim da mogu još bolje pošto su protiv Njemačke donijeli nekoliko loših odluka u kontranapadima i mogli do vrha napuniti "pancere". Južna Koreja nema kvalitet da im se suprostavi.

Njemačka - Švedska 1 (2:0)

Nijemci teško mogu ponoviti ono izdanje protiv Meksika, a ni Šveđani se nisu proslavili protiv Koreje iako su pobijedili. Večeras sam siguran u pobjedu Njemačke, Švedska nema šta tražiti ovdje.

ŽARKO MARKOVIĆ

Belgija - Tunis 1 (3:0)

Tunis je zadao mnogo problema Englezima, a Belgija je s pola gasa igrala protiv Paname. Očekujem nešto ozbiljniji pristup Belgijanaca.

Južna Koreja - Meksiko X (1:1)

Nakon velikih pobjeda često dolazi i veliko otriježnjenje, a Koreanci su idealna ekipa za to.

Njemačka - Švedska X (0:0)

Svi očekuju reakciju Elfa, ali činjenica je da ta reprezentacija ne izgleda dobro, a ako se uzme u obzir da druga kola grupne faze tradicionalno loše igraju, racunam da ce Švedska da im napravi dosta problema.

ŽELJKO SVITLICA

Belgija – Tunis 1 (4:1)

Vrijeme je da Belgijanci prime gol, ali Lukaku će dati još dva

Južna Koreja – Meksiko 2 (0:1)

Meksiko će se patiti jer su više motivisani protiv boljih ekipa.

Njemačka – Švedska 1 (2:0)

Nijemci moraju vratiti samopouzdanje i pobijediti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC