• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ben razigran, prvenac Melega za Zvezdu

Autor mondo.rs

Crveno-beli uspešno odradili prvu proveru u Austriji.



Druga utakmica i druga pobeda fudbalera Crvene zvezde tokom aktuelnih priprema. Prvo je savladana selekcija Užica (2:1), a ovog ponedeljka i austrijski drugoligaš Rid - 2:0 (2:0).

Crveno-beli su poveli već u prvom minutu kada je El Fardu Ben izvršio pritisak na protivničke igrače, presekao dodavanje i potom rutinski poslao loptu u mrežu.

Reprezentativac Komora bio je vrlo raspoložen za igru, a ima velike zasluge i za drugi pogodak, pošto je nad njim napravljen penal koji je potom u pogodak pretvorio novajlija Dejan Meleg u 12. minutu.

Osim Melega, od fudbalera koji su ovog leta stigli u Zvezdu igrao je još Nikola Stojiljković. On je u drugom poluvremenu zamenio Aleksandra Pešića, dok Dušan Jovančić nije bio u konkurenciji za tim zbog lakše povrede koju "vuče" još sa Zlatibora, a Milan Jevtović jer se tek pre par dana priključio novim saigračima.

Vladan Milojević se opredelio za postavu: Borjan (68. Stanković) - Stojković, Savić, Babić, Hajdin (59. Terzić) - Jovičić, Krstičić (75. Nikolić) - Meleg (46. Milić), Srnić (75. Joveljić), Ben (59. Milijaš) - Pešić (46. Stojiljković).

Nisu previše zapinjali igrači srpskog šampiona imajući u vidu da im je ovo tek prva od četiri provere u Austriji, ali i nisu dozvoljavali protivniku da dovede u pitanje pobednika ovog duela. Fudbaleri Rida imali su samo jednu ozbiljnu priliku za gol, kada je Milan Borjan u 39. minutu sjajnom "paradom" zaustavio loptu koja je išla u rašlje.

Narednu proveru crveno-beli će imati u četvrtak protiv kiparskog Apolona, zatim će im u subotu rival biti LASK, a "generalka" je 2. jula protiv češkog Bohemijansa.

Prvu takmičarsku utakmicu u sezoni 2018/19, Zvezda će igrati 11. jula u Rigi protiv Spartaksa u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Još dvadesetak minuta do kraja. Nije bilo mnogo prilika u drugom delu, ali Zvezdini igrači igraju prilično sigurno.

- Lep centaršut Hajdina u 54. minutu i pokušaj Milića, ipak, lopta je otišla preko gola.

- Uzvraća Zvezda samo minut kasnije. Raspoloženi Ben je bio brži od protivničkog igrača posle centaršuta Stojiljkovića, ali nije uspeo da proigra Srnića na drugoj stativi.

- Austrijanci prvi prete, ali je šut u 49. minutu bio neprecizan, lopta je otišla pored Borjanovog gola.

Poluvreme. Lako je uočljiva razlika u kvalitetu. Crvena zvezda je mnogo bolja, što potvrđuju i dva gola već u prvih 15 minuta.

- Sjajna "parada" Milana Borjana u 39. minutu posle šuta protivničkog igrača sa ivice kaznenog u gornji ugao! Išla je lopta u rašlje, ali je Zvezdin golman bio odličan.

- Dobar prodor Srnića u 35. minutu, ali je golman Rida na vreme istrčao i uspeo da mu "uđe u šut".

- Prvi pokušaj Rida da ugrozi Borjana viđen je tek u 28. minutu, a bio je to prilično loš šut sa distance. Ubrzo potom još jedan napad Austrijanaca, ovaj put dosta bolji, ali je opet lopta otišla preko gola, posle lob udarca.

- Dobar prodor i centaršut Stojkovića u 18. minutu, ali Srnić nije uspeo da pogodi metu.

- GOOOL, Zvezda vodi 2:0! Svoj prvenac u crveno-belom dresu postigao je Dejan Meleg iz penala u 12. minutu. Prethodno je Ben iznudio faul za najstrožu kaznu.

- GOOOL, Zvezda vodi 1:0! Manje od jednog minuta trebalo je Benu da postigne pogodak. Odlično je pratio protivničke igrače, presekao njihovo dodavanje i doveo goste u vođstvo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC