• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne očekujte drugačije ni na Zvezda - Suduva"

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih Vladan Milojević u najavi utakmice protiv Dinama govorio i o 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. "Prosto, danas sve ekipe igraju čvrsto, na rezultat. Opasno je misliti da smo 'neko i nešto".

 "Ne očekujte drugačije ni na Zvezda - Suduva" Izvor: Mondo/Stefann Stojanović

Posle uspešno urađenog posla u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda se okreće početku domaćeg prvenstva i utakmici protiv Dinamo Vranja u petak (20 časova).

U najavi duela u kojoj će njegov tim krenuti u odbranu titule, Zvezdin trener Vladan Milojević govorio je onome što očekuje njegovu ekipu sutra uveče, kao i u utorak, kada će takođe na "Rajku Mitiću" igrati evropsku utakmicu, protiv Suduve.

"Počinjemo novo prvenstvo i znaju se ambicije Crvene zvezde, ne samo ove godine. Dolazi nam novajlija, debitant u ligi, ali u svakom slučaju ekipa koja je imala dobru konstantu prošle godine. Mislim da su od početka prvenstva zauzeli jedno od mesta koja vode u najviši rang. Igrali smo sa njima i kup utakmicu na najvećem stadionu...", rekao je on.

Uz pohvale treneru i prvom čoveku Vranjanaca, Draganu Antiću, Milojević je najavio da će se njegov tim najbolje moguće spremiti i oporaviti od utakmice protiv Spartaks Jurmale, odigrane u utorak.

U meču protiv Dinama crveno-beli bi mogli da zaigraju u drugačijem sastavu nego u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Dosta igrača nam je došlo u prelaznom roku i apsolutno su jako dobro radili. Činjenica je da dolaze iz svojih prvenstava u kojima nisu mnogo igrali, ali u svakom slučaju zaslužuju da igraju. Danas ćemo imati trening, sa pojedinim igračima ćemo morati da se pripremamo kroz takmičarske utakmice umesto kroz prijateljske, pa ćemo videti ko će dobiti dodatnu minutažu, ko odmor... Tu najveću ulogu imaju sami igrači", rekao je Milojević.

U razgovoru sa svojim izabranicima on je posebno naglasio da je potrebno da Dinamo shvate najozbiljnije moguće.

"I igračima sam rekao da je uvek prva naredna utakmica najvažnija, uopšte u životu i u fudbalu je uvek najznačajnija prva naredna prepreka. Ne razmišljam o utakmici koja nas očekuje u utorak. Ponoviću, veliki su problemi ako bilo kako drugačije budemo razmišljali. Očekivanja su mnogo veća, idemo iz krajnosti u krajnost, ili ništa ne valja ili je sve fantastično. Ne postoji sredina i sa tim moramo da se nosimo. Očekivanja bi i trebalo da postoje, Zvezda je klub koji nosi sa sobom pritisak, a nama je jedini način da to rešimo treninzima i usmerenošću na ono što nam je posao".

Iako nije planirao, Milojević je dotakao i priču o utakmici protiv šampiona Litvanije.

"Tražio sam to i od igrača i stalno ću da pominjem da moramo da imamo respekt. Ne smemo da razmišljamo da smo mi 'neko i nešto', a taj drugi 'niko i ništa'. Ako neko nešto radi, ja gledam te utakmice. Sa stručnim štabom sam gledao, radoholik sam i uopšte to nije tako kako izgleda", počeo je Milojević.

"Spartaks nije ekipa kao što može da se učini. Prosto, kada stane devet igrača pozadi to je jako teško probiti. Ne možete da dođete do njih i ono malo šansi što imate trebalo bi da 'otvorite' protivnika i da date jedan lagan gol. Dešavalo nam se prošle godine da smo iz prvih šansi davali gol, nekad to ide malo teže, treba strpljenja, igrači imaju samopouzdanje. Sad smo se opredelili za ovaj način, za drugu ćemo videti šta je ključ koji može da otvori odbrambenu bravu. Nemojte ništa drugačije da očekujete ni protiv Suduve. Iste su ekipe".

"NIJE LAKO NAĆI IGRAČA"

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



Dok se bliži sledeći Zvezdin evro-dvomeč, svakodnevno se iščekuje dolazak još jednog napadača. Ričmond Boaći je bio "viđen" na "Marakani", pa je taj posao usporen...

"Sa odlaskom Pešića smo rekli da nam treba špic. Vraćamo se na staro da nije lako dovesti igrača. Možda to što mi želimo ne može da dođe. Možda ima i igrača koji nam se nude, ali ne zadovoljavaju naše kriterijume. Rekao sam da imam veliko poverenje u gospodina Mrkelu, radimo danonoćno da nađemo igrača koji će doći i pomoći ekipi, a ne samo da ga dovedemo da bismo ga doveli"

Trener crveno-belih govorio je i o novajlijama - Jevtoviću, Melegu, Jovančiću...

"To su sve igrači koji nisu igrali u svojim klubovima i potrebno im je vreme. Nema više onoga da imate ceo pripremni period, pa da u avgustu počnu takmičenja. Sad prosto iz odmora počinjete da igrate ozbiljne, kvalifikacione utakmice. Nije lako, ali ponavljam da imam strpljenja, oni su selektovani, veliki su zvezdaši, ali prosto bi trebalo i oni da 'dođu', da vrate samopouzdanje i davaću im šansu. Mogu da im pružim sve, ali zavisi i od njih, da sami što pre dođu do fizičke pripreme. Kad ste spremni onda imate i samopouzdanje".

Koliko je zadovoljan Ebisiliom?

"On je kvalitetan, doneće dosta kvaliteta našoj igri. Ne znam koliko će trebati vremena, ali ćemo se truditi da što pre bude onaj pravi što jeste. Ima kvalitet, a trudićemo se da ga što pre dovedemo na pravi nivo".

Nova šansa za to mogla bi da bude upravo utakmica Zvezda - Dinamo Vranje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC