• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne može bez dobrog golmana: Oni blistaju u Rusiji!

Autor mondo.rs

U poslednje tri utakmice Svetskog prvenstva čuvari mreže su dali ogroman doprinos trijumfima svojih timova. Pogledajte njihove spektakularne odbrane.

Kada su njihovi timovi u pitanju, još je rano za svođenje konačnih utisaka, ali jeste činjenica da na Svetskom prvenstvu uživamo u odbranama zaista odličnih golmana.

Posebno u poslednje tri utakmice, u kojima su direktno "krojili" konačne ishode.

Džordan Pikford, čuvar mreže Evertona odigrao je maestralno u osmini finala protiv Kolumbije i verovatno bio najzaslužniji za plasman Engleske u četvrtfinale, gde će "Albion" u subotu igrati protiv Švedske (16 časova).

Ostaće zabeleženo da je nekadašnji đak Sanderlenda u odlučujućoj, petoj seriji, "skinuo" penal Karlosu Baki, kao što će se pamtiti i njegova parada u 93. minutu, kojom je iz ugla "izvadio" loptu posle šuta Uribea. Ispostavilo se da je to bio uvod u izjednačujući gol i produžetke, posle kojih je Englez rođen 1994. godine ponovo zablistao.




Njegove kolege imale su takođe važnu ulogu u naredne dve utakmice, odigrane u petak.

Francuz Ugo Loris je pri rezultatu 1:0 za "trikolore" panterskom odbranom sprečio Urugvajca Martina Kaseresa da ga savlada izbliza, iz gužve. Čuvar mreže Totenhema u sekundi je reagovao i maestralno sačuvao mrežu.

Posle te intervencije jednog od najboljih evropskih golmana (31), pokušao je da ga savlada i Dijego Godin, ali ni on nije znao kako.

Na kraju dana uverili smo se i u klasu Tiboa Kurtoe.

Belgijanac (26) koga Čelsi grčevito želi da zadrži odbranio je devet šuteva Brazilaca koji su pogodili okvir gola, a u trećem minutu nadoknade se posebno istakao. Skočio je u deliću sekunde posle pokušaja Nejmara i loptu iz "ćoška" izbacio u korner.

To je bio početak slavlja Belgije i kraj nadanjima Brazila da će ostati na Mundijalu.




Kao i uvek, jedna golmanova greška (poput kiksa Urugvajca Fernanda Muslere) najčešće briše ono  što su uspešno uradili i to bi moglo da se dogodi i ovoj trojici golmana, ali ipak će ostati upamćeno da su zaista zablistali na Mundijalu u Rusiji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC