• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nišlije, tako se bori: Stanisavljević za čast!

Autor mondo.rs

Pogledi momaka u crvenim dresovima nisu mogli da sakriju strah od katastrofe kada se lopta dva puta našla u njihovoj mreži polovinom prvog poluvremena, ali su fudbaleri Radničkog tada pokazali karakter i hrabrost - 2:2 na oproštaju!

Posle 2:0 u 90 minuta u Tel Avivu, bilo je potrebno čudo.

Posle 0:2 u 38. minutu u Nišu, bila je potrebna hrabrost.

I, dok se katastrofa na oproštaju od 35 godina čekane Evrope već bila nadvila nad solidno popunjenim tribinama "Čaira", fudbaleri Radničkog zaigrali su za sebe, za navijače, za grad, za čast i, na kraju, bili nagrađeni remijem koji je potpisao levonogi "bombarder" Aleksandar Stanisavljević.

"Čuda se događaju, zar ne?", pitao je Nenad Lalatović novinare pred početak revanš meča 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, odbijajući da prizna kako njegov letos okupljeni tim nema baš nikakve šanse nakon poraza od dva gola razlike na "Netanjahu" stadionu pre sedam dana.

I nije bio jedini!

Nišlije su na meč došle uverene da ne postoji nemoguće, posle dve lepe akcije momaka u crvenom u prvih pola sata zaličilo je na "otvorenu" utakmicu, ali se onda u svega pet minuta dogodio autogol Radovana Pankova i majstorija Elina Atara zbog čega je buku Meraklija sa južne tribine zamenio muk i strah od debakla.

Nije ga bilo: Radnički Niš - Makabi Tel Aviv 2:2 (1:2), prvi meč 0:2!


Uskoro opširnije...

GOLOVI

Sudeći prema atmosferi koju su Meraklije napravile na tribinama u čudo su verovali mnogi, međutim u 33. minutu jasno je mogao da se čuje muk nakon nespretne reakcije Radovana Pankova, strelca autogola za ukupnih 0:3. Štoper domaćih pokušao je da oduzme loptu Elinaru Ataru na nekih sedam, osam metara od svog gola i uradio je to tako što je zatresao svoju mrežu... Svemu je prethodio savršen pas kapitena gostiju, Dora Mihe, koji je poslao loptu iza leđa odbrane Nišlija, a što nije uspeo Atar posle prijema, jeste Pankov.

Nišlije su se i dalje međusobno gledale razmišljajući kako je došlo do 0:1, a na semaforu je već pisalo 0:2.

Možda i "ljut" što mu je Pankov "ukrao" priliku za gol u prethodnoj akciji, Atar je ovog puta uradio sve sam, nanizao dvojicu igrača i lepim udarcem praktično rešio dvomeč trećim pogotkom ovog leta u kvalifikacijama.

Ali... Igrači Radničkog odbili su tada da se predaju, naprotiv! Uzvratili su u 44. minutu, kada je kapiten Noma odigrao pas unapred za Aleksandra Stanisavljevića, koji je čekao šansu na svojoj omiljenoj poziciji - malo udesno u odnosu na gol rivala. Usledio je skoro pa "trejdmark" potez: dao je sebi "for" i udarcem levom nogom sa 20-ak metara pogodio "bliži" ugao, iako se Predrag Rajković "pružio" koliko je mogao.

Ovaj pogodak popravio je raspoleženje na tribinama i malo je nedostajalo da rezultat na poluvremenu bude 2:2, ali je posle gužve u svom petercu naš reprezentativac, Rajković, "skinuo" zicer Lazaru Ranđeloviću i sprečio da crveni izjednače i brže nego što su žuti poveli sa dva gola razlike.

Drugo poluvreme donelo je još borbeniji Radnički, koji se očigledno vratio na teren "Čaira" rešen da - ako ništa drugo - pobedi bar golom razlike. Malo po malo, crveni su se Rajkoviću približavali do 58. minuta, a onda je pravu loptu sa leve strane od Ranđelovića prihvatio Stanisavljević i iz "srca" šesnaesterca udarcem o stativu izjednačio na 2:2!

NAJAVA MEČA



Evo i sastava za koje su se odlučili mladi srpski treneri i svojevremeno rivali u "večitim derbijima" odigranim u periodu od 2000. do 2002. godine, Lalatović i Vladimir Ivić. Prvi nije mogao da računa na povređenog Sinišu Babića, drugi na suspendovanog Omera Acilija, koji je isključen u finišu utaknice "Netanja" stadionu.

Stadion: "Čair". Kapacitet: 18.151. Sudija: Radu Petresku (Rumunija).

Radnički: Živković - Stanković, Pankov, Crnomarković, Aksentijević - Ranđelović (od 73. Mrkić), Mićić, Noma (od 55. Stojanović), Stanisavljević - Grbić, Haskić (od 82. Nikodijević).

Makabi: Rajković - Dasa, Tibi, Amador, Saborit (od 55. Jeini) - Miha, Perec, Golasa, Šenfeld - Atar (od 60. Barski), Kjartanson (od 82. Ofoedu).

Uskoro opširnije…

Iz minuta u minut:

75 - STANISAVLJEVIĆ!

Probao je "bombarder" Radničkog "drop kik" udarcem sa preko 20 metara i zaslužio aplauze, iako je Rajković bio "na" toj lopti.

67 - ŠENFELD!

Krenuli su domaći malo "grlom u jagode" u nameri da izbore pobedu na oproštaju od Evrope, što im se umalo obilo o glavu - "pukla" je poslednja linija odbrane po levoj strani, Šenfeld se pojavio iza leđa Aksentijeviću i potom loše izveo tehnički veoma zahtevan udarac desnom nogom sa desne strane... pored gola.

58 - NEMA PREDAJE!

Stanisavljević, ponovo! Još jednom "sevnula" je levica krilnog napadača Radničkog posle prodora Ranđelovića po levoj strani, 29-godišnji Požarevljanin pojavio se u srcu šesnaesterca gostiju gde nije bilo nikoga, primio je pas i poravnao rezultat udarcem o stativu - 2:2!

55 - Prve izmene na utakmici prave i Lalatović i Ivić. Legenda domaćih "Caki" Stojanović zaigraće u sredini umesto kapitena Nome.

50 - MIĆIĆ!

Probao je defanzivni vezista Radničko sa oko 20 metara, ali... pored stative.

46 - Bez izmena na obe strane nastavljen je meč.

45+1 - RAJKOVIĆ!

Umalo 2:2 u samo stotinak sekundi. Posle prvog, "Real sa Nišave" došao je nadomak drugog gola, ali je u gužvi na petercu Rajković uspeo da "uđe u noge" Ranđeloviću i sačuva vođstvo pred pauzu.

44 - STANISAVLJEVIĆ UZVRAĆA!

Ovo je bilo važno: Nišlije se nisu predale na 0:5, naprotiv! Iako je bilo očigledno da se igrači Radničkog bledo gledaju i pitaju šta se desilo nakon dva gola u svojoj mreži za pet minuta, ekipa je uzvratila pre odlaska na odmor posle akcije u kojoj je Noma asisitirao Stanisavljeviću za 1:2.

Jak, precizan udarac levom u "bliži ugao", Rajković je mogao samo da čestita.

38 - LELE, LELE...

Što mu nije uspelo u 33, Ataru jeste pet minuta kasnije. Ovog puta nije bilo Pankova u blizini, pa je napadač Makabija preciznim udarcem postigao treći gol u kvalifikacijama ovog leta u trenutku dok su igrači Radničkog još razmišljali o tome kako je došlo do 0:1...

...tako da je sada 0:2.

33 - AJ, AJ, AJ...

Šteta - autogol! Delovalo je da bi pogodak u mreži Rajkovića mogao da poremeti Ivićev tim, međutim usledila je akcija Makabija po desnoj strani, Miha je savršenim pasom izbacio Atara pred Živkovića, Pankov je ušao u duel i uspeo da mu oduzme loptu, ali tako da je drugom nogom zatresao svoju mrežu...

Baš šteta.

27 - HASKIĆ, HASKIĆ...

"Kičmu je izlomio" Haskić svom rivalu u duelu na levoj strani, Tibi, posle dva driblinga uputio pas na peterac ka Grbiću koji je "sakrio" slabiju, levu nogu i pokušao spoljnim delom stopala desne, ali... To nije bio problem za Rajkovića. Deluje da bi fudbalski ispravnije bilo da je Grbić pokušao da šutira levom, makar se i obrukao.

18 - KJARTANSON!

Velika šansa za Makabi, posle pasa sa sredine terena koji nije bio precizan sve do trenutka kada je Noma pokušao klizećim startom da ga "iseče". Japanac u redovima Radničkog nije uspeo u toj nameri, zapravo samo je "produžio" loptu do visokog Islanđanina koji je istrčao iza leđa odbrane Nišlija i propustio šansu utakmice - Živković je bio "budan" i na mestu.

10 - ŠANSA!

Uzdasi na "Čairu" posle "slaloma" Stanisavljevića i lukavog pasa za Haskića, koji sa "kapice" nije uspeo da uputi precizan udarac. "Debelo" je prebacio gol sa pozicije sa koje je morao bolje.

3 - Radnički u tradicionalnoj crvenoj opremi, Makabi u žutoj.

1 - POČELO JE!

20:31 - Tražeći šansu za gol koji bi "otvorio" utakmicu, Lalatovićev tim ne bi smeo da zaboravi na snažnog centarfora sa Islanda, Kjartansona, strelca oba gola u prvoj utakmici i fudbalera koji je postigao 41 pogodak u 79 nastupa za žuto-plave.

20:27 - Radnički je pod vođstvom novog trenera, Lalatovića, sigurno zakoračio u sezonu 2018/19, ali je onda vezao dva poraza rezultatom 2:0 - u Tel Avivu od Makabija, pa Beogradu od Crvene zvezde.

20:19 - Oba rivala igraće večeras znajući da ih čeka dobra šansa u narednoj rundi, gde ih čeka jermenski Pjunik, koji je još u utorak uveče u Jerevanu uz mnogo muke pobedio Tobul rezultatom 1:0 i zahvaljujući golu postignutom u Kazahstanu (1:2) izborio plasman u 3. kolo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC