• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prvenci" Simića i Stojiljkovića i prvi gol Zvezdi

Autor mondo.rs

Crveno-beli u rezervnom sastavu savladali Voždovac. Sjajno prvo poluvreme, ali i pad u drugom.

 "Prvenci" Simića i Stojiljkovića i prvi gol Zvezdi Izvor: MN PRESS

Prvi put od dolaska u Crvenu zvezdu pre nešto više od godinu dana, Vladan Milojević je značajno "promešao tim" i - isplatilo mu se. Uspeo je da odmori važne igrače pred prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u utorak protiv Spartaka iz Trnave (20.30, stadion Rajko Mitić), kao i da uigra one koji nisu imali značajnu minutažu u dosadašnjem toku sezone.

Na krovu Tržnog centra "Stadion", u utakmici 3. kola Superlige, Crvena zvezda je pobedila domaći Voždovac 2:1 (2:0).

Posle odličnog prvog poluvremena usledio je pad u drugom, ali su crveno-beli, ipak, uspeli da sačuvaju prednost protiv nedovoljno ubedljive i odlučne ekipe Voždovca.

Izuzetno raspoložen za igru u prvom delu bio je povratnik među crveno-bele, Veljko Simić, koji je iz kluba otišao kao omladinac, a po povratku mu je trebalo samo dva minuta da postigne gol! Svoj "prvenac" u Zvezdinom dresu upisao je i Nikola Stojiljković, kada je u 25. minutu iskoristio kiks Branka Ostojića i lako savladao Marka Kneževića za 2:0.

Gol Voždovca je prvi koji je Crvena zvezda primila ove sezone u ukupno sedam utakmica.

Dominirali su Zvezdini igrači terenom u tim trenucima i da među stativama gola Voždovca nije bilo odličnog Kneževića, razlika bi bila ubedljivija. Čak šest od sedam šuteva gostujućih igrača išlo je u okvir gola.

Po povratku sa odmora, crveno-beli su ponovo stvorili nekoliko dobrih prilika. Ovaj put u prvom planu bio je Stojiljković, ali ih je "presekao" pogodak Borka Duronjića u 56. minutu, posle očajne reakcije Rašida Sumaile. Do tog trenutka vrlo dobri reprezentativac Gane previše ležerno je vratio loptu ka golmanu Popoviću, što je protivnički fudbaler iskoristio da pogodi metu.

Taj gol je naterao goste da zaigraju mnogo opreznije, pa do kraja nismo videli još mnogo prilika za gol. Zapravo, najbolju je imao Andrija Luković u 82. minutu, kada je mogao da donese izjednačenje Voždovcu protiv svog doskorašnjeg kluba, ali je šutirao preko gola iz povoljne pozicije.

Dobru priliku imao je i kapiten "zmajeva", Miloš Pavlović u nadoknadi, međutim, loše je šutirao iz prve. Kao da ga je iznenadila šansa u kojoj se našao...

Crvena zvezda će posle pomenutog duela sa Spartakom iz Trnave pokušati da protiv Spartaka iz Subotice na svom stadionu nastavi pobednički niz, dok će Voždovac u Nišu protiv Radničkog pokušati da prekine seriju od dva vezana poraza.

VOŽDOVAC: Knežević - Ćirković, Mihajlov, Petrović, Kovačević - Ostojić (37. Milutinović), Pavlović - Duronjić, Luković, Mašović - Stuparević (83. Jevtić).

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Degenek, Sumaila, Hajdin - Jovičić, Jovančić - Srnić (86. Milijaš), Simić, Milić (59. Jevtović) - Stojiljković (74. Joveljić).

Sudija: Miloš Đorđić.



TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Velika šansa za Voždovac da stigne do izjednačenja u 82. minutu! Ćirković je lepo poslao loptu pred gol Crvene zvezde, Popović je uspeo samo da ju je kratko odbije, ali je Andrija Luković bio neprcizan iz povoljne pozicije.

- Još desetak minuta do kraja. I dalje je gol razlike, ali ne deluje da Voždovac može do izjednačenja. Kao da nedostaje odlučnosti domaćim fudbalerima da krenu u napad.

- Dobar šut Mihajlova glavom u 72. minutu posle kornera, ali malo pored Zvezdinog gola.

- Nastavila je Zvezda drugo poluvreme u ritmu iz prvog dela, ali posle greške Sumaile i gola Duronjića opao je tempo, međutim, i domaći fudbaleri moraće da zaigraju agresivnije i brže ukoliko žele do izjednačenja. Još 25 minuta plus nadoknada do kraja.

- Zvezdin kapiten u ovoj utakmici, Slavoljub Srnić, probao je u 58. minutu da vrati svom timu dva gola prednosti udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio dovoljno precizan.

GOOOL! Voždovac stiže do 1:2, pogotkom Borka Duronjića u 56. minutu, posle velike greške Rašida Sumaile. Poput Ostojića na suprotnoj strani, očajno je vratio loptu ka svom golmanu, a protivnički igrač to kaznio.

gol
Izvor: YouTube/AM Video7S


- Još jednom preti Stojiljković, ovaj put udarcem iz okreta u 55. minutu, ali je Knežević bio oprezan.

- Prvu šansu po povratku sa odmora imao je Nikola Stojiljković, kada je šutirao glavom posle centaršuta Gobeljića u 52. mintuu, ali malo pored gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda deluje mnogo bolje i zasluženo vodi dva gola razlike. Vladan Milojević je prilično promenio tim u odnosu na ranije utakmice, ali se to ne vidi na terenu. Čak šest od ukupno sedam šuteva gostiju išlo je u okvir gola, dok su igrači Voždovca dva puta pokušali da matiraju Popovića, a jednom je morao da interveniše.

- Odlična akcija crveno-belih u 44. minutu i lepa asistencija Nikole Stojiljkovića za Veljka Simića, ali i dobra intervencija Marka Kneževića. Nepun minut kasnije Simić je ponovo bio u prilici, ali još jednom nije bio precizan.

- Prva izmena već u 37. minutu. Umesto najvećeg krivca za drugi gol Zvezde, Branka Ostojića, igraće Zoran Milutinović. Nije najjasnije da li je štoper Voždovca izašao zbog povrede ili je trener Branko Vojinović rešio da ga zameni zbog slabe partije. Pre se čini da je ovo drugo...

- Još oko 15 minuta do odlaska na odmor. Zvezdini fudbaleri deluju mnogo bolji i uigraniji od rivala, koji se muči da poveže nekoliko uspešnih dodavanja i uglavnom se brani pred svojim šesnaestercem.

GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 25. minuta golom Nikole Stojiljkovića. Svoj "prvenac" u crveno-belom dresu postigao je posle velike greške Branka Ostojića, koji je očajno poslao loptu ka svom golmanu, a Stojiljković to iskoristio da je "ukrade" i pogodi mrežu.

gol
Izvor: YouTube/#Zvezdaš


- Malo je opao ritam u poslednjih pet minuta. Zvezda potpuno kontroliše dešavanja na terenu i deluje prilično sigurno, ali neophodan je gostima još jedan gol kako ne bi strepeli.

- Dobar ritam utakmice gledamo u prvih 15 minuta. Zvezda je opasnija, ali uspeli su i domaći fudbaleri u nekoliko navrata da zaprete i deluje da su se trgi posle šoka koji je usledio zbog rano primljenog gola.

- Braza akcija crveno-belih i šanas u 13. minutu, međutim, Simić nije uspeo da pronađe Stojiljkovića u kaznenom prostoru Voždovca. Nedugo potom šutirao je Hajdin, a Knežević uprkos nesigurnoj intervenciji, ipak, sačuvao svoju mrežu.

- Prete domaćini preko Stuparevića u 8. minutu. Šutirao je snažno sa oko 18 metara, ali je Popović bio dobro postavljen.

GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 pogotkom Veljka Simića u 2. minutu! Povratnik u redove crveno-belih (otišao iz kluba kao omladinac) lepo je šutirao iz prve sa 12-13 metara posle kratko odbijene lopte na centaršut Gobeljića.

gol
Izvor: YouTube/Severni Odred


SUPERLIGA, 3. kolo:

petak

Čukarički - Mačva 1:0 (0:0)
/Kopitović 64/

subota

Voždovac - Crvena zvezda 19.00, TV Arena Sport 1
Napredak - OFK Bačka 20.00
Radnik - Zemun 20.00

nedelja

Partizan - Mladost 19.00, TV Arena Sport 1
Radnički - Dinamo 20.00
Vojvodina - Rad 20.00

ponedeljak

Spartak - Proleter 20.00

TABELA: Čukarički 7, Crvena zvezda (-1) 6, Mladost (-1) 4, Radnički Niš (-1) 3, OFK Bačka (-1) 3, Spartak (-1) 3, Voždovac (-1) 3, Napredak (-1) 3, Partizan (-1) 3, Radnik (-1) 3, Proleter (-1) 3, Mačva 3, Vojvodina (-1) 2, Zemun (-1) 2, Dinamo (-1) 0, Rad (-1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC