• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treba li Zvezdi još jedan napadač?

Autor mondo.rs

Nemanja Milić nije dao gol protiv Suduve, ali je odradio veliki posao. Mitar Mrkela najavio povratak Stojiljkovića, pa rekao da klub ne žuri sa angažovanjem još jednog centarfora.

 Treba li Zvezdi još jedan napadač? Izvor: MN PRESS

Bez klasičnog centarfora u timu igrala je Crvena zvezda protiv Suduve u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i - dala tri gola (3:0)!

Iako smo već pisali da je moguće da Nemanja Milić dobije šansu u špicu kao neko ko je kroz mlađe kategorije OFK Beograda i školovan za napadača, bilo je pomalo iznenađujuće videti ga kao najisturenijeg od prvog minuta, dok je Ben ostao na desnom krilu, Milan Pavkov na klupi, a Dejan Joveljić van protokola.

Odluka Vladana Milojevića da njegov tim zaigra poput Francuske u pohodu na svetsko zlato - sa "lažnom devetkom" - ispostavila se kao ispravna. Milić je pretrčao kilometre i kilometre, vršio pritisak na defanzivne igrače i golmana Litvanaca, a Nemanja Radonjić i Lorenco Ebisilio koristili svaki prostor za šut da zaprete protivničkom golu. 


"Milić je odigrao odlično, on uvek daje sve od sebe. Sjajan je igrač koji može da igra na više pozicija i svaka mu čast za prikazanu igru", hvalio je Mitar Mrkela momka iz Sombora, kojem je malo nedostajalo da u poslednjim trenucima utakmice odličnu partiju kruniše pogotkom, ali je golman Suduve uspeo "paradom" da sačuva mrežu.

Dobra igra Zvezdinog "univerzalca", koji po potrebi može da igra i levo i desno krilo, nametnula je sportskom direktoru pitanje da li je crveno-belima zaista neophodno dovođenje još jednog napadača.

"O tom - potom. Vrlo brzo će se vratiti Stojiljković (utakmicu propustio jer još nije spreman posle pauze zbog povrede lože, prim.aut), pa ćemo videti šta ćemo. Nećemo svakako žuriti i dovoditi nekoga samo da bismo doveli", ponovio je Mrkela isto što je nedavno rekao i trener Milojević.

Zvezda trenutno od klasičnih napadača ima Nikolu Stojiljkovića, Milana Pavkova i Dejana Joveljića, a po potrebi to mesto mogu da pokriju El Fardu Ben i Nemanja Milić.

Šta vi mislite...

Anketa

Da li je Crvenoj zvezdi potreban još jedan napadač?

  • Da, pod hitno

    45.45% (5)

  • Nije, može i bez njega

    27.27% (3)

  • Da, ali samo ako stigne do poslednje runde kvalifikacija

    27.27% (3)

Da li je Crvenoj zvezdi potreban još jedan napadač?

Rezultati

Prelazni rok za naše klubove traje do 31. avgusta, pa verovatno u Zvezdi veruju da sa postojećim igračkim kadrom mogu da preskoče i narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona (Spartaks Trnava ili Legija Varšava, Slovaci prvi meč dobili 2:0 u gostima) i onda da uoči poslednjeg kola (21/22. avgust) angažuju centarfora koji će doprineti kvalitetom.

Da su u klubu zadovoljni trenutnim stanjem stvari, potvrđuje i izjava Mitra Mrkele o igri protiv Suduve:

"Pokazali smo da smo na stepenu više nego u prošlom kolu. To je ono što hoćemo, trudićemo se da iz utakmice u utakmicu budemo na sve višem nivou, kako bismo došli tamo gde želimo".

Činjenica je, ipak, da će Zvezdi biti neophodan još jedan centarfor visoke klase ukoliko uspe da se plasira u grupu Lige šampiona, pa čak i ako "samo" ponovi prošlosezonski rezultat i uđe u Ligu Evrope.

Po poslednjim informacijama, odustalo se od Ukrajinca argentinskog porekla - Gustava Blanka Leščuka iz Šahtjora, a aktivni su pregovori sa menadžerima Argentinca Franka Soldana iz Santa Fea. Postoji, takođe, i dalje mogućnost da kineski Đangsu Suning i rumunski trener Kozmin Olaroju dozvole Ričmondu Boaćiju da ponovo obuče crveno-beli dres...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC