• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiks Partizana - poraz na startu posle 27 godina!

Autor mondo.rs

Crno-beli su navikli navijače da odlično počinju domaću sezonu, ali prvi put od sezone 1991/92 i prvenstva Jugoslavije - doživeli su poraz u 1. kolu. Tada je Velež bio bolji od Partizana, a ovoga puta bivši đak Zlatanović i Radnik!

Iznenađenje na startu!

Fudbaleri Partizana doživeli su poraz u 1. kolu domaćeg šampionata pošto je od njih bolji bio Radnik iz Surdulice koji je pred svojom publikom slavio minimalnim rezultatom - 1:0 (0:0), a junak meča bio je bivši đak crno-belih Igor Zlatanović.

On je u 51. minutu odlično reagovao posle centaršuta s desne strane i skrenuo je loptu u mrežu Stojkovića pošto je pobegao Svetozaru Markoviću.

U Surdulici je ove večeri ispisana i istorija pošto je ovo prvi put od 18. avgusta 1991. godine da je Partizan poražen na startu prvenstva. Crno-beli su tada, još u prvenstvu Jugoslavije, izgubili od Veleža dok su u ovom veku remizirali samo jednom u prvom meču u ligi.

Posle sto minuta fudbala u Surdulici:


RADNIK - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Posle dva odlična meča "valjka" u Evropi gde su stvarali šanse i lako matirali Rudar iz Pljevalja šest puta, navijači crno-belih očekivali su da će Partizan umeti, čak i sa ponovo izmenjenim sastavom - što je već postao manir Miroslava Đukića, da ostvari pobedu na jugu Srbije gde domaći Radnik nije poražen u 2018. godini.


Po sparnom vremenu, uz pet izmena u odnosu na duel u Beogradu u četvrtak, Partizan i Radnik su igrali sporo, tromo, bez ritma, i po pravilu šutirali sa distance.

Tek jedan od njih bio je opasan, kada je Tošić zaobišao dvojicu igrača i šutirao pod prečku, ali je Nikola Vasiljević uspeo sjajno da interveniše i da tako da "vetar u leđa" svojim saigračima koji su upali u malu krizu u poslednjih petnaestak minuta prvog dela igre. 

Odmah po povratku s pauze zapretio je Đerlek, da bi već u 51. minutu domaćin došao do vođstva. Zaspala je odbrana, Zlatanović je prvo sačuvao loptu pored Valijentea i prosledio je na desnu stranu, da bio Mladenović poslao idealnu loptu koju je Zlatanović, sada pored Markovića, skrenuo u dalji ugao gola Stojkovića.

Žalio se golman Srbije na bolove u kolenu, kao i Tošić koji je brzo ustupio mesto Ožegoviću, da bi ovaj doneo živost Partizanu, ali i promašio najveću šansu.

Prvo je u 75. Radnik mogao do gola kada je Zlatanović posle dobrog prekida promašio loptu s pet metara, da bi brzu kontru neuspešno završili Rikardo i Ožegović. Srpski fudbaler je asistirao napadaču s Zelenortskih Ostrva, njemu je u šut ušao Vasiljević, da bi Ožegović promašio praznu mrežu.

Radnik - Partizan 1:0
Izvor: YouTube/AMVideo7


Pritiskao je Partizan, bio sve vreme pred golom, ali nije uspevao da ugrozi domaće.

Kraj susreta obeležila je i neprijatna scena kada je Ožegović dobio lakat u potiljak, insistirao da igra dok je Partizan jurio gol zaostatka, da bi na kraju morao da bude odvezen u bolnicu...

Ovo je ujedno i prva pobeda Radnika u međusobnim susretima s Partizanom.

RADNIK: Vasiljević, Mladenović, Milovanović, Žarković, Stevanović, Pantelić, Čubrilo (od 70. Đorđević), Stojanović, Pejčić (od 69. Pavlović), Frensis i Zlatanović (od 84. Ristović).

PARTIZAN: Stojković - Enake, Valijente, Marković, Šehović - Đerlek (od 62. Tošić), Zdjelar, Pantić, Tošić (od 56. Ožegović) - Ivanović (od 73. Ilić) i Gomeš.

Meč je sudio Nenad Đokić.

IZ MINUTA U MINUT:

100' - KRAJ! POBEDA RADNIKA!

90+7' - Oštar duel, Ožegović je dobio lakat u lice... Ostao je dugo na travi. Želi da se vrati na teren, ali mu lekarska služba ne dozvoljava.



90+4' - Intenzivni napadi Partizana, pokušava Ožegović, ali brani to Vasiljević!

90' - Osam minuta nadoknade! Domaća publika je to izviždala.

86' -
Valijente ruši Frensisa u kontri i dobija žuti karton.

84' -
Radnik se povlači, Risto Ristović menja Zlatanovića.

75' - Velika šansa, šanse!

Prilika za Radnik i promašaj Zlatanovića s pet metara - da bi potom na drugoj strani "sevnula" kontra koju je predvodio Ožegović, dodao je Rikardu, ušao mu je u šut Vasiljević, da bi Ožegović promašio PRAZNU mrežu sa nekoliko metara.

70' -
Okreće se Ivanović na desnoj strani, oslobađa čuvara i šutira dobro, ali odlično je postavljen Vasiljević. Čubrila menja Đorđević. I Saša Ilić ulazi u igru, umesto Đorđa Ivanovića.

69' -
Vladan Pavlović menja Pejčića, Partizan sve bliži golu, ali ništa nije konkretniji...

62' -
Suma je na terenu umesto Đerleka. I Marko Čubrilo dobija žuti karton.

57' -
Zlatanović je sapleo Đerleka i dobio žuti karton.

53' -
Zdjelar testira Vasiljevića, a na bol se sada žali Tošić. Menja ga Ožegović.

51' - GOL! VODI RADNIK! IGOR ZLATANOVIĆ!

Zlatanović je uspeo da se izbori za loptu pored Valjintea, odložio je na desnu stranu, a Mladenović izvrsno šalje loptu za napadača Radnika koji uspeva da pogodi. Uz njega je bio Marković, Zlatanović se odlično "izvio" i poslao loptu u dalji ugao gola Stojkovića.

Na zagrevanju su Suma, Ilić...

Zlatanović 1:0
Izvor: YouTube/AMVideo7


49' -
Siniša Mladenović šutira s distance, zahvata tu loptu Stojković uz pomoć stative, ali je nakon intervencije osetio bol u kolenu.

46' -
Odmah po povratku s pauze opasan šut Đerleka, "žabica" u levi ugao Vasiljevića, ali on uspeva da izbaci loptu u korner.

43' -
Rikardo uspeva da se umetne između štopera i da šutira, ali nedovoljno opasno. To je ujedno bilo i sve od prvog poluvremena u kom smo videli veoma sporu igru, šuteve s distance, i blago buđenje Partizana posle pola sata igre...

37' -
Filip Stojanović u velikoj šansi, ali očajno šutira. Odbio je Svetozar Marković kratko loptu na ivicu kaznenog posle centaršuta s leve strane, a "plasiranje" Stojanovića nije bilo ni blizu.

33' -
Sve opasniji Partizan. Dobro je Enake prošao po desnom krilu, poslao loptu na pet metara, a tamo se za skok izborio Đorđe Ivanović, međutim nije uspeo da lopti doda intenzitet. Hvata to bez problema Vasiljević.

30' - Tošić je prevario dvojicu fudbalera, pa šutirao pod prečku - odličan Vasiljević!

27' -
Rikardo je lepo zadržao loptu pored trojice, odlično na desnoj stran proigrao Enakea, ali njegova povratna lopta nije bila idealna za Ivanovića. Promašio je loptu, slabo ju je zahvatio i Tošić, pa je tako propala najbolja akcija crno-belih.

23' -
I dalje gledamo samo šuteve sa daljine, sada je Tošić probao - dosta loše.

15' -
Mladenović sa 22 metra - pravo u Stojkovića.

10' -
Bez ikakvog tempa i šansi u uvodnim minutima meča, sve što smo videli jeste šut Pejčića, dosta loš , sa preko 20 metara. Ipak, već u 11. Pantić testira golmana Vasiljevića sa isto velike udaljenosti, a domaći fudbaler hvata loptu iz drugog pokušaja.

1' - Meč je počeo.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DRENA

Takav je sport do kraja se nada preoktet i pobjeda

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC