• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Prvu ligu RS preko konkursa – GREŠKA!?

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Rukometni savez RS greškom raspisao konkurs za popunu Prve lige RS.

 RSRS - konkurs za popunu Prve lige greška Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Upravni odbor Rukometnog saveza RS u novom sazivu u srijedu je održao sjednicu na kojoj je razgovarao o više tema, prije svega o stanju u RSBIH, te imenovao komisiju RSRS za pregovore sa RSBIH.

Osim toga razgovaralo se i o Prvoj ligi RS, a nakon sjednice u javnosti se pojavila zvanična odluka o raspisivanju konkursa za popunu Prve lige RS, u kojoj se navodi da će se popuna izvršiti održavanjem fajnal fora zainteresovanih ekipa i da pravo prijave imaju po tri prvoplasirane ekipe iz Druge lige Istok i Druge lige Zapad, te RK Prijedor i RK Teslić, ekipe koje su prošle sezone ispale iz Prve lige RS.

Izvor: MONDO/screenshot

 U odluci, koju je potpisao novoizabrani predsjednik RSRS Marinko Umičević, ne navode se precizni kriteriji na osnovu kojih će RSRS odlučiti ko će biti učesnici fajnal fora, a dan kasnije stižu informacije da ova odluka nije ni važeća.

"Mislim da je došlo do greške jednog administrativnog radnika. Na Upravnom bila je tema manjka klubova u Prvoj ligi RS i kako to nadoknaditi, pošto se propozicije moraju donijeti godinu dana unaprijed. Propisi kažu da mora biti 12 ekipa, razgovaralo se o tome da dvije ekipe koje ispadaju i treća i četvrta liga razigravaju, ako imaju želju da ulaze u viši rang, ali se nije došlo do odluke. To je uzeto kao ideja“, rekao je direktor RK Borac Vladimir Branković i jedan od članova komisije RSRS za pregovore sa RSFBIH.

On je rekao da je neko samoinicijativno poslao odluku u javnost, te najavio sankcije.

"Zašto je to poslato, sigurno će biti sankcija prema onome ko je to samoinicijativno uradio. Nisam potpuno informisan, ali definitivno je da to ne može da se zove konkurs. Biće turnir 2-3 ekipe koji će biti popuna Prve lige RS“, rekao je Branković.

Nakon što je „konkurs“ objavljen u medijima, u javnosti su se pojavili komentari da je ovakav prijedlog pokušaj da se RK Prijedor i RK Teslić zadrže u Prvoj ligi RS.

Ostaje nejasno da li će se poštovati striktno rezultati sa terena, prema kojima će ova dva kluba preseliti u niži rang, ili će RSRS tražiti druga rješenja.

"Nedostaju nam dva kluba, ti koji su ispali imaće mogućnost da se vrate, da popune ta dva mjesta koja nedostaju, ali će morati da razigravaju sa trećom i četvrtom ekipom iz Druge lige RS“, rekao je Branković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC