• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaćiri i Džaka prošli bez suspenzija, kažnjen FSS!

Autor mondo.rs

FIFA je i ovoga puta namenila samo novčanu kaznu igračima koji su zbog kontroverzne proslave gola, sa političkom porukom, bili pod istragom. Kažnjeni Krstajić, Kokeza i Fudbalski savez Srbije...

Švajcarska će biti kompletna za meč protiv Kostarike...

Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Stefan Lihštajner bili su pod istragom FIFA zbog proslave golova na meču protiv Srbije (2:1) kada su rukama pokazivali "dvoglavog orla", simbol Albanije, no prošli su bez suspenzija.

FIFA će Šaćirija i Džaku kazniti sa samo 10.000 švajcarskih franaka, a Stefana Lihštajnera, koji im se pridružio u slavlju, duplo manje - 5.000.

Kako se navodi u saopštenju, osim minimalne novčane kazne, trojici fudbalera Švajcarske dato je i upozorenje zbog "nesportskog ponašanja koje je protivno principima fer-pleja na meču Švajcarska - Srbija".

To automatski znači i da Disciplinska komisija FIFA, kojom predsedava Anin Jeboa iz Gane, gest Šaćirija i Džake nije okarakterisala kao političku provokaciju.

Zbog komentara posle meča kažnjeni su i selektor Mladen Krstajić (koji je VAR uporedio sa Hagom) i predsednik FSS Slaviša Kokeza (koji je kritikovao FIFA za "režiju" meča) sa po 5.000 švajcarskih franaka.


Za kraj - najveća novčana kazna.  

Fudbalski savez Srbije kažnjen je sa 54 hiljade švajcarskih franaka zbog ponašanja navijača u Kalinjingradu, odnosno zbog "diskriminatornih transparenata i bacanja objekata na teren", što je druga kazna za srpsku "kuću fudbala" zbog navijača na ovom Mundijalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC